Дністер, 24-26.08.2018

Місце риболовлі: Бакота

Початок риболовлі: серп. 24, 2018 09:30

Кінець риболовлі: серп. 26, 2018 10:00

Тип риболовлі: Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Рибець1.00010Опариш
Плітка3.00025Кукурудза, Опариш, пуф
Бичок5.000Хробак
Лящ0.7505Опариш, пуф
Окунь3Опариш, Хробак

Компаньйони: Олександр Чернявка, Андрій Якубський, старший син.

Погода: гарні літня погода без опадів.

Рівень води: вищий норми на добрий метр-півтора.

Місце: неподалік від Лоївецького дачного масив, в сосновому лісі.

Вартість рибалки: все безкоштовно.

Зловлено: нажаль нормального кльову ми так і не побачили. Брала лише не велика риба.

Наживка: опариша і пуфіки, все інше не приносило бажаного результату, хоча перепробував все, що брав з собою..

Прикормка: Sensas Gros Gardons, VDE Base Mix, Traper Leszcz.

Снасті: фідер.

Мої друзі-одногрупники запропонували пїхати разом на Дністер, ще в листопаді. Ми навіть планували здійснити цю подорож з дітьми, але в останній момент начальник одного хлопця наломав нам всі плани і вирватись вдалось лише на три дні. А що таке три дні на цій річці? Ні точку нормальну знайти, ні рибу там привадити. Але ми все ж таки вирішили їхати, адже півроку про це мріяли.

Оскільки рівень води в Дністрі був дуже високим, то ми вирішили рибалити в районі дач за Пижівкою. Там сосновий ліс, який розташований на березі ярусами і ці ж яруси йдуть і у воду. Тому проблем з високою водою тут немає, на відміну від стоянок на Бакоті, де все було геть затоплено, навіть дерев'яні столи з лавками.

Отже, виїзд о другій ночі з Рівному і вже десь біля дев'ятої ранки ми на місці. Нам доволі пощастило, що у лісі було ще одне-два вільні місця, оскільки дуже багато рибалок та відпочиваючих у ці святкові дні. Ось конкретне місце де ми були. Відразу попереджую, що там є особливість з заїздом: дороги в лісі дуже вузькі і дві машини не розминаються між собою, доводиться виїжджати задом або встигнути зайняти якусь кишеньку між деревами. Ось власне подивіться яке у мене було споживання палива поки я виїхав звідти задом.

Швиденько розбили табір і приступили до власне риболовлі. На жаль клювала лише дрібна риба: плотва, рибець, окуні і бичок якщо поставити хробака.

Ми доволі багато часи присвятили маркеруванню дна, але все ж таки без човна було набагато гірше. Знайшли дуже круту бровку в 38 метрах від берегу, там відразу починався твердяк і якісь чи то каміння чи ракушки. Ось там і ловили. Загодували дуже класно. Мало того, одну точку навіть періодично забомблювали спомбом з горохом і кукурудзою. Та все було дарма, за всі дні риболовлі лящ так і не підійшов. У нас клювала лише не велика риба.

В нашому секторі прямо перед нам була пляшка-буййк, на якій мабуть стояли на розтяжках. Але до неї було десь метрів 110-120, тому я облишив надії ловити саме там. Що цікаво, на сусідніх секторах пластикові пляшки були в метрах 50 від берегу.  

Пізніше в пошуках риби я перейшов на дистанцію в 75 метрів, але там ловилась точно така сама й такого розміру плотва з рибцем, що й відразу на свалі. Ще один був доволі неприємний момент, що відразу на цій бровці росла просто стіна водної рослинності через яку щоразу потрібно було протягувати й просмикувати рибу. Мабуть якби й клюнув якийсь трофей, то я б його не здобув.

Щодо риболовлі вночі, то дійсно в темну пору доби влітали таки підлящики, але дуже малі і раз в годину. 

Загалом відпочинок з друзями вдався, шкода, що так мало часу і так не пощастило з рибою.


Коментарі