Відкриття сезону 2017

Місце риболовлі: Бакота

Початок риболовлі: черв. 12, 2017 00:00

Кінець риболовлі: черв. 16, 2017 00:00

Тип риболовлі: Літня мормишка, Пружини-смоктухи

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Рибець
Лящ
Плітка

Доброго всім дня. Пару рядочків про Дідуся Дністра. Отож, відпочивав тут в компанії двох кумів з 12 по 16 червня. 

Погода: тут завжди чудова, два дні з пяти було вітряно, проте не настільки щоб не рибалити:)

Відпочинок: суперовий, як завжди, комарів майже нема, хоча поруч ліс. В порівнянні з минулим роком підняли плату, а саме 30 грн(розведення вогнища та користування столом), 30 грн (риболовля), 15грн (перебування людини за добу), ну і авто 10-20 грн (в залежності від обєму двигуна). Дуже багато різноманітних птахів та звірів, вночі табунами бігають їжаки та літають обезбашені сови. Дрібною рибкою біля нашої стоянки прикормив лелеку який слухняно кожного дня чекав мого повернення з води та чергової порції плоток. Дрова треба везти з собою! Є риболовний патруль, сіток нема, літає дрон з тепловізором.

Дорога: значно краща ніж минулого року, місцями полатали місцями ні - терпимо, в полі після дощу не заїдеш - не виїдеш.

Риболовля: по хижаку нуль - жодного котла за пять днів. Тричі то вранці, то ввечері пробували шукати окуня - крім бичка нічого ні в траві, ні на звалах, ні на скелях, де той окунь - загадка (впіймав штук 5 на мормишку з 6-и метрової глибиниі в придачу до них 4-ри судачка-малиша).

По мирній рибі рибалили на бортові вудки з човна на розтяжці, яку кормили всі пять днів. Кормили горохом, пшоном та товчею, на те й ловили + я ловив зимовою вудкою з мормишкою на опариша й на безмотилку(саме на мормишку я впіймав найбільше риби). Найкращий кльов був посеред дня десь з 11:30 до 14:30 (в улові плотва від 70 до 400 грам, рибець 250-450 грам, лящ 100 - 2000 грам). В останній день на мормишку зачепив якогось мобідіка, відібрав у мене метрів 30 жилки і благополучно зійшов.

Висновки: На відміну від мене, мої товариші мали не такі улови в звязку із відсутністю досвіду, тому залишились не зовсім вдоволені. Риба пасивна, один із пійманих підлящів виявився з ікрою, вода на глибині дуже холодна і її рівень значно піднявся в порівнянні з аналогічною порою минулого року. Всеж краще зачекати і їхати в липні-серпні тоді і погодка і улови стабільніші.


Коментарі