Кричевичі, 6-7.08.2022

Місце риболовлі: Кричевичі

Початок риболовлі: серп. 06, 2022 12:00

Кінець риболовлі: серп. 07, 2022 12:00

Тип риболовлі: Флет-Метод

Компаньйони: два моїх сина і дружина. 

Погода: вітер змінних напрямків. Сонячна погода, білі хмаринки. Першого дня дуже спекотно +29, другого дня стало прохолодніше +23, але без обіцяних опадів. Вночі хмарно

Рівень води: дуже низький, зріз берегу знаходився взагалі в метрі від вимостки.

Місце: сектор номер 40, але потім змінив на 12.

Вартість рибалки: 490 гривень за добу + оскільки цей сектор з бесідкою то ще + 100 грн за кожну добу.

Зловлено: Н-І-Ч-О-Г-О.

Наживка: поп-апи, пелет.

Прикормка: Haldorado brutal liver,  Haldorado blue fusion та Dynamite sweet stim. Спомбом я годував точку конопля + тигровий горіх + солодка кукурудза і пелет халібут й криль.

Снасті: тяжкі фідери.

Ситуація в Україні тяжка, тривають активні бойові дії. Наші захисники й захисниці стримують ворога, що більша частина населення живе мирним життям в тилу. Тому обовʼязок кожного з нам допомагати ЗСУ і робити свою роботу так добре, як тільки це можна, щоб економіка працювали й ми могли воювати далі. Свої думки про риболовлют під час війни я написав ось тут: https://rivnefish.com/reports/4432/

На цих вихідних я вирішив, що потрібно за нагоди хоча б раз на цей рік виїхати кудись на справжню риболовлю по коропу. Жоден з моїх знайомих рибалок поїхати не зміг, то ж я цього разу відпочивав з своєї сімʼєю.

Прогноз обіця східних і потім північний вітер, то ж я заздалегідь замовив відповідний сектор номер 40, щоб вітер надував прямо на нас. Приїхали на місце, розклалися, я влаштував побут для дружини та дітей. Почав робити традиційні заміри і підготовчі роботи до прямого ловлі риби. В цей час відбулось слабеньке клюваня і мій старший син дістав плітку. Як вона змогла клюнути на бойл розміром з свою голову - загадка.

Коли я вже закинув всі снасті і бахнув у воду 15 спромбів, наш сусід геть аж з 34 сектору почав перезавозити своїх снасті радіокерованим корбабликом. Він тупо перекривав більшу частину нашого південного берегу і допливав вже до 42 сектору! Від мене, до його лісок було метрів 130. Це просто зрада і знущання над всім моїми натугами спіймати якусь рибку тут. Цей чоловік просто закрив мені всю зону ловлі.

А тут ще й приїхав 41 сектор чоловік, який при мені запитав чи дійсно можна буде ловити з використанням такого ж човника. То ж я вирішив просто змінити місце ловлі і переїхав подалі зовсім від всіх людей на сектор номер 12. Тим паче, що там є бесідка і що ще більш важливо охоронець Володя сказав, що там чудовий захід у воду для дітей, щоб ті могли собі поплавати.

Збори й переїзд зайнял десь з годинку і ще стільки саме я копошився з вимірюваннями й закиданням снастей. Добрче загодував точку і ми почали чекати на клювання. Чекали ми вже постійно аж до самого відʼїзду нашої сімʼї з трофейного озера Кричевичі. Окрім облизня ми не спіймали тут нічого. А я добре пам'ятаю ті часи, коли тут риба брала насадку без жодного загодовування вже через якохось 15 хвилин після закидання: https://rivnefish.com/reports/2509/Krychevychi--26-28-05-2017

Де ті славні добрі часи?

Дистанції ловлі цього разу були 100, 85, 75 метрів. Датч мастером я шукав рибу в обширній акваторії праворуч від всіх своїх снастей. Нічогісінько не виходило. Сусіди з 5-7 секторів рибали за допомогою тих же радіо катерів та на човнів з веслами. З одним чоловіком я вже спілкувався як їхав звідси: в активі за дві доби в нього було 5 риб, всі нічні.

Коротше, в підсумку я дуже радий, що вдалось порибалити вперше в житті з всією сімʼєю, але дуже невдоволений повній відсутності риби.

Відео з риболовлі:

Висновки:

  • коробалі це зло, їх треба виселяти в окремо водойми
  • короп закрив рота
  • амур закрив рота
  • зі слів сторожа карась взагалі не ловиться тут більше
  • я помилився з обраною точкою, треба було дуже впрягатись, але ловити на 120 метрів хоча б
  • вимостки в не найкращому стані: стирчать подекуди дошки, накладені заплатки - тепер намет не поставиш, бо буде муляти

Більше сюди їхати бажання немає.


Коментарі