Трофейний товстолоб

Місце риболовлі: Панталія

Початок риболовлі: жовт. 17, 2009 14:00

Кінець риболовлі: жовт. 17, 2009 18:00

Тип риболовлі: Спінінг

Добрий день! Рибалка на Панталії відбулась 17 жовтня 2009р близько 14-00.

Тепло вдягнувшись ми з братом та батьком взяли човни та виплили на воду! Вітер був зі сторони м.Дубно (хто був на ставку, зрозуміє ) вирішили запливти на початок ставка і за вітром сплавлятись до Івання.

Рибалка розпочалась після маленького обіду на воді! Розповідати про палки, шнури і катушки небуду бо непомню хто чим ловив! Отже вибір приманки був із робочих воблерів на даній водоймі. Ратлін, бомбер, боксер, юзурі. Почали закидувати по черзі від плаваючих і до тонучих!

Перший щупак був засічений братом через півгодини. Так як на лодці були разом, помітивши зігнутий спінінг та слово "Є", я відразу схопив підсак та встромив у воду і чекав поки він підтягне його по ближче, коли хижак був зоні дії підсака він відразу був піднятий з води та посаджений на кукан! На око близько 1,5 кг. Перекуривши ми заякорились і почали обловлювати місце з надією на покльовку. Батько в цей час був неподалік і сміючись з нас обловлював свої місця "Боєвої слави", він старий рибацюга на даній водоймі і занає як, що, і рельєф дна та місця де плаваэ хижак. Обловивши місце ми недочекались ударів, підняли якорь та за вітром йшли до середини озера.

Згодом брат знову вигукнув "Є", спрацював фракціон і підсака зновуву опущена в воду.... Щука зробивши пару сальто намагалась всіляко звільнитись від гачків але намертво засікши брат посміхаючись тягнув її до лодки. Пара секунд і хижак в лодці, розміром більша за попередню вага близько 2-х кг. Знову перекур, якор на дно обловлюїм .....

За хвилин 10-15 гукнув батько та показав рукою в бік на місце де щось вивернулось з води по характеру хвиль та їх розмірах ми переглянулись та зрозуміли що це щось немаленьке, а батько в цей час завершував проводку і коли зрозумів що він щось засік знову гукнув до нас. Змотавши спінінги та поклавши їх вчовен ми почали активно працювати веслами, так як відстань складала близько 25-30 метрів, щоб допомогти батьку! Підпливши за метрів 5 до нього побачили активну працю фракціоном та немогли зрозуміти що відбувається! Доді батько пояснив, що коли він проводив воблером по дні щось засік, але згодом був сход і він розстрояний витягував приманку, підвівши до лодки знову відчув опір з того боку. Як виявилось згодом це був толстолоб якого він зачепив за хвоста, який спочатку чинив опір а потім розвернувшись поплив у бік човна від чого і послабилась нитка, а коли зрозумів що його засікли і намагаються виудить, він знову розвернувся і почав тікати чим засік себе че більше! Розташувавши човни буквою "Г" та задопомогою підсака ми пів години кружляли, що витягти його з води, а він собі то уходив на дно то тікав в сторону. Краєм ока я замітив як на пірсах рибалки активно вболівали за нас та слідкували за нашими діями...

Спотівши від боротьби з допомогою підсака та "якоїсь матері" толстолоб був витягнутий в човен. Зарядившись адреналіном, перекурили обсудили вилов після чого зацепивши його на кукан, продовжили рибалку.

Відпливши пару метрів від того місця на третій проводці тичок, підсікання, підтяжка і тепер вигукую я "Є", брат хапаючи підсак допомагає мені виудить щупака який за розмірами = першій рибині брата. Знову перевівши подих, відправились далі .


В зв"язку з тим що у нас на кукані знаходився толстлоб нам непотрібні були весла, він тягнув нас на швидкості роботи електромотора, хоть бери та тролінгуй собі. За пів годни батько запропонував завершувати риболовлю так як трофей був здобутий і кожен отримав задоволення від часу проведеного на воді, ми погодившись по прямували до рибальського будиночку, де на нас вже чекав зацікавлений натовп.

Взявши в охорнців безмен зважування трофею показало 8.5 кг, (вдома переважили показало 9.00кг) Так-що, риба на Панталії є і досить непогана!

[Shamik]


Коментарі