Прип'ять, 18-19.07.2014

Місце риболовлі: річка Прип'ять

Початок риболовлі: лип. 18, 2014 14:00

Кінець риболовлі: лип. 19, 2014 20:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
ЩукаВоблер
Окунь

Звіт трохи з запізненньям так як мав проблеми з компом і не міг написати!
Після рибалки на Горині відправилися в ще одне не відоме для нас, але відома для багатьох рибалок місце!
Отже, в п"ятницю 18 липня десь в годині 2 дня ми прибули до місця, на березі зустріли спінінгістів які вже мили човна і збиралися додому! Запитали у них як справи, на що вони відповіли, що погано за три дні декілька щучок :-(
Нас чесно кажучи це не порадувало... але збираємо човна і вирушаємо в розвідку паралельно тролінгуючи... небо трохи затягнуло хмарами і це давало надію на клювання зубатої! Про красу тутешніх місць можна багато писати... заплави... канали... стариці.. камиши... рай для щуки!
Йдемо вверх по течії, приманка Джексонівський Карась і буквально на другому повороті удар і щось на ротижному кінці шнура є! Підвів до човна і щучка грам 800 випльовує приманку! Гарний початок подумали ми :-)
Проходимо ще декілька поворотів і з тролінгом зав"язуємо, і сплавляємося по течії назад. На третьому забросі під камиш влітає ще одна зубата такогож розміру, але її я не зливаю і завожу в підсак! Щастю моєму не було меж коли через два заброси знову удар і зубата теж заходить в підсак! Ця вже більша рівно 1 кг :)
Zoom in (real dimensions: 566 x 755)ЗображенняЗображення
Течія знесла човна метрів на 200 і тут вже клюванням щука порадувала батю, але розмір не заліковий і вона була втоплена, хоча місцеві рибаки і деякі спінінгісти, які проходили повз нас вивішували на бортах човна цілі гірлянди на кукані таких малявок :sh_ok:
Zoom in (real dimensions: 566 x 755)ЗображенняЗображення
по дорозі на базу таких ще було штуки три і всі на Карася!
На базу підійшли в годині 17, перекус, по 50 за приїзд і руки знову чешуться покидати... знову в човен і приманки полетіли у воду.. і знову клюванням порадували шнурки грам по 300 які ж відразу топилися! На годиннику десь 19 година і ми вирішили потролити вниз по течії також в розвідку!
Нижче по течії Прип"ять була трішки схожа на нашу Горинь... повороти, ямки, перекати, виражені бровки... і над однією з ямок в мене покльовка і щось сидить на гачку, не велике, але не щука :ne_vi_del:
Підмотую ближче і там сидить той кого я завжди мріяв зловити!
Zoom in (real dimensions: 566 x 755)ЗображенняЗображення
На перших пів дня план повністю виконаний! На кукані дві щуки, впринципі нам більше і не потрібно!
Zoom in (real dimensions: 755 x 566)ЗображенняЗображення
Ввечері смажимо рибку і з"являються комарі.... коли повністю зтемніло був просто жах..... не хочу навіть писати і згадувати це!
4 ранку, човен і спінінги в бойовій готовності, на небі ні хмаринки і повний штиль..... :-(
Їдемо вверх по течії і тролінгуємо.... майже година ходу (з зупинками) і жодної покльовки :ne_vi_del: Почали на горизонті з"являтися спінінгісти в яких теж жодної покльовки!
Виходимо на велике плесо, якоримося на міляку і я слайдером 7см починаю дьоргати над лататтям, твічив довго і на одній з проводок влітає полосатий!
Zoom in (real dimensions: 566 x 755)ЗображенняЗображення
І знову тишина... штиль.... сонце вже припікає... риба не клює.... починаю есперементувати....
На годиннику десь 12, ставлю розхвалену всіма Рудру яку ще не розловив і на 5 чи 6 проводці щось повисає на ній, без всяких свічок і кульбітів зубата біля лодки
Zoom in (real dimensions: 566 x 755)ЗображенняЗображення
Вертаємося в табір... батя пішов спати.... а мене все крутить і тривожить відсутність клювань і я відправився тролінгувати сам :-) Але до вечора так і нічого не виманив з води :ne_vi_del:
І знову підйом з самого ранку, знову штиль... спека.... кльову немає.....
В годині 8 побачили в лататті хоч якусь активність щуки і я ставлю 5гр+офсет+Предатор3 і буквально продираю приманку міх травою....
В такий спосіб покльовки були тільки у баті :-) На його рахунку 2 окунь по 200 гр, щучка 400 і ще одна грам 800 зійшла під лодкою.... в мене тільки сліди зубів на приманці і відкушений хвіст.... все було відпущено!
Покидавши до обіду вирішуємо збиратися і вертатися додому....
Висновки
1. Спека і активність хижака відповідна
2. Підводники.... навіть незнаю як і назвати їх, на моторах 20-30 к.с. проносяться біля тебе і ти тільки думаєш, як не вилетіти з свого човна, навіть не думають скидати газ! На куканах у них є все.... сомики по 30см такі ж щучки, линки маленькі :sh_ok:
3. Розмовляли з місцевим рибаком, розказував що з відкриттям навігації рибаки (не місцеві) весь берег заставляють закидушками, не одна не дві не п"ять.... їх там сотні мабуть... ми тільки нарахували на 200 м річки штук 40! Закидушки на сома, наживка п"явка або в"юн!
4. Зі слів того ж місцевого електрики тут працюють як і всюди... і як всюди кришують їх самі знаєте хто :ny_tik:
5. Але не зважаючи на це сюди варто їхати, чиста вода, присутність риби, глибини в середньому 2 м
6. Всі спінінгують там на силікон білий з чорною спинкою, але в нас 90% покльовок на воблери :ne_vi_del:
7. Ось так наш пес Чак вдало вивалявся у вугіллі :-)
Zoom in (real dimensions: 755 x 566)ЗображенняЗображення
Всім НХНЧ!

[ilya]


Коментарі