Холодна весна 2022. Лисин, річка Стир 14-15.05.2022

Місце риболовлі: Стир, с.Лисин

Початок риболовлі: трав. 14, 2022 15:00

Кінець риболовлі: трав. 15, 2022 09:00

Тип риболовлі: Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Густера13Пшениця, Пінка, Хробак
Окунь1Хробак
Верховодка4Пінка

Війна.
Вона звалилась на нас всіх. Когось змусила змінити місце проживання, комусь скалічилила здоровʼя, комусь душевний стан, комусь зруйнувала дім, а в когось відбрала життя. Війна відмінила всі мої плани на цей рік: Супермарафон в Прилбичах, поїздку на озеро Šumbar, риболовлю на ставі Gosławice, концерт Twety One Pilots. Мій старшй син не поїхав на навчання в містечко Eastbourne. Все через напад рф на нашу країну, країну яка хоче бути вільною.

Ми боремося проти потужного ворога, який переважає нас чисельністю. Який переважає нас кількістю техніки. Але який на тисячі світлових років далекий від нас, від нормальних людей, які мають гідність.

Це не просто вторгнення Росії в Україну, це початок війни проти Європи. Проти єдності Європи. Проти елементарних прав людини у Європі. Проти всіх правил співіснування на континенті. Проти того, що європейські держави відмовляються ділити, саме ділити кордони силою.

Від всіх цих новин, постійної тривоги і невпевненості чи ще побачиш своїх дітей, які зараз так далеко в безпечному місці трохи нормально так їде дах. Коли ти ще не в лавах ЗСУ, а просто намагаєшся робити щось корисне і допомагати як можеш і військовим і рідним і просто людям в біді.

Вічно на межі емоційного стану бути неможливо, то ж я таки наважився виїхати з міста. Склав компанію своєму тестю і ми поїхали до нього в село побути трішки далеко від серен і новин. Не зважаючи на дефіцит палива і супутні проблеми ми вирішили кардинально змінити обстановку

В селі котик-бешкетник Мартин, веселий домашній песик Вредний. Цвіте бузок. Зелениться домашній садок. Ми гарно попрацювали по господарству, роботи як завжди бездонна бочка. А після обіду на вечір я пішов побути наодинці біля річки Стир.

Щось клювало, щось ні. Був сильний холодний вітер. Сонце намагалось гріти, але вітер все здував. Можливо тому й риба не хотіла брати. Та це не було моєю якоюсь закральною ціллю. Я побув десь в іншому місці і ніби в іншому вимірі. Тут немає ні серен, ні тривожних новин, ні трансляцій з Азовсталі. Морально переключився й дійсно відпочив, навіть в неділю поспав вдень.

Війна ще буде з нами. Ми маємо витримати це все і вистояти в цей складний час. Нашому поколінню перепала ось така нагода бути в епіцентрі історичних подій. Нікому не вдасться переконати чи змусити нас, українців, віддати свою свободу, свою незалежність, свій суверенітет. 

Що робити українцям? Допомагати національному захисту. Ставати тим, хто здатен до лав Збройних Сил України та підрозділів територіальної оборони. Будь-який громадянин з бойовим досвідом буде зараз корисним. Саме від всіх нас залежить, чи вдасться ворогу просунутись далі на територію нашої незалежної держави. Потрібно допомагайте волонтерській спільноті та медичній системі. Підтримувати наших захисників ділом, й хорошим словом. 

Слава Україні!


Коментарі