Різдвяний спінінг. Відео

Місце риболовлі: Стир, с.Лисин

Початок риболовлі: січ. 05, 2020 00:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Окунь

Міжсезоння - саме так звучить зима для спінінгіста. Але коли зима не настільки люта, а неподалік є річка, яка не замерзла, чому б і не посмакувати і "зимового спінінга"? Саме в таку пору, рік тому, вперше виїхав, з товаришами, на річку Стир на "Зимовий спінінг". Колеги не вперше рибачили зимою, тому мені було легше, адже в перший вихід уже мав кілька настанов та порад.
Ось, наприклад, які приманки і в якому кольорі використовувати. Найкраще працювала "карамелька" та болотяні кольори у розмірі 1,5-1,8". 

Силікон для зими Силіконова приманка

Похмуре сіре небо, сніг, що падав з неба та хрустів під ногами, і прозора річка, яка моментами бурхлива і не спокійна від сильного вітру, а місцями, де річку захищав обривистий берег або ж густі хащі, тихенька, немов у зимовій сплячці. Навкруги пусто і нікого крім нас, вітру і снігу, а, ще гуси плавають, збившись купкою. 

Зимові пейзажі на р. Стир

Зимовий стир

На диво для мене, риба клювала, і серед похмурих тонів, вдавалося з води діставати яскравих, як ніколи, строкатих окунів. Уже на перших приямках, де криги не було, окунці відгукувалися на запропоновані нами силіконові приманки у формі черв'ячків.

Володимир із спійманим окунем Окунь на силікон
 

Деякі затишні містечка на річці були "пустими", десь, де були коряжки та корчики, стояли більш пристойні окунці, а на деяких, вдавалося впіймати і зубату хижачку - щуку, проте, як і характерно для цієї пори року, вона клювала лише протягом 40-50 хвилин, тобто коротким "виходом".

Олександр з окунем Щука зимою на річці Стир

Все це було настільки атмосферно, настільки заворожливо, що ці моменти і досі в пам'яті викликають дивовижні відчуття. А можливо вся справа в тому, що дії відбувалися напередодні Різдва? Така собі Різдвяна магія... А які враження у вас викликає цей ролик?

Звичайно, з фото багато не витягнеш, але, якась частинка емоцій, все таки є.. 


Коментарі