По справжньому вдале відкриття сезону. Але, як для кого?

Місце риболовлі: Кричевичі

Початок риболовлі: квіт. 21, 2018 12:00

Кінець риболовлі: квіт. 23, 2018 14:00

Тип риболовлі: Карпфішинг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Короп
Короп дзеркальний
Амур білий

Як і більшість риболовів коропятників не міг дочекатися початку тепла, початку озеленіння трави, співу пташок, які трішки за рано прилетіли з теплих країв в цьому році, перших свистів прута зі стрімко вилітаючою жилкою, перших звуків сигналізатора і звісно перших трофеїв на маті – це все можна схарактеризувати чотирма словами – «Початок відкриття риболовного сезону». Затяжна зима і лід на водоймах який все не хотів сходити, ніяк не давали випробувати всі обновки придбані в міжсезоння. Також з'явилося на Українському Карповому ринку багато цікавих новинок які теж хотілося випробувати. Але все по черзі.

Зображення

Зображення

Зображення

Після відвідання щорічної «Волинської катапульти 2018» на озері Кричевичі в ролі вболівальника (хотілося змінити робочу обстановку і набратися натхнення на новий фронт робіт, за одно й підтримати друзів які брати участь в даному міроприємстві й побачити всіх знайомих не на екрані монітора, а в живу). Було прийняте рішення відкривати сезон з 21-23 квітня.
Почалися приготування, хоча вони почалися ще за довго до поїздки. Через сильну зайнятість по роботі всі підготовчі процеси по монтажах, поводкам, стікам взяв на себе Іван. Я ж підганяв роботу, оскільки звик по приїзду на озеро вимикати телефон і повністю віддаватися процесу ловлі.
Компанія мала зібратися чи мала, всім кортіло порибалити. Але як завжди ніколи не буває без форс мажорів: поломане авто товариша поставило великий знак питання над нашою поїздкою, також товариш Віктор – поціновувач флет фідерної ловлі до останнього не знав чи вдасця йому з нами поїхати. Але Світ не без добрих людей, співробітник мого товариша Івана – теж коропятник і сповідувач правильної ловлі дав нам своє друге авто за для того щоб ми все ж таки відкрили сезон в Кричевичах, і сам люб'язно склав нам компанію. Чому Кричевичі? Напевно це вже традиція відкривати сезон саме там: кількість риби в озері, інфраструктура його, манить людей з всієї України, останнім часом озеро облюбували коропятники з Білорусії від яких приємно чути що це одна з найкращих водойм.

Зображення

Зображення


Наближався час виїзду, синоптик прогнозував сонячні три дні з сильним вітром, який повинен був розшевелити рибу яка недавно вийшла з зимової сплячки. Тому по ідеї мало б бути весело.
Завантаживши запозичену машину по самий дах, прийшлося частину нажитого краму загрузити товаришу який мав приїхати на озеро згодом, рушили в напрямку Луцька, а потім на Кричевичі. По старій традиції заїджаєм на розвязці в напрямку Варшавки на заправку за ковою та хот догами, щоб заморити черв’яка і в перед в сторону озера. Якось так склалося що дорога до водойми, незалежно до якої пролітає дуже швидко. Можливо думки про рибалку та відпочинок передують швидкості авто і час летить швидше?
По приїзду якраз проходило завершення змагань «Робінзон 2018», пройшовши по берегу була можливість поспілкуватися зі знайомими, що брати участь в даних змаганнях. Реєстрація на охороні і на заброньовані заздалегідь 17 та 18 сектор. Ми з Іваном вирішили стати в 17, інший наш напарник Северин і «просто хороша людина» Олег що позичив нам авто в 18 секторі. Як потім виявилося у дружили ми своїм товаришам по повній.

Зображення

Зображення

Помалу почали розставляти табір, кожен знав що потрібно робити і займався своїм процесом. Стосовно секторів що ми забронювали то один з них показав не поганий результат по кльову, інший гірший. І хотілося як мінімум не споганити (не засрати сектори), а можливо і покращити здобутки «папередникиив». Діставши маркер почали вивчати дно, та малювати карту. Взагалі маркування мало хто любить, і багато не приділяє йому уваги через те що процес маркування займає багато часу і дуже нудний. А по приїзду завжди хочеться дуже швидко спіймати рибу. Але ми не з тих, тому сидимо і малюємо карту в «Щоденнику карполова» - дуже зручна штука для нотатків всі подій та інформації яка цікава була б в майбутньому і дала б змогу проаналізувати свої досягнення або ж невдачі. Даний процес став більш захоплюючим з появою в нашому арсеналі дальноміра Nikon, швидко – точно і цікаво. (Багато хто відмовляв від покупки даного девайсу, обумовлюючи тим, що є багато більш потрібних речей які повинен мати коропятник у своєму арсеналі), але моя думка що дальномір потрібен. Ми вже пройшли той етап коли ціла купа кліпс на маркерній котушці переносиця на кілочки й так багато раз (буває інколи поплутаєш щось чи зіб'єшся і все перероблюй). Короче - ми за дальномір, і покупкою дуже задоволені.

Зображення

Зображення

Зображення

З отриманих даних обираємо дві цікаві точки які плануємо обловлювати на протязі дня на підходах кормового п'ятна, в нічну пору максимально точно в п'ятні. Зі старту приймаємо рішення не кормити рибу, а намагатися її ловити лише за допомогою стіків, адже за змагання її вдосталь погодували до нас. В якості корму ставку зробили на Українського виробника карпового харчування СС Ваіts. Обрали два смаки мед, та спеції, навколо яких і формували свою прикормочну програму. Як написано вище стартанули оснастками зі стіками: права точка спеції, ліва мед на насадках поп-апи відповідних смаків. Перші клювання не застави себе довго чекати. До приїзду Северина в нашому активі вже було шість риб, серед яких одна вагою 8.500. «Хороша людина» Олег приїхав теж в ранці і до приїзду Северина знаходився в нашому секторі, оскільки мав рибалити разом з ним, і побачивши це ельдорадо напевно по думками надіявся на мінімум такий самий кльов у своєму секторі. Олегу навіть дозволили вивести декілька риб. Час летить дуже швидко коли є кльов, постійні пере закидання, виважування, заміна наживок - без перервний процес. Був випадок коли клюнуло щось нууу дуже цікаве, на виважуванні був Іван, і по відчутті було видно що риб більше 8.500 якого ми спіймали раніше. Підвівши до підсака риб починає бушувати біля помосту, намагаючись зайти під нього або в камиш по обидві сторони. Щось подібне витворяють риби в Уляниках. На одній зі спроб запаркувати його в підсак, риба вперлась мордой об обід підсака і вивернувшись зійшла, як потім діставши оснастку з води помітили переламаний гачок навпіл (нам дісталася верхня частина його), але не падаємо духом і працюємо.

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

В процесі ловимо карася, який був дуже великим і вирішуємо залишити його в мішку, щоб показати Віктору – поціновувачу карасів і фідерної ловлі в цілому. Він теж мав підїхати до нас по дорозі з відрядження. На рахунок карасів, їх теж потрібно випускати, власники хочуть розмножити їх і відкормити до розмірів в 10 кг. – ЖАРТ! Але карасі випускаються, це не жарт.
Приїхав Северин і став в 18 секторі, привітавшись та випивши кави всі розбіглися займатися хто чим, хто розстановкою табору, хто ловлею. Ближче до обіду почали після кожної покльовки підкидати коброю бойли 20 діаметру СС Baits серії Active Attract смак спеції та мед, чому саме вони. Продукція даного виробниак нас цілком влаштовує як з точки зору якості продукції, так і зі сторони цінової політики. Серед декількох лінійок обрали саме цю: Active Attract через швидкість роботи бойла в воді. Кинувши в ще не в теплу воду (всупереч температуру повітря +22/+25) біля берега бойл на протязі години розпадався на частинки до половини приваблюючи рибу, а висока атрактивність його віддавала швидкі хімічні сигнали що розносилися в товщі води. Процес ловлі йшов без зупину, за винятком паузи в проміжок дві, дві з половиною години. Як потім помітили на наступну добу дана тенденція повторилася, починаючи з певного часу відбувалося затишшя, яке обумовлювати ходом риби я б не став, оскільки в озері дуже багато риби (проходило декілька етапів зариблення, тому однією стаєю я не думаю що риб ходить), просто на мою думку то був провал в ловлі та кльові, який в майбутньому для стабільності потрібно заповнити клюваннями. Є над чим подумати й що проаналізувати.

Зображення

Зображення

Ближче до вечора вирішили загодувати точки кормом за допомогою шарів, а далі працювати коброю по мірі постування покльовок і без відсутності кльову теж. Олег зайнявся приготуванням шашлику, поки Северин чаклував над оснастками. Ми ж потроху щось підловлювали. Приїхав Вітя – той що поціновувач карасів і відразу взявся фоткати того гіганта, щоб швиденько відпустити примножувати популяцію карасів в Кричевичах. Далі вечеря в дружній компанії під шашличок та віскі для питущих, жарти, смішні історії все як в усіх рибаків. Інколи доводилося переривати смачну трапезу виважуванням риби.

Зображення

Зображення

В голові стояла основна задача не як доїсти шашлик і допити віски якого було удосталь – а як ловити в ночі. Адже багато команд на змаганнях провалюються саме в нічний час, хто йде спати від втоми, хто п'є далі віскі та їсть шашлик, хто просто лінується. Ніч чи не найголовніший проміжок часу за який команди які працюють і стабільно ловлять в темну пору доби, вириваються в лідери і відриваються від переслідувачів. Тому стояла задача розібратися в нічній ловлі, та нічних наживках які часто відрізняються від денних комбінацій. І розуміння коли потрібно їх замінити може добавити вам декілька риб у ваших уловах. Тому вся ніч проходила в пошуку, щось вдавалося, щось ні, але декілька риб ми змогли зловити в ночі, тепер потрібно було проаналізувати й покращити результат в наступну ніч.

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Настав ранок другої доби в нашому активі було 20 риб з яких три риби за 8 кг. В активі Северина – 0 і жодного піка. Чашка запашної кави і в бій. Вітер як і минулого дня не переставав слабшати, а по прогнозу передавали ще більший вітер. Закорм важкою артилерією міняємо наживки й працюємо далі. Вітя розклав своє фідерне крісло, облаштував своє місце, і почав готувати «пральний порошок» - прикормку для флета синього кольору. Вчора це йому не вдалося зробити (розкластися) оскільки обірвав свою годівницю, і ми його загнали спати, щоб він в ночі не обірвав ще одну, а вже в досвіта розклався як нормальна людина. Клювання в Віті почалися відразу – карпик в районі 3-4 кг спокусився на поп-ап і «пральний порошок», і все далі справи в нього йшли все краще. Він приїхав на добу і мав вже в вечері повертатися до дому, тому максимально віддався процесу ловлі, і в результаті побив двічі свій особистий рекорд по спійманій рибі на фідер, амур на 7-8 кг, потім через деякий час амур понад 8 (точна вага в Віті в звіті). Радості в його очах не біло меж, так само й не хотілося йому покидати нас, але робота не дозволяє лишитися ще на добу. Тому сповнений емоцій та позитиву Вітя в вечері поїхав додому. Ми ж продовжували ловити. Серед цікавих екземплярів нам вдалося спіймати амура вагою 12 кг, також коропа 9,5 кг, і багато меншої по вазі риби. В Северина справи йшли не так добре як в нас, всі намагання включити сектор не приносили ніякого результату, і він зібрався і поїхав під вечір теж до дому, оскільки приїхав теж на добу – робота кличе!

Зображення

Зображення

Зображення

Ми з Іваном зробивши деякі корективи готувалися до ночі, точніше нічної ловлі. Олег через відсутність кльову в своєму секторі, взяв на себе приготування вечері. Лишилися ми троє: я з Іваном в секторі 17 і Олег в 18 секторі. Вечеря затягнулася через постійні клювання, риб не давав нам поїсти. Але нічого не поробиш, ми ж приїхали рибу ловити.
Цього разу наші корективи почали приносити свої плоди й за ніч нам вдалося спіймати вже 10 риб, але ближче 4 ночі вирішили збавити обороти й лягти спати, оскільки в ранці планували збиратися до дому. Хоча могли й покращити результат. За ніч Олег мав декілька клювань і нарешті йому вдалося спіймати рибу.

Зображення

Зображення

В цілому особисто для нас з Іваном відкриття вдалося, вдалося протестувати нову продукцію від СC Ваіts, від якої тільки позитивні враження. Вдалося спіймати риба за 10 кг і вдягти свої трофейні окуляри для фотосесії, вдалося гарно відпочити з друзями. А також набути новий досвід, та зробити багато позитивних висновків, які думаю тільки покращать наші наступні виїзди на дану водойму.
Лишився лише невеличкий осад: – шкода «хорошу людину» Олега який позичив нам своє авто. Шкода, що йому не вдалося результативно


Коментарі