Відпочинок й риболовля в селі. Лисин, 09-11.05.2020

Місце риболовлі: Стир, с.Лисин

Початок риболовлі: трав. 09, 2020 10:00

Кінець риболовлі: трав. 11, 2020 11:00

Тип риболовлі: Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Густера20Мотиль, Опариш
Лящ1.4003Мотиль, Опариш
Плітка0.50010Мотиль, Опариш
Верховодка

Компаньйони: старший син, молодший син.

Погода: загалом було доволі спекотно як для початку травня. Небо переважно ясне, сонечко гарне. В суботу спекотно, в неділю вітряно (південно-східний вітер), в понеділок зранку дуже холодно і вдень дуже жарко, аж +27.

Рівень води: дуже низький. Цікаво, що в ніч проти понеділка рівень виріс на декілька сантиметрів.

Місце: праворуч від кущів, перед зруйнований дерев'яним мостом.

Вартість рибалки: тут ловити безкоштовно.

Зловлено: загалом як завжди тут. Густірка, плотва й верховодка. Бонусами були три підляща в суботу.

Наживка: варена пшениця, опариш, мотиль.

Прикормка: Flagman Skimmers з морозилки, яка в мене лишилась ще з цієї риболовлі на Горині. В неї я ще налив ароматизатора Sensas Gross Gardons (термін придатності якого вийшов мабуть вже років 5 тому), додав мертвих опаришів та там ще був прикормочний мотиль. Ну й перед самим використанням я домішував туди свіжозварену пшеницю.

Снасті: фідер та коротенька махова вудка (на яку клюнуло за три дні два рази).

Поїхав на всі три вихідних дні зі своїми синами в село з тестем і тещею. Погодку передавали дуже так нічого, тому настрій гарний.

Купив одну порцію мотиля та взяв з холодильника опаришів, які були куплені ще в двадцятих числах березня 😱 ось на цю риболовлю. Годував теж прикормкою з морозилки, лише пшеницю зварив свіженьку 😉

Першого дня клювала на фідер виключно плотвичка, а на поплавчанку взагалі нуль. В обід прийшов сусідських хлопець Михайло і сказав, що на цьому місці, де саме ми рибалили, він спіймав на цьому тижні двох карасів біля кілограму і ще чотирьох не зміг витягнути. З цими словами він покидав трохи у воду пшениці та вареної картоплі. Пообіцяв прийти ввечері. Ну ви розумієте наскільки я пожвавився після цього! Та нажаль на вудку так нічого й не клюнуло.

Також хочу зазначити дуже й дуже низький рівень води. Ще кілька років і тут буде не річка Стир, а якийсь струмочок...

Ввечері довелось трохи попрацювати в городі, геть без сил лягав спати. Ну і як результат не зміг піти на риболовлю як планував о п'ятій ранку, та й дітей пожалів. Тому на місці ми були лише близько сьомої. 

На березі був місцевий рибалка Ісько, і він жалівся на повну відсутність кльову: бачив лише два невпевнених клювання. До речі, рибалив він саме там, де і ми і той сусід підгодовували все.

Ми порибалили до обіду, клювало ЛИШЕ на фідер. Найкраще працював мотиль. На вудки повний нуль, на всі наявні у нас насадки й наживки. Я ще додатково приніс з собою вареною трохи потовченої картоплі в лушпайках, яка призначалась для домашньої птиці. Нею я знову підгодував це місце, з надією на завтрашній день.

Десь в районі 9 ранку вдалося злапати трьох гарних таких підлящиків підряд. Дуже я вже цьому тішився і думав, що далі буде ще краще. 

В обід ми замучені трохи поспали, а потім вже більше не рибалили, а розважались. Катались на квадраскутері й велосипедах, грались з сусідськими дітьми, дехто вже навіть купався в річці, і так далі і тому подібнне. Ввечері вже не рибалили, а дуже гарно загодували перспективну оту точку з карасями на завтра.

Третього дня я вже зі всією відповідальністю підійшов до риболовлі. Підйом перед самим будильником і в повній амуніції зі своїми дітьми пряму на берег річки. Відразу кинулось в очі повна відсутність роси ще до сходу сонця - явна ознака холоду, а не тепла. Власне весь ранок дув холодний вітер і було хмарно. Лише аж після дванадцятої години стався різкий злам і стало по-літньому спекотно, що ми аж ходили без футболок.

Ось я й думаю, що це була головна причина провалу кльову саме цього дня. На поплавчанку я побачив аж два недоклювання на мотиль і пшеницю, а на фідер клювали вже й дрібнесенькі, як листочки, рибки густірки. Ось власне й все по риболовлі. До речі, людей на цих вихідних було на лугу вздовж річки багато, я нарахував 7 автівок лише з тієї точки, де ми рибалили. Я питав в декого про кльов, то все було погано.

В обід теща заставила мене копати їй діляночки для якоїсь розсади, то я намучився більше, ніж в спортзалі продираючий дерн і порій.

Діти були щасливими, я провів з ними ще трохи більше щасливих годин. На мою думку риболовля вдалась, не на 5 зірочок, бо третього дня погода змінилась і велика риба так й не клюнула, але на 4 точно. Я ще записував постійно відосики під час нашого відпочинку в селі, воно наврядчи має якусь культурну цінність, але для мене дороге.

 


Коментарі