Повернення ЛМ

Місце риболовлі: Гориньград

Початок риболовлі: лип. 18, 2013 19:30

Кінець риболовлі: лип. 18, 2013 00:00

Тип риболовлі: Літня мормишка, Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Окунь

Не дивуйтесь що така дивна тема, це буде глобальний звіт, що охопить майже всі способи ловлі, але оскільки найбільш емоційний трофей було піймано на МДЖ, то тема в спінінгу 0_0
Вдома у мене абзац (ремонт). Оскільки закінчити його треба до 29 липня, то працюємо ми з батько зранку до ночі...
Ось і четвер погодка кайф, помірної сили вітерець, хмарно, саме те аби їхати на риболовлю, проте ремонт... :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Десь о 17:00 вирішуємо - на сьогодні досить, миюсь, бриюсь і 17:20 я готовий їхати на риболовлю. Із снастей беру спінінг та ЛМ. Сідаю на ВЕЛОСИПЕД і їду на басік, по-дорозі відчуваю що якось так воно добре крутити педалі після довгої перерви, їду далі і далі, незчувся, як був уже в Білій Криниці :du_ma_et: . Ніжки почали гудіти, але мозок підказав їхати в Гориньград, благо, вже більша половина шляху була позаду.
По приїзду на водойму здивувався з кількості рибалок, на весь ставок я нарахував аж 3-ох! Востаннє я був на цьому ставку років 5 тому, за цей час майже нічого не змінилось, от тільки верб отих старих, що біля буди сторожа росли - бракує :-(:-(
Беру спін і починаю джигувати, на перших проводках - 0. Потім трішечки розклювалось і я вмовив зо п'ять полосатих, а далі відбулося те заради чого я все це написав. В куток, там де я стояв, вітром зігнало всяку каку (продукти цвітіння водоростей, пакети якесь зілля і ще чорт зна що), чую, а в тій жижі метрах в 6 від берега щось так смачно чмакає :sh_ok: :sh_ok:Не гаючи часу, розкладаю ЛМ, ставлю шнур, мормишку - а-ля джиголовка, на гак червяка + фокус і з розмаху пробиваю товщу жижі, зробив таку грубу снасть, бо розраховував на клювання коропа, а не тут то було, пальнуло ось це:
ЗображенняЗображення
Тут головне стримати перший ривок і не зламати вудлище з глухою оснасткою, а далі діло піде на вашу користь :bra_vo:
Боротьба тривала хвилин 7-10, довелось трішечки побігати за ним вздовж берега, проте із другої спроби (підсаком я принципово не користуюсь, бо риба повинна мати шанс), я його беру за губу і на траву. Зацепився цей товариш ззовні за нижню губу. Бувалі ківочники розказували, що товстолоб червяка бере рідко, але підходить і тикає мордою - часто. Далі тремтіли руки, випив "чаю", і далі джигувати. Треба сказати, чи то тремор від моїх рук, чи то просто на вечір, але клювання окуня стали більш жадібніші і ловитись він став краще. Впійманого мобі-діка привязав шнурком, як собаку до дерева.
На годиннику 21:30, час їхати додому, а зовсім не хочеться, так добре на воді. Черговий заброс спінінга, підмотка, тут телефонує товариш, відповідаю, він новачок мав вперше їхати на серйозну риболовлю, консультую його з питань приготування мастирки, телефон тримаю плечем і проводка виходить якась "крива", покльовка, підсічка, є!! Тягну, відчуваю невеликий супротив, ну думаю, окунець крупніший, і тут на моїх очах спливає отакенна лобешня :thumbup: Я роняю телефон, далі потужний ривок і півтори години танців по березі (Ультралайт, флюр 0.16 і все те що минулого разу). Коли я його нарешті витягнув, біля мене вже стояла толпа зівак і їх предводітєль в особі сторожа. Тут починається негатив. Воно спочатку зажадало з мене плату за рибалку, як з карпятника, це при тому що він чітко бачив, що рибалив я на спінінг, а коли я відмовився, відвязав від дерева мого чесно пійманого на ЛМ товстолоба і сказав, що забере його. Аргументів у мене більше не лишалось я зміг домовитись лише на фоосесію:
ЗображенняЗображення
Додому я забрав меншого і дав собі чесне слово купити шокер, наступного разу торкнути того придурка і вставити в зуби 15 грн за окуня.
По-дорозі фоткав те, що ловили інші люди:
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
Вирішальна фотосесія відбулась вже вдома наступного дня:
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
П.С. Дякую Саші (trans), за відмінний спінінг, який приніс мені вже два трофеї в цьому році.
П.П.С. Вага 9.200 кг.

[kamennieshipy100]


Коментарі