В очікуванні «білої смуги»…

Місце риболовлі: Кричевичі

Початок риболовлі: лип. 13, 2018 14:00

Кінець риболовлі: лип. 15, 2018 14:00

Тип риболовлі: Карпфішинг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Короп3
Короп дзеркальний4

Пройшло два тижні шпари відійшли і кортить знову закинути прути в очікуванні приємних звуків сигналізатора. Посеред тижня телефонує мені мій напарник і пропонує десь поїхати, оскільки хоче порибалити перед відпусткою в планах якої рибалка не розглядалася. Тому почали обирати серед Уляників та Кричевичів, хоча в пріоритеті були Уляники. До орієнтовних дат виїзду лишалася неділя, тому після дзвінка адміністрації Уляників наш пріоритет «відпав» - забронювати сектор на даному озері за неділю не реально, в такому випадку бронюємо сектор на Кричевичах на 13-15 липня.
Готуватися довго не довелося, якось так склалося що через сильну завантаженість роботою, я почав готуватися до рибалки пасивно – скоріш за все не так, як раніше, все на себе брав Іван, на мені лишалося тільки м’ясо. Як і в попередньому виїзді в нашому меню було м’ясо і тільки м’ясо.
Виїхали близько 10.00 і по стандартній накатаній програмі заїхали по дорозі на каву з хот догами біля розв’язки на Ковель, а там 20-30 хв і ми на Кричевичах. Йдемо на охорону щоб відмітитися і тут теж як виявилося без цирку не обійшлося, на сектор який ми забронювали тиждень тому заїхали якісь чуваки, і в тих незрозумілих записах на охороні ні слова не було про нашу бронь, хоча я телефонував двій чи й на тому проводі телефона мені сказали все записано, приїжджайте. Ми не стали робити бучі і просто обрали сектор серед купи вільних, який нам більш впав до душі, точніше сектор якого була намальована карта маркування, оскільки Іван забув дальномір в дома, а гратися на кілочках і кліпсуватися щоб намалювати карту не було бажання. Але як виявилося на другий день зі зміною нумерації секторів ми стали не в той сектор і та намальована карта була іншого сектора (хоча і рахували вже по новій нумерації).

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Почали розкладати табір і снасті в секторі помітили купи тигрового горіха та кукурудзи, і закралася думка що насипали до нас тут щедро, а враховуючи той факт що в цьому секторі стояв Саша «Бобри» якого потім замінив Діма Таргонський нас це не дуже тішило, адже дистанції лову там були не досяжні для нас. Надія одна що риба зібрала там все і лишила для нас чисте полотно для наших маневрів. Кліпсуєм палки на дві точки 120-125 і 85-80 метрів і на старті ловимо тільки на стіках. Перше клювання відбулося дуже швидко з дальньої точки. Піднявши палку я навіть не відчув нічого, а відразу жилка провисла як сопля, просто зріз всієї жилки з оснасткою (не на вузлі, а посередині), навіть не було ніякого супротиву (фрикціон був послаблений). Тут ми згадали знову той забобон про першу рибу, але ж ми тільки приїхали й все ще попереду.

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 640 x 960)Зображення

Почали готувати прикормку для рибів в основі якої були пелети 4 сезони (на старті) та кріль 14 та 20 мм, який був залитий амінокомплексом Multimino від CC Baits та CSL того ж виробника. Бойли використовувалися кальмар клюква CC Baits, варена на озері конопля та тигровий горіх. В ролі насадки використовували насадочны бойли в діпі CC Baits Glugged (Spices, Squid Octopus, Squid - Strawberry) з поп апами від CC Baits. Найкраще себе показала насадка CC Baits Glugged (Squid Octopus) з жовтою шапочкою, більшість риби була спіймана на неї. Всі оснастки були доповнені стіками в основі яких стік мікс CC Baits (Squid Octopus). Що саме цікаво що на CC Baits Glugged (Squid Octopus) з жовтою шапочкою в нас клювала риба на всіх водоймах де ми рибалили, і особливо в ночі.

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 640 x 960)Зображення

Zoom in (real dimensions: 640 x 960)Зображення

Отож всі прути закинуті і мив очікуванні клювань. Згодом почало смеркати і почали займатися приготуванням того м’яса, а потім процесом його знищення. Інколи нам надзвонював Вітя Малафей поціновувач флет фідера та мисливець за карасями, який в останній момент замість того щоб поїхати до тестя на якусь там річку вирішив приїхати на наступний день до нас. Йому було цікава активність риби й т.д. Настала ніч і в нас було в активі десь 3-4 клювання серед яких той перший схід, але риба вся була не великою до 5 кг. В ночі відбулося одне клювання маленького амурчика якого ми відразу випустили навіть не важивши. Хоча і пере закидалися кожні дві години й кобрилися, але більше клювань не було. 

Zoom in (real dimensions: 640 x 960)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Близько 5.00 ми були вже на помості, а не біля розкрівушок, згодом приїхав Вітя з Сергієм який останній раз на Кричевичах рибалив поряд, і ще один його товариш Сашко який на Кричевичах в перше. Вони стали в сусідньому секторі де на змаганнях рибалили РК Кричевичі, Вітя розмістився на нашому помості, попередньо доплативши за свої два фідера. Перезакинули оснастки загодували точки і займалися приготуванням сніданком, поки Вітя замішував свій синій пральний порошок і каструлю каші якоїсь яку готував до тестя на річку. Протягом всього дня була хороша погода і вітер вроді б як наш, але риби не було. І тут Вітя вирішив набрати Діму поцікавитися на яких дистанціях ловили ми (перша точка була 155-150, друга 80 метрів). І ми зрозуміли що ми просто не докидаємо туди де він ловив, а з ближньої точки ми мали лише одне клювання хоча і намагалися в ній ловити протягом дня, більшість риби була з відстані 125 м. В середині дня спробували «по зігувати» - наші спроби не принесли нам результату і ми після декількох годин експериментів з зіг ріг перейшли на дно. На протязі дня Віті вдалося спіймати два линка й одного амура на 8 кг. Сипнувши каші неподалік камиша він зібрав цілу купу плотви яку Ваня почав ловити своєму коту. Ще в Віті було клювання щуки яка спокусилася на живця що клюнув на фідерну оснастку, і діслаючи ту плотвичку він при виматувані виманив клювання щкуи.

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення


В хлопців по сусідству були справи краще, з певною періодичністю в них клювали лаваші, та амури від 7 і більше кілограмів. Ми вже з Іваном почали підколювати них, що надивившись на наші насадки вони озброїлись ними на цей виїзд і приїхали нам втерти носа. І сказали що захід в наш сектор тільки з нашого дозволу. Але це ж були жарти, ми ніколи не ховаємо наших наживок і насадок. Так пролетів і другий день. Риби ми особливо не ловили. Проте будували плани про велику поїздку на насупний рік, і активно обговорювали всі моменти, що нас почали вже підколювати сусіди. Почало смеркати й настав час м’яса, ми вирішили що краще менше м'яса, а ле в компанії хороших і цікавих людей, ніж в трьох напхати животи. В результаті вистачило всім, заодно поспілкувалися та пожартували в більшій компанії, відволікшись від рибалки. На наступний день погода мала погіршитися і ми знову налаштувалися на виважування з води, оскільки в цьому році рівень води в Кричевичах трохи впав, проте в інших чомусь піднявся. Вітя примостився в нашому наметі третім на своєму бойовому кариматі, проте ми його не турбували своїми марш-кидками до род пода, риба дала виспатися цієї ночі.

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

В ранці нас зустрів густий туман і затягнуте хмарами небо. Вітя з хлопцями почав збиратися, і ми неквапливо теж. Згодом вони поїхали задоволені своїми уловами і побитими рекордами, ми ж збиралися далі залишивши палки на род поді до останього, проте - не судилося… Розпочався дрібний дощ який так і не дав нам зібратися насухо. І близько обіду ми вирушили до дому.

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

В нашому активі було 9-10 клювань з яких реалізовано 7, найбільша риба в нас заважила 8 кг. Хлопці ж відловилися більш вдало і в останній день десь за годину чи півтори до їх зборів клюнув великий карп, діставши його в мат на вигляд був біля 20 кг голова його була ну дуже великою, риби в Уляниках вагою 15 кг виглядали в рази меншими візуально. Але вага показала 13 кг, радості в них не було меж. Основну кількість риби вони зловили теж на CC Baits Glugged і на поп апи цього ж виробника, оскільки ловили на два фідери і два карповика.
По дорозі до дому я захотів зупинитися глянути два місця на наявність білих грибів, адже сезон в Карпатах йде повним ходом і минулого року в Кричевичах було теж з грибами гуд. Тому хотілося знайти бо дай декілька грибів, щоб нівелювати відсутність пасивного кльову. Проте мій «напарник - товариш» відмовився виділити мені 15-20 хвилин, і поспішав до своєї дружини…. Я звісно надувся і образився, що він така РЕДІСКА, але прийняв рішення, що якщо ми кудись разом ще поїдем після того як я тут назвав його РЕДІСКОЙ, я його знову «намахаю» і виважу пару риб коли його буде черга, як було в Уляниках, коли він мав виважувати, а я дістав тоді карпа на 18.500.
Виїзд теж пройшов цікаво та захопливо, вже без особливих ексцесів і траблів. Хоча було не дуже рибно, проте відпочили всі. Було багато помилок і недопрацювань, над якими ми будем працювати щоб їх усунути, по приїзду отримав невеличку консультацію від Романа Івасишина, який вказав на наші помилки, за що йому дякую. Будем працювати та самовдосконалюватися

Zoom in (real dimensions: 960 x 640)Зображення

Zoom in (real dimensions: 640 x 960)Зображення

Як висновок:
- Не може весь сезон складатися з тільки з успіхів, мусить бути якась рівновага, де є хороші вдалі та мега круті рибалки (виїзди, чи виступи) там і поряд будуть невдачі, адже тільки завдяки ним можна вдосконалюватися та робити правильні висновки, щоб в подальшому усувати них.

- Потрібно мати все своє і користуватися своїми речами, а не по приїзду виявляється що позичені артропи яких було дві, а довжини на дві не вистачає. Ехолот який дали в користування і запевняли що він робочий – повна подпіхня, щоб побачити глибину не кажучи за структуру дна, потрібно зупинитися на човні й постояти 30 секунд і вимкнути, а потім ввімкнути ехолот, він покаже глибину, а потім знову вирубиться і т.д. Коли маєш все своє, то ти завжди впевнений в своїх речах, в їх справності та наявності і можеш завжди розраховувати на них. Звісно якщо ти не лошара і не забудеш щось з них в дома.

- Багато людей які придбали коропові снасті вважають що вони вже коропятники, і якщо він випустив рибу то він вже 100% коропятник. Як на мене цього не достатньо. В першу чергу звісно що це риба і бережне ставлення до неї, але людяність та взаємоповага один до одного як до рибалки займає теж не аби яке місце. А не «бидлянство» - коли людині яка приїхала на другий день, пояснюєш що ти приїхав на добу раніше і закормив точку кормом (поставив артропу як орієнтир), а на наступний день приїжджає якийсь «клубнік» і везе кукурудзу корабликом в поперек твоїх жилок і ти йому пояснюєш що ліворуч від нього поле - вези туди де хочеш, щоб половили обоє і ніхто нікому не заважав, він дивиться на тебе як баран на нові ворота і каже: - «Я не головний. Мені сказали, я везу». То з'являється бажання таким рагулям коропятникам поламати снасті щоб більше ніде не ловили.

- З кожним роком риб на тому чи іншому озері стає все більш розумнішим, і 100% комбінації чи тактика яка приносила хороший результат починає втрачати свою силу, тоді приходиться експериментувати вчитися в інших. Рибалка це постійна школа, кожен виїзд навіть на ту ж саму водойму і в теж саме місце завжди буде різним, на що впливає ціла купа факторів…

- Чим більше звикаєш та прив'язуєшся до людини, тим більше починаєш відкриватися їй, оголюючи свою натуру, свої слабкі сторони, з'являються жарти та сарказми які раніше не міг би дозволити собі, але вони можуть образливо вплинути на один одного. Але на то ми й команда щоб шукати компроміс, поступатися один одному, дослухатися один до одного, щоб тільки зміцнити наші стосунки і покращити наші наступні виїзди і відвідати все більше нових та цікавих водойм…


Коментарі