НАРЕШТІ!!!

Місце риболовлі: Старики, Осницьке водосховище

Початок риболовлі: черв. 23, 2017 20:00

Кінець риболовлі: черв. 24, 2017 15:00

Тип риболовлі: Карпфішинг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Короп2.2001
Нарешті я піймав свого першого дикого коропа :)
Це сталося на цьому Осницькому водосховищі (р. Льва). Це невеличкий карпик вагою 2,2 кг, але зате це ВІН і є куди рости. Пійманий був на звичайну варену кукурудзу, проколота поздовж і насаджену на волос без якихось підсадок, з глибини 2,8 метра. Відстань від берега 80 метрів, свал з 1,5 метра на 2,8.
Приїхали на водойму трохи запізно, о 20-ій годині вечора 23 червня. Швиденько човен на воду, ехолотом знайшов вищезазначений перепад. Далі слабовиражене пониження глибини до русла, до якого майже 200 метрів. Маркером працювати неможливо, тому що на дні дуже багато пеньків і розмитих водою коренів дерев, маркерне грузило щоразу зачіпляється за них і доводиться рятувати його з допомогою човна. Через це ловити в завоз з русла теж проблемно, тому що оснастку вже не витягти без човна. Груз у воду і на веслах до берега. На березі жилку в кліпсу і потім на кілочках розміряв для двох вудлищ, на одному кукурузка, на іншому варений бойл від ТМ "Трофей". Аналогічно визначив другу точку в лівій стороні - на відстані 82 метри, з 1,5 метри різке пониження до 5 метрів. Туди теж поклав два вудлища, одне на кукурудзу, а друге на варений самокат, одне за пару метрів в глибину, інше на самому свалі. Через дуже бідну популяцію карпів закорм майже не робив, десяток бойликів варених і пиликів. Але оснастка закидалась зі стіками, в які крім сипухи добавляв пилік і декілька зерен вареноі куки, аби хоть щось могло вберегтись від полчищ дрібної плотви та краснопірки. До ранку не перезакидався, вечеря в чудовій компанії під смажені стейки та сто грам :) серед соснового лісу, на березі чудової водойми... :)
Покльовочка сталася о 7-ій ранку наступного дня, впевнений паровозик - пару хвилин і рибка на маті :), декілька фото з першим трофейчиком, зважування і назад на вирост у воду.
Далі до вечора неділі жодної покльовочки. Було перепробувано майже весь асортимент насадок, і пелетс, і поп-апчики, і варені та пилящі бойли. Перезакидався кожні три години. В суботу була дощова і тиха погода, що вселяло надію. А в неділю зранку з'явились тролінгісти, які плавали прямо над оснастками, пізніше водні мотоцикли. :( Добре хоч місце наше було віддалене і ніхто нас не турбував з берега. Іншим разом спробую прощупати дно на більших відстанях до яких зможу докинути. Торік намагався ловити в завоз, але з таким засміченим дном це дуже напряжно.
На додачу декілька фото.

Коментарі