Гориньград, 25.08.2013

Місце риболовлі: Гориньград

Початок риболовлі: серп. 25, 2013 19:20

Кінець риболовлі: серп. 25, 2013 13:00

Тип риболовлі: Пружини-смоктухи, Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Карась сріблястий3.0008
Плітка20

Усім привіт, нарешті добравсь і я до "ноута".

Випала нагода порибалити на цій водоймі (скільки ставків відвідав а тут і не був). Але день почався не з рибалки в Гориньграді, зроблю невеличкий ліричний відступ.

Незнаю щоправда чи у відповідній темі пишу. Так от: проснувся 25 серпня о 4 ранку, зібрав вудки, забрав батька машиною і гайда перевірити карася у Варковичах, прибули на водойму а там....... ЖОДНОГО ВІЛЬНОГО МІСЦЯ. Машин штук з 50, а рибалок просто як грибів після дощу, і у кожного по 5-30 вудок. Ми розвернулись і поїхали шукати щастя в Крилові в надії, що там буде місце а саме головне буде ловитись риб. Приїхали в Крилів, там на ставку чоловік 5 місцевих рибалять, матюкаються по чому мені стає зрозуміло як клює тут риба (і чому стільки люду у Варковичах). Але розмотуємо снасті (доречі обловив свою обновочку 6-метрового Нью ХАнтера, що мені презентував кум на д.н. - за що йому велика подяка і респект), мішаю прикормку власного виробництва, ставлю на 1 фідер кукурузку на інший пучок опаришів + кукурузку + пшикаю тутті фрутті заманухою, закидаю махову під камиш і насолоджуюсь ранком. Батько сів від мене метрів з 10. Просиділи ми так біля 40 хвилин, тут в батька на кукурузку відбувається клювання і відразу обрив повідка 0,16мм, десь через хвилин 10 мого фідера трьома чіткими рухами вириває з кілком у воду, але встигаю його схопити, декілька змотувань фрикціону (зі старту) і тиша, витягую снасть повідка 0,2 як і не було....розпач, жаль, знову трофей мій поплив, -клюнуло на бутера. Десь через 1,5 години після клювань,( крім цих обривів нічого не було, навіть не зїдало) прийшов сторож і спитав чи будем рибалити і платити 50 грн, порадившись з батьком вирішуємо зекономити кошти і рушаємо додому. 

Щодо рибалки в Гориньграді (ну і дорога туди скажу я Вам панове рибалки) компанія вибралась на став о 17 годині, поки скупились у Велмарті, поки заправились, поки дорога на ставку біля 19.20. Кум з мужиками розпалювали багаття, ставили палатки, а я займався приготування до рибалки, дістав світляки, замішав прикормку, наладнав фідери, рогачі в берег і зброю до бою. Випили по 50 грамів за приїзд, а може і по 150, посмажили салка на вогні, домашні помідорки, базилік, літній вечір, що вже віддає осінью, чоловіча компанія, ЕХХХ душа співає панове.

Щось я теє пішов в лірику. Закинув 1 спутнік, 2 фідери (один на пучок опаришів, інший на кукурузку) махову навіть не діставав, крім нас на ставку не було жодної живої душі, прийшов сторож сплатили лише 50 грн, адже по суті рибалити мав лише я один, запитали про кльов, він розповів, що цвіте вода, а вона дійсно була зелено-буйного кольору. Риба не гуляла зовсім. Так просидівши години зо три і не побачили і не почули приємного звуку дзвіночків. Біля 1 ночі лягли спати, я в машині хлопці в палатки. Оце ж і холодно було.

О 5 ранку підйом мене будить звук дзвіночка і голос кума з вулиці що "клюнуло", біжу до нього і мірний карась на березі (уххх красень мої думки), далі на інший фідер клювання ще один такий же красень біля пів кіло. Потім тиша до години 10 ранку, наживку навіть не зїдає, роблю манку,дістаю махову, і валю в очерет є клювання, плотва (одна, друга, третя, кидаю шар прикорму і поїхало). Нашморгавши на уху іду варити юшку на вогні (що може бути краще рідкого гарячого супчику зранку на другий день після посиденьок), фідери в той час мовчать. В деталі варки юшки вдаватись не буду, скажу лише, що вдалась на славу.

Уха готова, обідаємо, хлопці поки варганю обід ловлять по карасю на махові, під час обіду ловлю 2 карасі на спутнік, на тому все... Тиша...Весь улов склав 8 карасів і пару десятків плотки. Які висновки щодо рибалки ставок класний, карась дуже приємного розміру (особливо після Гільчи) єдине що засмутило, рідкі клювання (а де ж дрібніший карась), погана дорога і купи сміття по березі, як по суті повинні прибирати охоронці або власники якщо неможуть втовкти в голову рибалкам, що там відпочивають принцип - насрав - ПРИБЕРИ.

Ось такий звіт. Фото улову додаю, сорі за якість фотоапарат не брав з собою. Якщо де наробив помилок, то хай пробачить мене публіка.

[Vetal]


Коментарі