Прип'ять, 21-22.08.2010

Місце риболовлі: річка Прип'ять

Початок риболовлі: серп. 21, 2010 00:00

Кінець риболовлі: серп. 22, 2010 00:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Щука20
Окунь0.8002Релакс -Аква-4

21-22 серпня. Чисто Припять. На Стохід практично не заходимо. Ще спека... Вода досить низька...
Сплавляємося з Дімоном від мосту під Сенчицями (Дубчицями) - через два дні нас чекає авто на Коморах... 12-15 км, а той більше, дивлячись де зустрінуть.
Перші кілометри сплаву - без риби. Дімон на якомусь мілководному затончику ловить три шнурка...Рахунок 2-6 в його користь. Приємно, що в 2,5 км на пляжику Дубчиць є гарний вихід і ми йдемо в сільський магазинчик (метрів 800 всього - але чужих бояться... :-) ) за "посиленням кльову"... Кілометрів два - не допомагало. Дімон "запихтів" і порвав уперед... Мені, який останнім часом підчищав місця останнім (вже другу рибалку поспіль), нарешті проклюнуло. В результаті 8-8, по півторашкам - кілограмовкам я далеко попереду ... :smu:sche_nie:
Після ночівлі на березі Припяті - на перевернутій "Уфімці" з бляклим вогником з вогкої прибережної верби - прикиньте сухостою майже немає - і комарів майже теж(на самих Коморах - мільон!!!!)... перевіряю кукани... двох щуков немає. Один кукан навіть розщебнутий. Пока Дімон спить виловлюю з берега ще одну кілограмовку (щоб відновити дисбаланс), роблю гучний "підйом" і ми пливемо далі Припятю.... Не клює... Відносний дубар і штиляка заставляє мене припускати, що з кльовом сьогодні буде ОП. Вхід від безвиході на контрольовану білорусами старицю (в минулому році намагалися прижати нас вертольотом) закінчувався нічим. Зрештою після більше 10 якорінь - повний нуль. Кажу Дімону - "ще два переходи". Ловлю щучку. Кажу знову - "де одна - там і друга". Він не вірить і тікає назад від гріха подалі. Поки він відпливає ловлю і другу , і третю... Успішний кльов на біло-чорну "Релакс -Аква-4". На неї позарилося взаглот навіть два окуні грам по 400. Взагалі ця Аква у цих місцях у мене в любимцях. Але на течії працюють треті Предатори....
Прикол стався на Припяті вже під самими Коморами ( УВАГА - обовязково паспорти мати з собою!!! Перевірка кожен день.... - наші хоч без напряга, а от білоруси з того боку запрошують... :ki_ss: ну дуже чемно показати документи - НЕ ВІРТЕ крокодилячим сльозам!!!) до свого берега!!!! :sh_ok: .
Оскільки напарники вже о 14 годині остили від рибалки - у них чомусь не клює - гребу (по течії і по вітру, а ще щуков зняв з кукана - бо конкретний парашют) - вирішую зробить по два закиди на топ-точках... Перший мілководний заливчик дає щучку грам 700, хоча я закинув поспішаючи 10-грамову головку. Друга точка так звана "пацаняча ямка" - назва моя - "від того, що там білоруська дітвора просила відчепити їхню блешню від зацепа". Розумію, що маю ну дуже поспішати - мені напарники погрожують маршруткою в Прикладниках... але цю точку проминути ніяк не можу. На сплаві змінюю чорно-білий Предатор о 10 грамах на 14 "крабову палочку". Але.. помічаю, що мій самий крутий і вже дуже скручений повідок після 14 щуков і сотні лопухів розтріпався... Бля... Остання ямка. ..Спішу. А запасних немає...вже. В перший день наобривався - Припять в цьому плані далеко не Горинь... але виявляється глухі зацепи є і там.
Отож на другій "контрольці" - глухе "гам" (звичайно - дзвінке "стук") - відчуваю тупий спротив. Течія досить сильна. Піднімаю з дна. Монстр. :sh_ok: Перша думка - "Чому ж я полінився... чому ж я не зробив нового повідка...". Вирішую боротися на розслабонах.... Відпускаю фрикціон на Дайві - щоб не порвала, счучка, розтріпаного повідка... Іде під човен проти течії, плавно розвертаю... іде по течії - розвертаю - фрикціон шепче... і тут ... бля ти ж така не перша... свіча на течії... і клац (такий специфічний звук)... далі тиша. Підмотую шнур(катушка шепче без нагрузки і кляну себе за лінь - чому на ТОР-точці не поміняв повідка? :cry_ing: Але при вимотці виявляється, що "винуватець" відсутній - щука в свічі ефектно перекусила шнур (глухий звук означає повний заглот снасті - зазвичай таке буває восени, а повідок на Стоході - Припяті не потребує довжини більше 15 см). Тож змотав снасть і поаплодував супротивниці. Її свічка була прекрасним завершальним аккордом всієї рибалки. :bra_vo: :ti_pa: :)-(:

[bogdan]


Коментарі