Бочаниця, 21-22 червня 2017 року

Місце риболовлі: Бочаниця

Початок риболовлі: черв. 21, 2017 17:00

Кінець риболовлі: черв. 22, 2017 09:00

Тип риболовлі: Поплавок, Пружини-смоктухи, Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Амур білий0.8003Мастирка
Плітка
Карась сріблястий2

Літнє сонцестояння, непоганий прогноз погоди, стабільний тиск, західний вітер... Гарні передумови до гарної рибалки, забігаючи наперед, результативної, але зовсім в неочікуваному сенсі. Так і вирішив - скориставшись "гнучким" робочим графіком, покинув рідне місто Рівне біля 16-ї години та вирушив в гощанському напрямку до непередбачуваної, але й улюбленої та красивої водойми! Ну, ви розумієте, якої.

Трохи піарну зміни на водоймі. Пірси 11 та 13 мають будиночки, 500 грн. за добу. Там ще є хатки, але про них мені Вітя, новий охоронець, не розповідав, здається. Він, доречі, виявився приязним хлопцем - розказав мені, завсєґдатаю, все на світі про Бочаницю. Знового, того, що я ніби не знав, наступне. Підкормлюють рибу біля пірсів. Ремонтують все підряд. Рибак був - зловив 40 кг, амури переважно, завозив стасті під очерет на протилежному березі, ще щось... Трохи оновили більшість пірсів (нові дошки, деякі збільшили в розмірі). Я, особисто, сидів на 4-му, не оновленому, в результаті провалився, зламавши 2 дошки, що виявилися геть трухлявими, та подряпавши трохи ногу і дупу :-(.., зламавши свою 6-метрову вуглепластикову хлухооснасточну, улюблену, виплекану, багатостраждальну вудочку в 2-му коліні, блін! І це на етапі розкладання снастей. Може хто порадить, де пофіксити чи замінити секцію?

Вечірньої рибалки не було. Не смикала навіть плотва. Мовчав фідер і також та інша, неспортивна снасть, призначена приносити смерть карасям

Там засом займався всілякою белібердою: переоснастив поплавчанку з кільцьми, яка вже дістала надломаним поплавцем та своєю схильністю запутувати ліску за кінчик... Останнє, нажаль, невиправно.

Ще зайняв себе походом навколо острова з метою пофоткати. Рибок, жабок, пташок, дєвок... Нічого зі згаданого не знайшов. Ну хіба горлицю.

 

Нічкою намагався дрімати прямо на пірсі. Для цього вожу з собою завжди каремата та спальника. Дзвоник сповістив першу покльовку десь біля опівночі. Реалізовано - амур(чик) до кіло в підсаку. Саме тут і криється згадана неочікуваність. Амурів я ніколи не ловив, не знаю, на що вони клюють, на них не розраховував взагалі. Другий, нереалізований, клюнув вже під ранок. Медовий кук-пуфі (чи як там це еко-чудо від угорців називається).

Потім..., не пам'ятаю точно, коротше, піймав я 3 штуки, ще 2, по відчуттях - точно такі самі амури до кілограма, зійшли. Поплавчанка порадувала (подражнила) 2-3 карасями десь в районі 6-ї години, інший час посмикувала плотва, яку, не завжди успішно, я пробував відсікати кукурудзою на гачку. Такого омріяного жору карася та карпа не було взагалі... Якби не зальотні амури, то я б засмутився дуже.

Короткометражка про відпуск 2-х рибин прикладається. 3-тю, доречі, зловив вже після відпуску перших 2-х, тому не став її мучити, запихаючи в садок - втопив на місці!

Дякую за увагу! НХНЛ всім колегам! Відпускайте рибу! Якщо дійсно голодні - купуйте морську... СП, SPUA і т.п. часто організовують закупи за цінами від виробника... Не мучте того нещасного карпа/амура/товстолоба/щупака/сома/карася. Небагато їх лишилося.


Коментарі