Кричевичі 19-21.10.2018

Місце риболовлі: Кричевичі

Початок риболовлі: жовт. 19, 2018 19:00

Кінець риболовлі: жовт. 21, 2018 09:30

Тип риболовлі: Флет-Метод

Компаньйони: Станіслав Белощук, Козловець Іван.

Погода: доволі таки прохолодно (особливо вночі), вітер дуже слабенький західний та північно-західний, тиск приблизно біля 758 мм.рт.ст.. Без опадів. На третій день зранку почались заморозки.

Рівень води: значно нижчий норми.

Час ловлі: півтори доби.

Місце: сектор 41.

Вартість рибалки: 100 гривень за кожну палку на добу.

Зловлено: мною одного дзеркального коропа, у хлопців нуль.

Наживка: поп-апи Haldorado, пелетс.

Прикормка: Haldorado синього кольору, червоний VDE Hi-Pro Method Carp mix, Haldorado brutal liver. Одну точку додатково загодовував спомбом: використовував пелетс чотири сезони 14 мм з невеликою кількістю меласи + пелетс кріль 6 мм.

Снасті: метод.

Крайній виїзд на риболовлю в 2018 році по "теплій" воді. Погода два тижні поспіль стояла сонячною, теплої і головне стабільною. Кращого часу для виїзду годі й чекати далі. З роботи вдалось втікти о третій, то ж вудки були закинуті у воду ще за світлового дня.

Особливістю саме цієї риболовлі, що на все спортивне озеро Кричевичі ми були ОДНІ на водоймі.

Наші дистанції ловлі були наступними:

       140

             130

                   125

120

                          85

                               50

Першого вечора нічим не годували. Повна тиша як вночі, так і зранку. Почали годуватись згідно попередньо складеної програми. Все чекали, коли відізветься риба бодай на щось. Але та вперто мовчала. Якби хоча б десь клюнуло на якусь насадку, відреагувала на якийсь корм, то я б вже копав  би в тому напрямі. Але ні, режим повної тиші. 

Вдень було приємно тепленько і навіть нас радувало сонце. Стасік на радощах побіг збирати гриби (знайшов аж 4 польських). Коротше кажучи нам чомусь не везло. Добре, що хоч іноді нам вдавалось зачепитись за тутешній інтернеті і я робив смішні трансляції в наш Інстаграм, це хоч якось покращувало настрій. До речі, хто ще не підписався, ось посилання: https://instagram.com/rivnefish/

Під вечір почало холодати, прилетіло пару десятків лебедів. То тут, то там скидувалась риба, але зовсім не клювала. Охоронці при нас закопали п'ятикілограмового щупака, який мабуть не переніс чийогось виважування. 

Вночі стало не по-дитячому холодно. Пірс вкрився інієм, там стало небезпечно ходити. Підсак прилип до дерев'яних дошок. Наші тенти спітніли тонким шаром льоду. На вудках теж виступила кірка. Навіть недопитий чай в горнятку і той замерз.

І тут сталось те, за чим я сюди їхав з сусідньої області. О шостій сорок п'ять (за рівненським часом) синій сигналізатор почав попікувати. Але робив він це дуже ліниво. Я подумав, що це Ваня вирішив мене кінцево добити і посмикати спозаранку за волосінь. Але вана курив біля намету. Йомайо!! Я вискочив на пірс зі швидкістю гепарда, ще подивився кілька секунд на свінгер, бо не вірив своїм очам, що таки дочекався хоча й слабого, але все ж клювання! Красунчик лаваш за кілька хвилин вже був в моїх руках. Єєє!

Я був дуже здивований кількістю криги на всіх речах навколо. Озеро дихало парою, небо було всіяне зорями. Коропчука ми пофоткали і випустили коли вже зійшло сонечко.

Прикольно було спостерігати ще за розсипаним попід берегом нашим кормом: пелетс тримався купи, навіть не жирний. Не варені бойли не розчинялись. Та що там говорити, навіть чотирьохміліметровий пелетс лежав думав. От що робить низька температура води. 

Як ви вже здогадались, не зважаючи на такий початок третього дня, покльовок ми більше не почули і не побачили. Ось таким видалось закриття сезону 2018 року для мене. Хороше чи погане? Мабуть це не сильно й має значення. Порибалити в таку цікаву пору року ще той челендж :)


Коментарі