Гідропарк, 03.08.2010

Місце риболовлі: Гідропарк

Початок риболовлі: серп. 03, 2010 15:30

Кінець риболовлі: серп. 03, 2010 00:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Окунь

Ця водойми давно цікавила мене, та все невистачало часу (хоча і живу від неї дуже близенько). Інтригували також звіти нашого форумчанина по ловлі залікових судаків на даній водоймі
Напередодні Кубка Львівської області по береговому спінінгу, в яких я приймав безпосередню участь, вирішив трошки потренуватись, але оскільки вже була 15 година і я був без автомобіля, вирішив піти на першу близькорозміщену водойму.
І так, Гідропарк. Акуратна водойма з чітким берегом і гарними підходами. Досить сподобалось "чітке, порівняно тверде " дно, яке дозволяє успішно джигувати малими грузами (від 1грама). Цікавий профіль дна, наскільки мені дозволили "пощупати" маленькі джигголовочки , все таки знайшов дві поперечні бровочки і цікава також лінія закінчення в воді бетонних плин. Досить цікаві покльовки окуня. Спочатку йде невеличке, досить обережне покушування приманки а тоді, або рибка відходить або після додаткової спокуси "утікаючого" твістера кидається досить жадно. Тобто, спробую пояснити, бо цей експеримент мені дуже сподобався - на делікатній ступеньці з невеличкою дрожжю під час проводки, підходить окунець і починає покушувати. Повільне продовження ступеньки - насторожує рибу (або просто не цікавить), а ось різкий підрив спінінга - тобто після надкушування твістер (а в очах окуня-рибка) старається втекти - викликає різку і дуже потужну покльовку. Окунь хоч і невеличкий але жвавий і бойкий (чимось подібний до Бичальського) та і розкрас в нього такий самий котрастний - різкий перехід від темних до світлих смуг.
За 20 хвилин рибалки я не зміг повністю вивчити цю водойму, але одне те, що в нашому місті є така водойма і вона призабута на нашому форумі, викликає більше уваги до неї. Досить цікава водойма була б як навчально-тренувальний водоєм ультралайтової ловлі окуня. (структура, глибина і рельєфи дна це дозволяють).
Декілька перших покльовок (пощипувань) я не зміг реалізувати, це заінтригувало і підібраний ключик порадував.
Є зацепи, але всі вони в береговій зоні від падаючих гілляк дерев. Тобто їх почистити нескладно.
Можливо більш підвищений інтерес "нормальних" рибалок до цієї водойми спричинив би і більш охайного відношення до неї, бо мусора кругом багато.
Саме підбір ключика до Гідропарківського окуня, допоміг мені на вищеперелічеих змаганнях

[trans]


Коментарі