Доїхати на озеро Любязь велосипедом і половити рибку

Місце риболовлі: озеро Люб'язь

Початок риболовлі: черв. 30, 2019 04:30

Кінець риболовлі: черв. 30, 2019 08:00

Тип риболовлі: Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Верховодка20Опариш
Плітка1Опариш
Окунь1Хробак
Лящ10Опариш

Ми з друзями катались три дні по Волині на велосипедах. Детально про наші пригоди можна прочитати ось тут: Велопохід національним парком Стохід-Прип'ять

А тут я напишу про невеличкий епізод, а саме риболовлю на озері Люб'язь.

Ще з вечора я шукав таке місце, де було б зручно сидіти біля води, але ми зупинились з північної сторони від села у західній стороні озера. А там всюди дуже мілко і заросло все водоростями з якоюсь лепехою по берегу. Отак просто у воду навіть на зайдеш, бо немає де. Є лише окремі розчищені місця, в який спускають човни на воду. Один місцевий рибалка, коли виймав свого човна, сказав мені щоб я спробував рибалити з коси, там мають бути підготовані місця.

Поки я туди добрався і зміг знайти те місце, мені добряче покусали комарі, їх тут справді було багато. Як виявилось те місце можливо б і було робоче, аби рівень води був трохи нижчий, а так туди було не дібратись. То ж я вирішив ловити просто фідером в місці спуску човна неподалік від нашого табору.

Підйом о четвертій і не зважаючи на втому я швиденько готую пляму з кормом на відстані 52 метри від зрізу води. Ніяких аномалій я ніде не знайшов, глибина просто поступово набиралась від берегу і досягала в точні ловлі півтора метри. Дно мулисте. Вирішив ловити на опариш, прикормка траперівська база для стоячої води.

Клювання не забарилися, але брала суто дрібна риба. Одна плоточка, багато верховодки і трохи малесеньких підлящиків.

Під час моєї риболовлі приїхали якісь молодики з Любешева в автівці на іноземній реєстрації і мені здалось, що вони були в стані алкогольного сп'яніння. Вони незважачи ні на що вирішили скупатись прямо там, де я ловив. Один з ним ще був дуже зацікавлений в тому як я ловлю фідером, здивований влаштуванням снасті і всяке таке. На радощах він здав своє улюблене рибне місце на річні Стохід. Потім вони ще врубали на весь берег не дуже якісну музику в своєму авто.

Я ж завершив риболовлю, так і не спіймавши нічого путнього. Тут треба рибалити або взимку по льоду на якихось гарних глибинах або ж приїжджати сюди з човном.


Коментарі