Бочаниця, 28.06.2011

Місце риболовлі: Бочаниця

Початок риболовлі: черв. 28, 2011 07:30

Кінець риболовлі: черв. 28, 2011 15:00

Тип риболовлі: Поплавок, Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Карась сріблястий1.30011Манка, Мастирка, Опариш, Хробак
Плітка3
Окунь1
Йорж2
Червонопірка

Мав можливість побувати на ставу в с.Бочаниця. Але все по-порядку.

Так вийшло, що єдиний день коли можна було поїхати на рибалку за ці вихідні виявився вівторок 28 червня. Але прогноз погоди був не втішний і я вагався, а чи варто. Підготовка пройшла і проснувшись в 5,00 від сильного дощу, почув від жінки: - дощ!!! нікуди не їдь!!!, але бажання поїхати було дуже великим і не довго думаючи розбудив сина і вперед на Бочаницю!!!

Оскільки ніколи на ставку не був, їхав по навігатору, а вже на місці розпитував місцевих. Всю дорогу ішов сильний дощ, і вже надії було мало, що не змокнемо, але як тільки приїхали дощ одразу вщух і до обіду не було ні каплі. Про став вже багато написано, але хотілося поділитись особистими враженнями.

Під'їзджаючи до ставу відразу впало в око красота краєвидів. Для рибалок побудовані з дощок спеціальні місця, називаються стандартним словом - пірс. Практично біля кожного такого пірсу стоїть шашличниця та столик з лавками або альтанка.Пірси пронумеровані. Загалом пірсів на мій погляд біля 30, а може і більше. За просто відпочинок необхідно заплатити чи 15, чи 25 грн вже не пригадую. За рибалку на так званому острові 50 грн.

Сторож на телефон не відповідав,тому шукаючи місце випадково потрапив якраз на острів. На острові ростуть сосни, для відпочинку місцевість просто чудова. У ставку плавають дикі качки, та багато різної птиці. Уже коли ловили рибу під пирсом нагло пропливала дальня родичка качки(трохи менших розмірів) і чимось голосно висловлювала невдоволення. Бігали здорові зелені ящірки.

Зранку були досить великі хвилі, тому вибір впав на 15 пірс, де наряду з сусідніми пірсами, які практично всі були зайняті, хвилі були зовсім невеликі. Не знаючи водойми взяв всі снасті на мирну рибу, а саме: фідер,4 махові поплавчанки і спінінгову поплавчанку.

Прикормлювали місце фішкою карась і макухою. Рибалили з 7.30 до 15.00. На поплавчанки відразу піймали два йоршики, після чого почали активно клювати плотва і краснопірки, але невеликих розмірів. Через годину уже клювали карасі і тоже невеликих розмірів. Кльов карасів був не постійний з переривами у 20-25 хв. На фідер рибалка виявилася не дуже вдалою. Щоб не відволікатись від поплавчанок, був повішений дзвіночок, але не зазвичай як я це роблю після того як закинув(на пірсі дуже незручно було вішати), а до того- в результаті кормушка полетіла не попрощавшись, а самий м'який наконечник просто розвалився, єдина втіха, що я його практично не використовую. Крім цього було ще два обрива. Але не дивлячись на це, я к на мене фідер найкраще підходить на дану водойму.

Так був пійманий за всю рибалку один достойний карась(250 г) якраз на фідер.

Загалом рибалка виявилася невдалою, було піймано 1,5 кг риби, але самою рибалкою задоволений. На даній водоймі сама популярна наживка - черв'як(перевірено,відповідає), зі слів сторожа добре ловиться на горох і опариш(опариш перевірено), крім цього в мене був кльов на манку(бовтанка) і мастирку. На перловку і кукурудзу кльову не було. В сусідів по пірсу (були з ночівлею) на момент мого від'їзду улов значно кращий - біля 20 карасів по грам 200-300 та стільки ж приблизно менших розмірів.

Уже на стоянці запитав на рахунок карпів у ще однієї групи рибаків,у відповідь почув - не зловлено. Як висновок по даній водоймі - риба є різних розмірів і як на мене достатньо. Для успішної ловлі потрібно відповідно підготуватися, і один з важливих чинників, враховуючи величину ставка, своєчасно прикормити рибу.

Я досвід придбав і маю велике бажання ще раз відвідати дану водойму, якщо нічого не помішає це можуть бути найближчі вихідні.

Джерело: http://fishing-ua.com/threads/1560/page-6#post-108150


Коментарі