півметровий окунь

Місце риболовлі: Хрінники

Початок риболовлі: трав. 27, 2018 00:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Окунь20Силікон

На вихiдних вiдвiдали з друзями славетне Хрiнницьке водосховище. Ранок нас зустрiв повним штилем та назвичайно густим туманом, температура 9°С.
Об'эктом нашого полювання був окунь. Один з моiiх компанйонiв дослiдив старi польськi карти та карти гуглмепс, що дало приблизне поняття находження старого русла р. Стир, тому наша локацiя вiдповiдала мiсцям, з яких було реально до нього докинути, та ретельно дослiдити.
З власних спостережень та iнформацiii знайомих рибалок, зробили висновок, що частина окуня вже нереститься, а частина готуэться, тому ми були готовi до невтiшних результатiв.
Кожен з нас озброiiвся ул та лайтовим комплектом. УЛ в березi результату не дав, в той час коли на 2-3" приманку на 5 грамовiй огрузцi та бiльше, дрiбний окунець жадiбно кадався прямо в ногах, тому основними iнструментами були лайтовi комплекти. Рибка прокльовувала, час вiд часу влiтали окунi по 300-400 грам. На однiй з перспективных точок окунь дав нам неабияку роздачу з дальних дистанцiй. На однiй з проводок, на черговому пiдривi приманки я вiдчув повiсший зацеп, який iнстинктивно пiдсiк, та почав викачувати вудлищем. Зацеп, мов добрий жмут водорослей, почав пiдiйматися з дна, та через мить ожив!) Я зрозумiв, що маю спаву з серйозним трофеэм, рибина вiдразу зiгнула спiнiнг в дугу та не бажала пiдiйматися з глибини, маневруючи то лiворуч то правуруч.....фрикцион аж дзвенiв! Клювання та характерна поведiнка пiд час виважування, пiдштовхували мене до думки, що я маю справу зi щукою. Лише, бiля берега, коли почав викачувати рибину до поверхнi води, я вiдчув те саме окуньове сильне дригання головою!) Ще мить та товариш бере мiй трофей руками з води, оскiльки я стояв на обривистому високому березi. Взявши окуня "по бассовому" за нижню губу, товариш навiть не втримав його, коли монстрик вирiшив трiпонути своiiми м'язами. Це був шок....шок радостi та здивування, вiд розмiру рибини. Окунище був явно за кiлограм, щей досi згадую це все як сон, та довжиною до 60 см (дома перемiрив спiнiнг, бiля якого сфотографував). Пару фотографiй та й вiдправив його в рiдну стихiю, нехай продовжуэ свiй славний рiд та даруэ неповторнi емоцiii правельним рибалкам.
Бережiть природу, вiдпускайте iкряну рибку та трофеii, якi подарували вам незабутнi вiдчуття!


Коментарі