Моє риболовне свято

Місце риболовлі: Панталія

Початок риболовлі: жовт. 18, 2009 08:00

Кінець риболовлі: жовт. 18, 2009 13:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Щука0.7001
Окунь27дюймові твістери

В неділю з Віктором (BONI) також рибалили на цій водоймі. Були на ставку з 8.00 до 13.00 години.
Погода була дуже тепла, жодного вітерця. Перші враження - риби сьогодня небуде.
Віктор зловив щучку десь на 700 грам, а я 27 окунів з яких декілька було по грам 200.
Описую точну кількість окунів так детально тому що я ловлю окуня всього декілька разів. 1-й раз 2 штучки на Басовому Куті, правда після деяких коментарів і показових проводок (тренер Юра Півень :D ), на другий день зловив 9 штук і ось в неділю 27.
До цього часу дуже песимістично відносився до ловлі невеличкого окуня, так як деколи ловив його звичайною поплавочною удочкою на червяка і ловля окунця вважалася більш невезінням порівняно з гарненькими карасями.
Ловля окуня на спінінг, а саме на дюймові твістерочки, і особливо коли зловив не одного чи два випадково пропливаючих, а цілеспрямовано вимучуючи кожного з них..... маса задоволення. Тим більше (ще раз повторюсь що початківець), біля мене рибалило декілька (чоловік 5) риболовів, які частенько проходячи біля мене все говорили що сьогодня окунь небере взагалі (в одного з цілої компанії був всього один окунець). Я ж приноровившись деколи підряд по три-чотири окуня витягував. Було маса сходів, нереалізованих покльовок. Нарешті зрозумів які снасті потрібні для такої рибалки і саме головне чому снасті мають бути саме такі, а не інші (зараз буду писати оголошення в барахолку про купівлю нового спінінга:) ).
До теперішнього часу вважаю, що мені все-таки повезло, хоча вся риба зловлена рівномірно в 5 різних пірсах ставка.
Можливо хтось посміхається з розміру улову (риби то всього зловлено порядка 2-ох кг), але для мене було ціле риболовне свято. Я також частенько ловив багато карасів, коропів ... але тут трошки не те. Це можливо більше полювання - хто кого. Коли ти ловиш не на закормленому місці і знаєш, що там риба точно є і зараз вона почне клювати, тут ти один на один, без прикормки, без приманки, да і без наживки - маленький резиновий твістерочок. якого потрібно правильно кинути і правильно провести, і тільки тоді буде результат - інакше просте бовтання води.
P.S. На сьогоднішній день всерівно найбільше подобається фідер (по-що :) )

P.P.S. Ловив на дюймові твістери. Що стосується кольорів- то треба пробувати. Я початківець, але деякі власні спостереження є. Колір дуже залежить від сонячної активності і освіченості обловлюваної ділянки - в світлу пору краще працюють темні кольори, в темну - світліші. В місцях опадання на воду жовтого і коричневого осіннього листя, риба зробивши декілька хибних виходів, гірше реагує на жовті і коричневі твістери. В ці моменти часто виручають кислотні твістери. Колір твістера (навіть відтінок) дуже залежить від проводки - активна "нагла" проводка дозволяє і більш яркий колір. Провокативні падіння насадки в травяні ями вимагають більш ніжних кольорів. Велике значення мають "дрібнички"-розмір і взагалі наявність різних карабінчиків і вертлюжків, наявність тоненького флюрокарбонового поводка. Знову ж таки банальна річ, але окуня треба ловити там, де він є, а є він там де йому комфортно: де зараз тепло (а в жарку пору навпаки - де холодно) і також де йому є можливість харчуватися. Пробував деколи підсипати звичайну прикормку, яка притягує дрібну плотву, а та в свою чергу і окуня.
А взагалі то я початківець, можливо все це в мене працювало випадково.

[trans]


Коментарі