Лисин, 21-24.07.2022

Місце риболовлі: Стир, с.Лисин

Початок риболовлі: лип. 21, 2022 19:30

Кінець риболовлі: лип. 24, 2022 09:00

Тип риболовлі: Поплавок

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Пічкур5Опариш, Хробак
Бичок10Хробак
Густера0.50010Хробак
Плітка0.5005Пшениця
Верховодка15Опариш, Пшениця, Хробак
Окунь0.2001Живець

Чотири дні провів в селі з дітьми та тестем. Високошвидкісний інтернет туди по оптиці вже провели, то тепер хоч ціле літо можна віддалено звідти працювати.

Я постійно загодовував одне й теж саме місце, що тут називається Пратва — поворот ріки Стир з великою ямою. Ловив на обривистому берегу в місці, де виникає зворотня течія перед входом в яму. Що з принадою, що ні у мене склалось враження, що рибі абсолютно інтерферентно. Великого нічого за всі ці дні не клюнуло. Мало того, не підійшв ні підлящик, ні карасик.

Таке враження, що в річці просто тут немає риби. Вона плаває десь в інших районах. Чи в інших областях чи геть на інших річках. Ну як так може бути, що за стільки часу не лише цієї рибальської моєї сесії, а за всі виїзди цього літа, я жодного клювання чогось нормального не мав?

Крім власне цієї Пратви, я ще нижче по течії перед місцем, яке зветься місцевими "на піску" також загодовував одну точку. Так там взагалі не бачив _жодного_ клювання. Після однієї такої риболовлі навіть більше туди й не ходив, ну його.

Зі мною рибалив також ще й Женик, брат мого тестя. Підхід в нього був трішечки інший, ніж мій, але от фінальний результат точнісінько такий же самий: коблики й пічкурі. Плітку можна було на пальцях перерахувати.

Він також ловив і в Зарічку, який весь тепер заріс комишем й лепехою по берегах, що й не підійдеш нормально... Звісно, ж розрахунку на карася, яким тут роки назад просто кішило. Ось мій звіт, як ми тут святкували день рибалки і скільки тоді була карасиків. Де карасі, я вас питаю? А ще ж в річці мають на гнойового робака брати лини, а в підгодованому місці лящі! 

З чогось цікавого про риболовлю цього разу можна відзначити одне клювання на живця, коли добряче бахнуло, але не засіклось. Також ми пробували ловити і на горох, кукурудзу. Але все без толку.

Ранку останнього дня в неділю на води виплив місцевий рибалка, який тут шарить як що й до чого. Казав, що тиждень тому рівень води був вищим ще на сантиметрів 20 і тоді йому вдалось злапати два карасі. Цього ж дня він лишився з облизнем.

Та й таке.


Коментарі