Панталія, 21.08.2021

Місце риболовлі: Панталія

Початок риболовлі: серп. 21, 2021 07:00

Кінець риболовлі: серп. 21, 2021 14:30

Тип риболовлі: Поплавок, Пружини-смоктухи, Флет-Метод, Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Лящ0.6003Опариш, Пінка
Верховодка4Опариш
Карась сріблястий0.5001Опариш, Пінка

Компаньйони: Саша Лащук, Діма Малафей.

Погода: вітер слабкий, змінних напрямків. Було і хмарно і ясно-спекотно.

Рівень води: мабуть в нормі.

Місце: ми рибалили в північно-західній стороні ставу.

Вартість риболовлі: 150 гривень за спортивну риболовлю. 

Зловлено: дрібнота у вигляді підлящиків, плотвиць, верховодк. Єдина залікова риба - карась.

Наживка: попапи на тяжких фідерах, на поплавчанці була кукурудза та опариші.

Прикормка: Dynamite sweet stim, пелетс. Також точку ловлі загодовував пелетом, метод-мікс сумішшю кукурдзи й коноплі (десь 2 кілограми), розчинні бойли Steg (півкілограма).

Снасті: тяжкі фідери, поплавчанки.

Списались ми з Сашком і вирішили, що вже давненько нікули разом не їздили. Мали вільною лише суботу, то ж обрали собі рибне місце не далеко від рідного міста Рівне. Це був ставок біля села Панталія, що по дорозі на Дубно. 

Будильник на четверту ранку, все зібрано з вечора, машинка зафрахтована вже стоїть поруч з будинком. Виїжджаємо ми, звісно, затемна, щоб потрапити до води ще перед світанком.

Коли ми приїхали на водойму, то нас ніхто не зустрів і охоронців ніде не було. Я знав, що тут майже всі місця для риболовлі комусь належать і ось так просто стати і ловити де тобі подобається не вийде. Ми телефонували на всі номери, але безрезультатно. Час йшов і сонце вставало. Нарешті охорона з'явилась і нам сказали, що попередньо заброньовані нами вчора місця вже зайняті кимось. "Ви пізно приїхали".  Але завели нас на інші, просто аж на тому боці ставка. Ладно, грець з ним, давайте вже наршеті ловити!

Заміри показали, що все дно встиляє шар мулу. В деяких місцях є сильні зачепи, хз взагалі що там може бути на середині водойми.

Вирішили годуватись на 75 метрах, ловити десь поряд і прямо з точки теж. Відразу напишу, що жодного клювання на тяжкі метродні фідери ми не бачили. Сашко перебрав половину своїх баночок з насадками, все дарма. НУЛЬ. На цьому цей звіт можна було б й закінчити. 

Щоб якось себе розважити я пробував також ловити й на поплавчану вудочку попід заростей водної рослинності, що являють собою тут засохлий комиш, якого підточив амур. Думаю, що вже через рік попід берегами тут взагалі буде чисто. Отже, я підгодував трохи те місце і пробував ловити на кукурудзу. Якась дрібнота постійно старалсь її збити. Заміна на опариш відразу принесла мені тюльку, потім ще і ще. Коротше, тут опариш точно не варіант :(

На цю вудку я спіймав кількох підлящиків не залікового розміру і файного карася. От якби ще якісь карасики такі підійшли, то риболовля була б дуже хорошою, але нажаль він був єдиним. Мій брат на іншій вимостці пробував ловити теж і на поплавок і на фідер і на вбивцю карася. Ловилась лише дріб'язкова риба.

Наш сусід ліворуч розказав, що ловлять тут рибу місце майже завжди на горох, яким і загодовують. Він сам ловив в завоз з середини водйоми, при нас спіймав єдиного амура десь на півтора кілограми. Сказав, що сьогодні геть якийсь поганий день з кльовом. Ну таке.

Висновки

  • Я востаннє тут був років мабуть 10 назад і кльову був аналогічним))
  • Коропи й інша велика риба нас проігнорувала
  • Майже весь став тепер зайнятий приватними вимостками, які закриваються на ключ
  • Не вистачає смітників
  • Коли знову тут буду, то буду впиратись в поплавок

Всім НХНЛ!


Коментарі