Кустин,

Місце риболовлі: Кустин

Початок риболовлі: лип. 20, 2010 19:30

Кінець риболовлі: лип. 20, 2010 21:00

Тип риболовлі: Спінінг

Нарешті отримав довгоочікувану тюнінговану ультралайтову палочку і дуже захотілося її опробуватии в "бойових умовах".

Водойма була вибрана головне із-за близькості, також думав про більш знайомий Бичаль, але в цю пору там дуже багато відпочиваючих, та і гори мусора загальний краєвид "не збагачують".
І так, Кустин. Приїхав на риболовлю-тестування лише в 19.30 (вчора, тобто 20 липня). Загальні враження від водойми тільки позитивні. Все чистенько, акуратно. Правда, цвіте вода, але тут нічого не зробиш.
Рибаків небагато, значно менше ніж місцевих відпочиваючих. Причому що вони, що і я шукають глибші і чистіші ділянки водойми.
Тест спінінга починаю з 0,5 грама. Перший заброс паралельно берегу поблизості травички, чітка покльовка і спортивного розміру окунець (грам 20) на березі. Рибка невеличка але достатньо бойка ну і звичайно маса позитивних емоцій від виважування надчутливим спінінгом.
Підійшли інші риболови (можливо і наші форумчани) і сказали що я неправильно ловлю. Їхня снасть - масивний дропшот з трьома привязаними дюймовими твістерами. Оснастка на вигляд "просто ужасна", тим більше, це особисто мої враження, що більше риби багриться і калічиться. Зато в них дуже серйозна мотивація - "Дивись куда ми кидаємо" (звичайно, їхня кострукція важить грам 20, а в мене мормишка 0,5 грама). Пройшов деякий час (хвилин 15-20), і "негласний" мінітурнірчик розставив все не свої місця 10:3 в мою користь по зловленим рибам (правда ловив я дісно з "закушеною губою і стиснутими кулаками (наскільки це можливо, бо ж спінінг в руках :hi_hi_hi: )", хотілося щось і доказати.
Чесно кажучи, дійсно, просто приємно, що перемогла "благородна" спортивна снасть, яка і рибу не калічить да і ловить не гірше. Тим більше що і розяснювальну роботу провів з хлопцями, пояснивши що дана снасьть є забороненою, браконьєрською (мабудь все-таки переборщив з браконьєрською, але те що така снасть не є "гуманною" по відношенні до риби , так це точно). Зійшлись спостерігачі, а цього я страшно не люблю тому і зразу ж перейшов в іншу частину водойми.
"Гордое одиночество", вирішую дальше тестувати спінінга. Пробував від 4 грам (рибка ловиться або на падінні або на першій проводці в товщині води, дальше мул, трава..... Втримати 4 грами в товщі води на невеликій глибині, було фактично неможливо).
Зате броскові якості "ну дуже на висоті". Я навіть подумував вернутися назад до своїх попередніх колег з дропшотами і позмагатися на дальність закидання. Я думаю, що перевага була б також на моєму боці.
Поступове зменшення ваги привело до оптимальних 1,5 грама. Краще також працювала стаціонарна джигголовка, при ідентичності кльову, набагато менше сходів.
Колір твістера відчутної різниці не давав (правда і радикальних різких контрастних кольорів я і не пробував - працювало масло, болото, ультрафіолет, кока-кола).
Позвонив Ваня Щевич і також приїхав на тестування. Помінялися спінінгами, я половив його (також до речі тюнінгованим тим самим кінчиком) він моїм. Техніка проводки Щевича звичайна колосальна - жодного лишнього руху як під час проводки, так і при виважування чи закиданні. Мені до такого класу ще дуже далеко.
Що стосується спінінгів - в принципі палочки дуже подібні і ловлять однаково досить успішно.
Кльов став трошечки тихішим,(просто рибка брала набагото обережніше) стали сутінки і нависла трошечки хмара. Ось тут дуже в пригаді став пофарбований флюоресцентною (спеціальною, для риболовлі) фарбою кінчик. Який досить відчутно видно навіть в сутінках і набагато полегшує процес риболовлі.
Половивши хвилин 15 Щевич поїхав, а я ще залишився буквально на декілька хвилин.
Пробував ще один експеримент (ловив з повернутою в сторону головою), тобто зовсім не дивлячись на кінчик, і хоч користувався монофільною жилкою а не плетеним шнуром, гарна "віддача" в руку дозволяла також успішно ловити.
Рибалка закінчилась десь в 21 годині. Зловлено було десь біля 30 окунів, вага від 20 до 50 грам ).Фото з рибою не виставляю, тому що вся риба зразу ж відпускається в рідну стихію. (до речі роблю це весь цьогорічний сезон (чому і звітів не пишу :hi_hi_hi: ).
Є одна фотка, яку зробив телефоном мій водій.

[trans]


Коментарі