Звіт з рибловлі Підкова, 09-11.07.2021

Місце риболовлі: Підкова

Початок риболовлі: лип. 09, 2021 13:00

Кінець риболовлі: лип. 11, 2021 12:00

Тип риболовлі: Флет-Метод

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Амур білий1.0001Попап
Короп8Попап
Короп дзеркальний13Попап
Карась сріблястий10

Компаньйони: Діма Сафонік, Слава Воронцов, Саша Мельничук.

Погода: вітер слабки, температура дуже висока десь 33 градуси точно було. Хмар не було.

Рівень води: в нормі.

Місце: сектори номер 1 та номер 2.

Вартість риболовлі: 400 гривень за добу. 

Зловлено: карпи, карасі, амур лише один. Риба хороша, дібного зарибку біля кілограму майже й не було.

Наживка: поп-апи, вафтерси.

Прикормка: Dynamite sweet stim, Sonu Baits Fish Meal, Haldorado Brutal Liver, пелет 2 мм. На що саме ловили хлопці я вже й не напишу. Додатково підгодовував пелетсом і бойлами, що не розчиняються.

Снасті: тяжкі фідери.

До цієї поїздки мої друзі дуже готувались та очікували її. В їхній очах Підкова - то якась рибальська Мекка. Я ж відношусь більш спокійно до цього карподрому. Мабуть це через те, що тут над головою завжди знаходиться охоронник чи власник, які дуже прискіпливо відносяться до процесу виважування, фотографування з трофеями, їхнім відпусканням. І не треба забувати про постійні заборони і обмеження на водоймі. Але якби там не було ми прийняли рішення потрапити сюди відразу ще після Флет Арени тому я заздалегідь взяв вихідний, незважаючий на відчутний супротиві від мого начальство ("щось ти забагато тих рибалок маєш"). 

Я вирішив не шкодувати корм і застосувати тактику Саши Чернюка на нашій риболовлі на Острові, коли йому йшов крупняк. Загалом це спрацювало в перший день, але чомусь нічого не дало в останній. 

День перший

Виїзд зранку п`ятниці о восьмій, щоб проскочити містом перед тим, як почнеться трафік. Вже за містом під час розпиття напарниками кави на заправці я усвідомлюю, що не взяв з собою капці-крокси. А в таку спеку я не витримаю кросівок. Повертаємось додому, грець з ним!

Далі вже без сюрпризів прямуємо до ставка. Звісно, що залізнодорожний переїзд за Чуднівом все ще ремонтується і ми робимо дуже величезну петлю полями, ух як це бісить. А дімон на своїй машині взагалі поїхав по навігатору в сусідній район і їхав довше за нас на 45 хвилин.

Приїхали, розбили табір, закинули снасті. Познемагали від спеки. 

Перша покльовка десь о третй годині дня і це прикрий обрив снасті в Слави. Ми з ним ловили на першому секторі, а Діма з Сашою на другому. Відстань між нам була дуже велика, трава не кошена. Так не зручно, що ми не могли спокійно сидіти разом і лише ходити до снастей, ми це намагались якось нівеліювати, але мені не дуже сподобалось. краще брати один сектор ловлі і ловити там всім разом, місця ж просто сила силенна.

Загалом першого дня мали 8 покльовок великої риби, а карасів я не нотував. Вночі нічого не рухнулось. Дивина та й годі, адже ми думали саме за нічну риболовлю, коли їхали сюди в найспекотніший період літа!

День другий

У мене три покльовки зранку, поки не піднялось сонце. Далі ми просто не знали куди себе подіти вже від тої небесної радіації. Їздили в інше село за морозивом та пивом, грали в гонки на Нінтендо, варили уху, купались і просто спали. Ввечері в Слави були такі гарні клювання, але він отримав з них два сходи підряд, а третього коропа вже витягнув (замінивши повідка). У Діми з Сашком теж клювало. А у мене саме цього вечора щось було слабенько, хоча якраз мала риба стати на той весь корм. Чого так склалось - для мене буде загадкою.

І знову ж таки в ночі риба повністю закрила рота і відмовилась клювати категорично.

День третій

Клювання почались з восьмої ранку. З цікавого: Слава взяв єдиного амура та коропа з переломаним хребтом. 

У мене ж клюнула дуже велика риба, але стався прикрий схід. ТРЯСЦЯ! Сашко спіймав товстолоба і на цьому кльов власне й закінчився.

Висновки:

  • Годування великою кількістю корму принесло мені велику рибу
  • Я кидав корм на 80 метрах перед артропою (межа 1 і 2 секторів), ловив з 85 метрів - всі покльовки звідти. Пробував й далі й в сторонах, але найкраще було ось так.
  • Діма ловивив з-під протилежного берегу не докидаючи метрів 5
  • Слава ловив просто перед собою, не захотів кидати до корчів ліворуч
  • Вночі кльов відстутній повністю
  • Перебувати на такій спеці дуже не легко
  • Купання показало й так раніше відому річ: вся водойма в тому місці має постійно однакову глибину в півтора метри

Всім НХНЛ!

 


Коментарі