Оселя, 28.01.2018

Місце риболовлі: Оселя

Початок риболовлі: січ. 28, 2018 00:00

Тип риболовлі: Зимова

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Йорж
Плітка

Довелось мені вперше побувати на зимовій рибалці в Оселі у неділю, 28.01. Якось так склалось, що влітку бував, а взимку не попадав. Збори до рибалки почались з підбирання мінімального комплекту для новонаверненого пінгвіна і поповнення власних запасів мормишок. Забігаючи на перід, скажу, що новачок обловив мене по повній - початківцям таки везе. Головне, що сподобалось, буде новий колега по зимовій рибалці.
Виїхали ми звісно затемна і в приємних розмовах скоротали дорогу. Вибір впав на залив з боку села Дернаки, то ж заїжджали через ліс. Дорога виявилась цілком нормальною, то ж дарма переживали, чи доїдемо. 
Приїзд на озеро розпочали зі сніданку і споглядання краєвидів озера ну і звісно пошуку скупчень пінгвінів. Де кучкується народ, там і риба. 
Вирішили далеко не пертись і пішли в сторону іншого берега, де сидів народ. Сверлю серію лунок, в кожній роблю по кілька проводок. Не клює. В колег аналогічно, але це нас не засмучує - чудова погода і гарні краєвиди додають настрою. 
Все ж наші пошуки завершились успішно - почав клювати йорж. Навіть не йорж, а грубезний йоржище. З одної лунки вдалось взяти підряд кілька штук і я подумки почав варити царську уху з йоржів. :D Мої подальші пошуки почали приносити плотву, але її теж треба було вимучувати і час-від-часу міняти лунки. Новачок ж тим часом сів на кльову лунку і нікуди не втікав, регулярно махаючи руками, коли тягнув чергову грубу плотву. Жаба дусила, але якось вижив :D В процесі рибалки якось непомітно наступила дванадцята година, кльов хтось виключив і ми, пообідавши, вирушили на пошуки плотви в інше місце. 
Метрів за 500 вирішили забуритись. Потрапили на добрячу глибину і вирішили пробувати тут, але спроби успіхом не увінчались. Так, поодинокі плотвички.
Врушаємо в бік берега і, о чудо, перша ж лунка робоча і в ній клює плотва. Тут і паркуємось. Місця до кінця рибалки вже не змінювали, рибаливши на квадраті 10 на 10, з якого ми зробили добряче решето, бо коли зграйка плотви зміщувалась, доводилось бурити лунки метр в сторону :D . З рибалки нас вигнав дощ (ну що тут дивуватись, зима, дощ, звичайна погода) і добрячий вітер.
Загалом, зважаючи на не дуже активний кльов, рибалка таки вдалась, бо активні пошуки риби були не марними і по трішечки рибки ми наскубали. В тих, хто лінувався бурити лунки, було зовсім сумно з уловами.
Кілька фото з виїзду.

Джерело: http://www.active.lviv.ua/topic-t67-315.html#p198013


Коментарі