Кричевичі, 22.04.2018

Місце риболовлі: Кричевичі

Початок риболовлі: квіт. 21, 2018 23:00

Кінець риболовлі: квіт. 22, 2018 17:35

Тип риболовлі: Флет-Метод

Компаньйони: Станіслав Белощук, Козловець Іван.

Погода: сильний вітер північно-західного напряму 4-7 м/с, безхмарне дуже сонячне небо, температура десь +17 але по відчуттях всі +25, тиск 745 мм.рт.ст..

Рівень води: вищий норми.

Час ловлі: 06:30-17:40.

Місце: сектор 17.

Вартість рибалки: 100 гривень за кожен фідер.

Зловлено: особисто я двічі побив свій рекорд по найбільшій рибі, яку коли-не-будь ловив, а мої друзі за дві доби мали 40 клювань і лише два сходи.

Наживка: поп-апи Haldorado, пелетс.

Прикормка: Haldorado синього кольору (вся моя риба зловлена лише на цю прикормку) та VDE Method Carp mix.

Снасті: метод.

Поїхати на відкриття сезону з ловлі коропа мене запросив мій друг Станіслав. Я в суботу мав бути у відрядженні у Львовів, тому у мене була лише одна можливість потрапити в Кричевичі — відразу ввечері рулити по новій для мене дорозі. Добрався не без пригод, але в чудовій компанії подорожніх людей.

Як приїхав, то була вже цілковита темрява. Після швидкого перекусу я відразу вирішив підготувати собі на завтра місце. З першим же закидом я обірвав свого улюбленого тяжкого фідера: стопорна гумка на ста метрах виявилась дуже жорсткою для основної волосіні 0.20. Вусики чіпляли дуже сильно при зльоті волосінь і та зрізалась. Я трохи розстроївся, що таке сталось, адже всю весну відмахав на тренуваннях цією снастю. Та й пішов спати

Зранку закинув фідерочок десь в 35 метрах від берегу і за ПІВТОРИ хвилини отримав клювання! Шкода, що нерезультативне :)

Отже, про саму риболовлю: ловив я флет-методним фідером. Постійно шукав рибу. Найкраще клювало з відстані 85 метрів в напрямку на білий стовп :) Прикормка у мене була ще з морозилки(!), а на свіженьку VDE мав три клюванні і всі холості. Ось весь журнал клювань:

Час Наживка Результат Риба Вага, кг
06:30 часник 8мм невдача пусте клювання  
08:20 пелетс успіх Короп лускатий 5,3
09:30 Полуниця невдача клювання в берег  
14:34 кальмар 11мм успіх короп дзеркальний 3
14:42 кальмар 11мм успіх Білий амур 7,5
15:38 кальмар 11мм успіх Білий Амур 9
16:00 Кальмар 11мм успіх Білий амур 2,75
16:45 Кальмар 8мм невдача пуста покльовка  

Щодо уловів моїх товаришів по сектору, я сподіваюсь, що Стас сам напише пару слів. Я можу лише суб'єктивно зробити такі нотатки: найжаркіша пора з клюваннями у них припадала на часовий проміжок між 12:00 та 15:00. Вночі ніхто не впирався ловити.

 

Пробував я на цій риболовлі тренуватись в годуванні точки за допомогою великої фідерної саморобної годівниці. Але через браковану застібку все закінчилось на другому кидці. Взагалі, цей виїзд був дуже добрим в тому плані, що я перебрав свої снасті, повикидав всяке старе, нав'язав новеньких повідочків і тд.

А ось цей карась був найбільшим в моєму житті ever. Ще такий монстрів я ніколи не бачив. Оце то тут і годують рибку, що вона такою вимахаує!! Це вам не Бабин :-)

 

Мені особисто вдалося підібрати ключик до рибки лише після обіду. Або це просто зграю дебелих амурів зайшла до нас в сектор. Для мене це було щось, адже я зловив найбільшу рибу в своєму житті, а через невеличкий проміжок часу на наступному ж клюванні я знову зловив найбільшу рибу в своєму житті. Якби мені хтось сказав ще пару років тому, що я буду тягати основною ліскою 0.20 мм таких риб, я б просто покрутив пальцем біля голови. Але життя йде вперед і все змінюється.

Для мене залишиться назавжди загадкою, чому ті поодинокі клювання на ближніх дистанціях не були мною реалізовані. Невже це кожного разу клював линок? 

Моїм друзям вдалось спіймати парочку цих "золотих рибок", - як їх тут кличуть. Мені мабуть пощастить (а я в це вірю) наступного разу!

Звісно, що мені хотілись би рибалити більше і довше і нормально годуватись. Але мав можливість провести час на водоймі лише в такому форматі. Дуже дякую долі й своїм друзям, що подарували мені такий чудовий відпочинок!

Сподіваюсь, що колись матиму час і зліплю до купи все те відео, що вдалось зняти під час цього виїзду і буде якийсь ролик. 

UPD: є вже ролик

Дякую, що осилили стільки тексту, всім щастя!


Коментарі