Запізнілий звіт із закриття зимового сезону

Місце риболовлі: Оселя

Початок риболовлі: бер. 25, 2018 06:00

Кінець риболовлі: бер. 25, 2018 15:00

Тип риболовлі: Зимова

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
ПліткаМотиль
ЙоржМотиль
Амур білий0.0301Мотиль

Побували на рибалці в Оселі у неділю 25.03. Запізніла весна дала можливість ще раз вийти на лід і вдруге в цьому році закрити сезон зимової рибалки. Тиждень морозів давав надію на міцний лід по всіх цікавих водоймах. Та, на жаль. Отримана напередодні інформація з різних джерел, ставила під сумнів виїзд на Тернавицю і ще кілька водойм, то ж прийняли рішення їхати таки на Оселю, де, як ми знали, лід точно є. Вирішено - їдемо.
Ранок, чай в дорогу і вирушаю в точку збору. На вулиці тихо, темно і безвітряно. Лише легкий весняний морозець щіпає за відкриті ділянки тіла. Чого б то дивуватись - 25 березня. 6 ранку. -5 :D 
Дорого минулась без пригод і ось ми вже зустрічаємо схід сонця на березі величезної водойми. Фото ніколи не передасть всієї краси та емоцій від зимового сонця, яке поволі піднімається з-за лісу і його перші промені розбігаються по блискучому льоді.
ЗображенняЗображення
Легенький перекус, по трішечки за приїзд, і ми вирушаємо до своїх улюблених місць. Тут я звісно пожартував. З цього боку озера ми були вперше, то ж вирушили навмання в бік скупчення рибаків.
Бурю серію лунок, розмотуюсь, проміряю глибину - 5 метрів. Не люблю таких глибин, та вирішую пробувати. Одна лунка, друга, п'ята, десята. Срібна, золота, мідна, чорна мормишка. Шарік, крапля, лодочка, мураха, овсинка. Плавна, різка проводка, стоячка. А ніфіга. :D Мала мене риба десь. Та я не здаюсь.
ЗображенняЗображення
В колег теж не весело, та все ж половлюють. Вирішую посунутись в бік і забурюю кілька свіжих лунок. На одній з них на черговій проводці під час опускання сідає перша і така бажана плотвичка. Вирішую зупинитись тут і ловити на стоячку на дві вудки. 
ЗображенняЗображення
Найкраще риба реагувала на два маленькі мотилька, опариш ігнорувала. Інколи покльовувало і я час-від-часу витягав на лід гарненьку плотвичку, а тягнути її з глибини неймовірне задоволення. 
Потрошки купка риби росла, а час близився до обіду. 
ЗображенняЗображення
Рибу погодували, пора погодувати й себе. На повний шлунок думати легше, то ж вирішили зміститись в бік меншої глибини, що таки не було помилкою.
На новому місці досить активно клювала плотва. Поміж нею проскакував грубий йорж, а декому вдалось зловити по маленькому карпику й амуру, яких максимально швидко втопили. Наявність малька радує, аби виріс.
ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення

Клювало хвилями і не зі всіх лунок, то ж час-від-часу рибу доводилось шукати, але це давало свої результати і з боків раз-по-раз було чути тертя лез бура об лід - пацани шукають рибу :D 
Після 15-00 кльов спав і ми прийняли рішення не чекати вечірнього кльову та вирушати додому. 
Сфотографував чиюсь купку
ЗображенняЗображення

Назад вертались по льоді - втомлені, щасливі і напружені :D йти по темному рихлому льоді трішки страшнувато :D . На щастя, обійшлось без купання і ми без пригод добрались до берега.
Втікаємо додому, а рибаків ще на льоді тьма. Комусь більше риби треба, а нам досить.
ЗображенняЗображення

Фото на пам'ять, останні погляди на лід і додому...
ЗображенняЗображення
Бур і ящик йдуть відпочивати до нового сезону, а ми чекаємо відкритої води

Джерело: http://www.active.lviv.ua/topic-t67-315.html#p199192


Коментарі