Хто на море, хто в гори - а ми в Кричевичі!

Місце риболовлі: Кричевичі

Початок риболовлі: серп. 18, 2017 00:00

Кінець риболовлі: серп. 20, 2017 00:00

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Лин
Короп дзеркальний30.000
Короп10.000
Амур білий

Після відверто кажучи не суперового кльову в Ульяниках хотілося якось реабілітуватися і половити більш активно. Вибір водойми випав на Кричевичі. Забронювали два сектора 7 та 8 та почали помалу готуватися до виїзду. Вибір тактики ловлі та прикормочної програми був обраний відразу, оскільки мій товариш Ваня досить непогано виступив на цьогорічному Аматорі 2017 в Кричевичах посівши перше місце. Тому вирішили їхати по тій же програмі яка дала хороший результат, от тільки хотілося більше уваги приділити нічній ловлі, оскільки щоб показувати хороші результати потрібно вміти ловити не тільки в денну пору доби , але і в нічну. Багато змагань команди виграють за рахунок нічної ловлі, коли суперники дозволяють собі поспати, чи працювати в ночі не в повну силу, саме і в ніч можна зробити хороший ривок, але все по порядку.

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення


Наближався день виїзду, по прогнозу спека, але з вітром, що вже трохи підбадьорювало. Разом зі мною вирішила їхати моя доця, що додавало ще більше позитиву та бадьорості нашому відпочинку. Завантаживши машину по обіду плануємо виїхати, щоб на вечір бути вже на озері, по дорозі заїжджаєм в Луцьк за прикормкою і відразу на озеро. Вже на місці розуміємо що сектори 7 та 8 мають великий розрив між собою (нам це не підходило, оскільки на другий сектор мали приїхати наші друзі). Тому приймаєм рішення пересісти на 8 та 9 сектори, в подальшому 10 сектор зайняв теж наш друг Сашко. Я займаюся снастями, Ваня табором та побутом. Почало потроху сонечко сідати, оснастки полетіли в воду, прийняли рішення не годувати, а ловити лише з допомогою стіків до самого ранку. Поки ми займалися вечерею отримуємо дві покльовки місцевих лавашів (початок є, це добре), пере закидаєм снасті та вирішуємо трохи здрімнути, я з малою на одній розкрівушці так і не зміг себе заставити поспати, да і доці особливо не хотілося. В продовж ночі клювань не було.

Зображення

Сонце почало підніматися над плесом озера, ми ж готуємо ранкову каву та стартовий закор. Приймаємо рішення загодувати активно і після кожної покльовки 3-5 спомбів на точку. Зі сходом сонця почалися постійні покльовки з інтервалом 30-40 хвилин. Рух пішов і ми заряджені адреналіном почали розкачувати сектор в надії спіймати рибів більших за розмірами «стандартного лаваша». В ранці з 10.00-11.00 кожного дня активізувалися линки, складалося таке враження, що вони теж клюють тільки в певну пору доби, і вже в наступні дні дивлячись на годинник ми знали та чекали на їх клювання. Радості моєї доці не було меж від тих линків та карпиків які вона з радістю відпускала назад в їх рідну стихію. Однією з родзинок нашого виїзду був басейн, який добавим нам комфорту а дитині різноманіття в її відпочинку.

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

На протязі дня ми бовталися в басейні то в озері і спека в 33 градуси нас не лякала. Близько обіду при вимотуванні вудилища на оснастку спокусилася щука в районі 1 кг, яку дістали та поклавши на мат з всіма почестями звільнили від оснатки та відпустили назад в воду. Ближче до вечора приїхали наші друзі в 9 сектор та почали розставляти табір, ми ж протягом дня та вечора стабільно ловили, в вечері нам вдалося спіймати коропа на 8.600, дана риба була найбільшою в нашому улові першої доби. Закормлюєм на ніч точки в очікуванні безсонної ночі, вирішуємо де що змінити в наших насадках та тактиці. Оскільки першу добу ми ловили без пресингу з обох сторін, а друзі які приїхали ліворуч від нас поставивши табір почали активно закормлювати сектор, тим самим створюючи нашому сектору та прикормочним точкам конкуренцію. Ми ж зайнялися тим часом приготуванням шашлика. Поки ми займалися своїми рибацькими справами, моя дитина вимотана від селфі з рибулями, водяними процедурами в басейні та озері, та безсонної попередньої ночі, просто вирубилася в 20.00 навіть не повечерявши з нами.

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Шашлик готовий, прути пере закинуті, збираємся всією компанією, всі 3 сектори в нас. Поляна з домашніх смаколиків приготованих дружинами, шашличок під чачу та інші алко. напої, компанія однодумців, друзів, та близьких, що може бути кращим в даному відпочинку, ще і кльов та погода сприяють цьому – повна ІДИЛІЯ. В такому ритмі наша вечеря затягнулася на декілька годин. Я ж вирішив приділити увагу дитині, яка втомившись від такого активного відпочинку заснула, прилягши біля неї вирубився теж. Протягом ночі було ще декілька клювань, Ваня взяв рибу вагою 8.500, та залишив в мішку для ранкової фотосесії. Виспатися вдалося добре, але сон – сном, ми на рибалці.

Зображення

Ранок другого дня по прогнозу передбачався бути ідентичний попередньому: спека цілий день в переміш вже сильнішого вітру. Готуєм смачну каву та закорм для рибів. Проснулися і наші друзі. Сніданок вирішуєм організувати вже в їхньому секторі №9. І це все під смачний кавун з динькою. 

Стосовно кльову цього дня, як і по графіку в 10.00-11.00 почали клювати линки, потім активувалися лаваші. Риба клювала, але ж і хочеться крупнішої. Враховуючи рекорд Вані 18 кг. спійманий в попередній рибалці в Ульяниках, лаваші здавалися мальками. Але що цікаво що в Ульяниках більшість риб в переважно карпів клювали в берег, і так званих паровозів не було, а поодинокі піки. А тут в Кричевичах, ці мальки стартують так, що серце вискакує з грудей, порушуючи тишу та нашіптування вітру шаленим визгом катушки та сигналізатора. В очікуванні однієї з покльовок вмостився в басейні в позі лотоса, і кажу Вані, що : «Зараз почну медетувати, і поїде палка!». Ваня сидячи на помості подивився, та тільки посміявся. Тільки з зайняв вище вказану позу і промовив «ОМММ», відразу поїхала палка, і тут нас порвало від сміху. Протягом дня кожен відпочивав як хотів, ми з дитиною то в басейні то в озері купалися, в проміжках між водяними процедурами ловили рибу, все супер. Але тенденція та частота клювань в порівнянні з минулим днем де що зменшилася, хоча не суттєво, думаю пресинг зі сторони товаришів дався в знаки та відобразився но кльові. Ближче до обіду всі проголодалися і вирішили зайнятися обідом. В своєму арсеналі Ваня має сковорідку з диску борони, вирішили приготувати овочі з грибами та м’ясом що лишилося в даній сковорідці, пошинкувавши на великі шматки закинули все в сковорідку і почали смажити. Страва вийшла, сказати супер, це нічого не сказати, всі разом в незмінній компанії всівшись навколо тієї сковорідки почали махати ложками. Запиваючи хто чим (пиво, пепсі і компот). 

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

В своєму арсеналі я постійно вожу відерце яке вішаю на род под і наливаю в нього щось для водяного. Близько вечора відерце було напів порожнє, і я попросив в дитини що вона пригостила водяного пивом, а я її тим часом сфотографую. Як тільки вона наповнила відерце хмільним, як відразу поїхала палка – МІСТИКА! Близько вечора крик з сусіднього сектора: «Беріть фотоапарат і йдіть сюди», Северину вдалося заманити коропа на 14 кг., то найбільша риба його спіймана в Кричевичах, ще в його уловах було декілька риби за 7 кг., фото і займатися та колдувати над своїми оснастками та насадками. В такій рибацькій рутині пройшов другий день нашого перебування в Кричевичах. Сонце почало сідати вітер не стихав, на небі з’явилися темні хмари, віщуючи грозу. Ми почали швидко наводити порядок в секторі та кріпити надійніше наші палатки. Найбільше переживали за дитя, щоб не злякалося грози, чи палатки яку могло здути. Але сильний вітер швидко розігнав хмари. І останню ніч ми вирішили проекспериментувати з насадками. Протягом декількох годин випивши не одну чашку кави нам вдалося підняти рибу на 9 кг. та ще декілька лавашів. Під ранок взяли ще зо дві риби. 

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Настав ранок третього дня, і він був фінішним в нашому виїзді, помалу почали складатися, під час збору було ще декілька покльовок. Зібравши речі, та поснідавши з друзями вирішили в сторону Рівного.
В підсумку було спіймано 40 рибів від 2.5 до 9.0 кг. без врахування линків та дрібних амурів. Рибалкою задоволені. Відпочинком просто супер задоволені, я ж дуже радий що моя дитина відпочила разом зі мною, провела три незабутні дні за моїм улюбленим хоббі (побільше б таких виїздів). Всім удачі, миру та трофеїв.

Зображення

Зображення

[Valldemar]


Коментарі