Час трофейних окулярів

Місце риболовлі: Кричевичі

Початок риболовлі: трав. 26, 2017 12:00

Кінець риболовлі: трав. 28, 2017 10:00

Тип риболовлі: Карпфішинг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Короп дзеркальний6.0002
Короп4.5001

Не завжди купа риби приносить стільки задоволення, як спійманий один трофей за всю рибалку. Час трофейних окулярів.

Зображення

Зображення

Всім Привіт. Не пройшло й місяць часу, як в робочому графіку з’явилася прогалина для улюбленого заняття. Ще на початку сезону мій товариш Вітя хотів поїхати разом на Прилбичі, оскільки це вже була така маленька традиція відкривати сезон в Прилбичах, і вже помалу готувався до даного виїзду, але в силу певних обставин мені не вийшло, і поїздка не склалася. І трохи були такі погані відчуття, коли людина щось планує а через тебе її плани руйнуються, якось ніяково робилося. Але трапилася нагода в друге для мене відвідати Кричевичі, і відразу з’явилася думка запропонувати Віктору, щоб він склав нам компанію, оскільки він ще не був на даному озері. А щось нове - завжди цікаве. Тому даним запрошенням, свою карму на якийсь процент я почистив і думаю реабілітувався за Прилбичі.

Северин забронював нам сектор, і ми в онлайн режимі почали готуватися до виїзду, складання меню, переліку необхідних речей, який постійно зводився до мінімуму, оскільки Вітя недооцінював багажо-місткість своєї «скаутинки» і мої можливості запхати в любу машину весь необхідний «гамуз» для комфортного перебування на риболовлі. Поволі час приготування пролетів, та наближався день виїзду. Запакувавши речі на передодні в ту «скаутинку», Вітя усвідомив що можна було напхати ще багато чого і почувати себе більш комфортно, але то таке, думаю це ні як не сказалося на нашому відпочинку і в першу чергу на кльові риби принаймні у Віті.

Зображення

Зображення

Настав день виїзду, по дорозі на Кричевичі ми мали заїхати в Луцьк і забрати частину кормів і тоді вже рушати в сторону озера. Не поспішаючи ми добралися місця нашого перебування. Зареєструвалися, обілетились і в сектор. Було прийняте рішення спочатку розбити табір, а потім вже снасті та приготування прикормки. Але тут халепа, Вітя серед свого барахла в стилі «мінімалізм» не виявляє котушок, якими він мав рибалити. І тут почалося, він підняв на ноги всіх кого міг і знав, з тих хто мав їхати і не їхати на Кричевичі, що робилося в його голові мені відомо, оскільки коли готуєшся два тижні і проїхавши 190 км. виявляєш, що ти щось забув, це просто КАПЕЦЬ, тому що на триденній рибалці лишніх речей майже не буває. Тому я і привик все брати про запас і попередньо за тиждень а то й два, складати список необхідних речей, який постійно ношу з собою, щось згадав – дописав (бо відразу все не згадаєш), і вже за декілька днів до виїзду в мене є список, по якому я складаю свій скарб, відповідно до того куди і в яку пору року я їду. Але розвантаживши своє авто, він знаходить ті катушки в якомусь сховищі в машині.

Розклалися і почали готувати прикормки та насадки, поки я возився зі своїм, у Віті вже були клювання і першого коропа на фідер в сезоні 2017 він спіймав, потім ще щось. І в мене закралася така думка, що буде ельдорадо. Я закліпсувався приготував прикормку, наживи і палки в воду. Стосовно прикормки, вирішили спробувати дві тактики, Северин який мав приїхати під вечір і рибалити по сусідству, мав працювати по одній схемі, я ж по іншій, не зважаючи на результати. День тривав сонечко припікало, погода шептала, Вітя помалу підловлював, з багатьох різноманітних наживок і прикормок, в своєму арсеналі він мав якийсь «пральний порошок» синього кольору, на який в нього клювали карпи, і я вже собі подумував не спробувати його мені в складі стік міксу????. Я ж сидів в очікуванні. До приїзду Северина в мене не було жодного клювання, але працюю перезакидаюся, але не кормлю, щоб не відлякати рибу яка можливо вже стояла в секторів. Перший звук сигналізатора я почув тільки о 19.30, карп на 4.500 був сфотографований і випущений підростати. Далі знову тиша. Близько до вечора полетіла прикормка в воду, в надії на нічне клювання. Потім була вечеря, стейки на мангалі, все супер, настрій бойовий принаймні в Віті все було дуже супер. Карасі клювали, плотва на поплавчанку теж, карпики на фідер теж, линки яких так любить ловити Вітя теж. Короче - Вітя напевно отримав все що хотів від даного виїзду вже в перший день, хоча одна з мрій його: «Спіймати великого коропа на фідер поки так і не здійснилася», але в один з днів в нього було клювання на фідер по відчуттю він сказав що то була велика риба, і через мене він її спустив. А саме через мої побоювання в котре заплутати мої всі жилки, які час від часу Вітя збирав до купи разом з рибом на фідері, після чого доводилося все розпутувати і перезакидати. Цього ж разу він в першу чергу думав про мої жилки, а не про риба, тому так сталося. Хоча найбільша риба в житті в кожного, це та яка – зійшла. Але я рахую, нема риби значить нема і невідомо що там було, в Кричевичах і «лавашики» дають бій як монстри.
Настала ніч спустився туман на воду, і виникло бажання зробити пару фото, щоб на згадку лишилося хоч щось, раз риб не клює. Потім сон. Який десь близько ранку порушив звук сигналізаторів у Віті. Він дістав ще якогось там по рахунку лавашика.

Зображення

Зображення

Зображення

В проміжку часу з 8.30-10.30 я взяв теж двох лавашиків, і тиша. Що стосується Северина він відразу став на рибу і протягом попереднього дня, ночі та ранку успішно ловив і розганяв точку лову, і на диво вся риба була крупною. Хоч а я сподівався що сер. Вага цього разу буде в районі 3.5 кг, в нього ж риби вагою від 7-11 кг. були стабільно, лавашів практично не було. І в котре я задумався, що вже вдруге як ми виїжджаєм щось протестувати, в мене глухарі, а Северин ловить. Хоча план лову обговорювали разом, і сектор він нам обирав, і з двох заброньованих секторів він сказав, що ми повинні рибалити саме в тому секторі в якому ми стояли??? ;))). Щось мені це нагадувало, напевно він вирішив помститися за попередній виїзд ???. Звісно я жартую. Це добре що в нього вийшло розкачати точку, і є що порівняти і з чого зробити висновки, було б прикро якби ми двоє сиділи без клювання.
Протягом всього дня все роблю як запланував, перезакидаюсь, шукаю, кормлю тобто працюю намагаюся не падати духом. І близько 16.00 клювання. Підсікаю і відчуваю на своїх «дринах», що щось цікавіше лаваша, не форсую спокійно виважую і на маті рибуля серйозна, відразу кажу Віті, що тут без окулярів в яких я фотографуюся з рибками за 10 кг. не обійтися, вага показала 10.500; фото в окулярах і рибку в воду. Протягом дня було ще одне серйозне клювання, рибка завела в сектор до Северина і об його лески відбувся зріз моєї лєски з оснасткою і рибою на тому кінці. Прикро, але риба повинна мати завжди шанс зійти по тим чи іншим причинам, в тому і весь кайф, зробити все так щоб вона не зійшла і приток адреналіну відбувається від того що в процесі виважування ти одночасно переживаєш і сконцентрований на виважуванні щоб не допустити помилки і дістати рибу. Так і пройшов день в мене ж тиша. Щоб не нудьгувати час від часу сиділи з поплавчанками, тягаючи плотву, якої в Кричевичах жах як багато. В сусідньому через один сектор сиділи місцеві хлопці, з поплавчанками і махали ними як батугами витягуючи постійно плотву. Ще після витягування оснастки для перезакиду, в мене клюнула щука «карандашик», якого ми обережно витягли, поклали на мат :))) сфотографували і випустили.

Зображення

Зображення

Зображення


Настав вечір, вирішив змінити трохи підхід в презентації насадки на ніч в надії якогось результату, і протягом ночі мав декілька раз клювання чи то піки. Але чекав на нормальну підтяжку, думаю що то міг бути линок, який підтягував наживку і не міг засіктися.

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Ранок неділі пройшов в зборах. Відверто хотілося додому. Протягом зборів я спіймав ще одного лавашика і все. Не поспішаючи ми зібралися і близько обіду вирушили до дому. Северин залишився до вечора оскільки в нього не переставало клювати. В загалом відпочили, рибалка вдалась, хоча тільки через те що довелося достати свої окуляри для трофеїв, в порівнянні з попереднім виїздом, де риби в кількості було набагато більше, але за 10 кг. не траплялися. Вітя я думаю отримав масу задоволення, оскільки спіймав майже все що запланував і хотів, і тримав свою мрію на гачку, яку через мене спустив. На то вона і мрія, що повинна бути не легко доступною…

[Valldemar]


Коментарі