Звіт з рибловлі Острів, 25-27.06.2021

Місце риболовлі: Острів

Початок риболовлі: черв. 25, 2021 21:00

Кінець риболовлі: черв. 27, 2021 16:00

Тип риболовлі: Флет-Метод

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Короп дзеркальний54Попап, вафтерси, пелетс
Карась сріблястий10
Амур білийПопап
Лин5

Компаньйони: Саша Чернюк.

Погода: вітер змінних напрямків, температура до +30. Мінлива хмарність, першого дня була сильна гроза, другого дня часом накрапав дощ, третій день спека.

Рівень води: в нормі.

Місце: сектор номер 7, самий крайній біля дамби.

Вартість риболовлі: 350 гривень за добу. 

Зловлено: карпи, карасики, линки. Влітали трофеї, що дуже радувало.

Наживка: поп-апи, вафтерси.

Прикормка: Dynamite sweet stim, Sonu Baits Fish Meal, у сашк суміш Haldorado. Додатково підгодовували пелетсом і бойлами, що розчиняються.

Снасті: тяжкі фідери.

Ввечері в п'ятницю після роботи виїжджаємо на риболовлю і потрапляємо по дорозі в сильний вітер. Безпечно дістаємось до водойми і починається сильна гроза. Вітер переходить мало не в ураганний, потім вже дізнаємось, що у Львові та Рівному повалились дерева, розірвані лінії електропередач, пошкодженні світлофори та дорожні знаки. По дорозі назад вже нам доведеться об'їжджати також повалені дерева на дорозі.

День перший

Перечекали грозу в машині і приступили до дуже щільного загодовування місця риболовлі. Забігаючи вперед напишу, що такий чудовий результат дало саме ось це годування і Сашко тут великий молодець, що так заморочився з підготовкою і такий підібрав ключик до риби. Звісно, що могли бути й інші якісь обставини, але я чомусь особисто вірю в те, що це заслуга Сашка.

Неприємний момент був лише один: мій напарник забув вдома одну зі своїх сумок. В ній знаходились сигналізатори, стійки для вудлищ та кабелі для тефонів. Тому я прийняв рішеня ловили лише на один фідер, дивлячись на його кінчик і на поплавчанку, а Сашку віддав свої сигналки. В перший вечір покльовок не було, тому ми вклались добряче саме у годування риби. Оскільки нам ліворуч зовсім ніхто не заважав, в праворуч була пуста дамба, то ми прийняли рішення ловити всього лиш з 60 метрів. Туди й полетіло перші 25 спомбів. Також я добряче сипанув й під комиші, де планував ловити поплавчанкою. Вночі Саня в намет навіть не заходив, а кайфував собі в кріслі на вимістці. Першою рибою о пів на першу ночі був здоровий амуп на вісім кіль, через пару хвилин до нас в підсак завітам лин під кілограм і без чогось друга ночі напарник успішно поборов коропа вагою в десятку. Ух!

Амур на водоймі Острів

День другий

Я собі такий прокинувся і закинув спокійно поплавчанку на кукурудзу попід комиші, де звечора було прикормлено. Буквально кілька хвилин і в мене клює. Щось чималеньке, тому що рветься повідок. Окей, ставлю новий і закидаю. Знову кілька хвилин і я отримую неймовірної сили покльовку. Якийсь бегемот тягне мою найсильнішу поплавчану вудку з ліскою 0.24 чимдужч від берегу і потроху ліворуч за комиші. Я нічого не можу вдіяти, тому стараюсь зупинити рибу як можу і отримую обрив. Обрив аж вище поплавця. Іншого у мене немає, тому замість цієї вудочки я вирішую розкласти середній фідерок і ловити з того місця просто на методну годівничку.

Це була умора! Ще так гарно я давно не кайфував. Риба клювала тупо в ногах. Якщо комусь розказуватму потім, то отримую спочатку багато скептицизму, що таке взагалі може бути успішним. Але воно було!

Зранку в мене щось таке клюнуло на цей ближній фідер, що аж порвало всю снасть, трясця.

Загалом клювало добре, що у мене, що у Сашка. Риба здебільшого була не великого розміру і влітало ще й багато карасів. Коли наступала пауза в кльові, то Саша годував місце спомбом.

У мене була дововленість з дружиною, що в суботу після обіду я повернусь додому. Тому довелось збиратись, а Сашко лишився рибалити. Він мені далі про свої успіхи й невдачі писав повідомленнями. Як от таке:

Була покльовка дуже крупної риби, обірвало мені всю оснастку, взагалі здвиниту в сторону не міг, тупо танк в сторону дамби

На вечір риба стала щільно на загодовану точку і радувала покльовками. Середній розмір якісно збільшився, були рибли по 4-5-6 кілограм!

Вночі після якоїсь черогової рибини вудки вже були вимотані, щоб просто поспати.

День третій

День розпочався у мене з велопробігу з похреснецю, а у мого напарника з рясного закорму точки лову. Клювання не забарились, найбільшу рибу, що варто відзначити - це був короп вагою у вісім з половиною кілограм. Ось моє фото з цим красенем, яке ми зробили коли я вже приїхав на водойму:

Лускатий короп на водоймі Острів

Клювало дуже не погано, всього було налічено аж 54 риби. З цікавого, що сусіди на 1 та 2 секторах через поганий кльову у себе взагалі зібралися додому. І ще компанія на третьому секторі взяла білого амура вагою понад 13 кілограмів. 

І хоча прогноз погоди був геть не втішний на ці вихідні, але він в більшості не справдився і нам вдалось прекрасно насолодитись літнім відпочинком в чудовомі місці.

Висновки:

  • Годування великою кількістю корму дало свій результат
  • Рибу можна ловити прямо біля пірсу в кількох метрах
  • Найбльша риба клювала вночі та ввечері
  • Виявляється ларьок з пивом буквально в 50 метрах від місця ловлі за поворотом 😁

Дякую всім, хто прочитав звіт, сподіваюсь буде корисним, НХНЛ!

 


Коментарі