річка Уша
5.0(2)

Контакти: + ()
Середня глибина: 1.0 м
Максимальна глибина: 2.0 м
Умови риболовлі: Безкоштовно
Коли можна рибалити: Цілодобово
Умови для відпочинку: На данній ділянці річки є декілька зручних підїздів, в т.ч. стоянка поблизу старого млина (міст біля с.Макаши). Більшість берега заболочено, з густими камишами, небезпечний, так як зачасту не видно яка глибина біля камишів. Місця впадіння меліоративних каналів часто вбрід без забродів не перейти.
Особливості:
Оновлено: 03 Січня 2020

Уша́ (білор. Уша́) — річка в Республіці Білорусь, протікає по 3 областях, лівий приток р.Нєман. Довжина річки - 105км. площа водосбору - 1220 км². Приймає стік з меліоративних каналів.

Витік річки знаходиться поблизу с.Качановичи, в 5км від центра м.Нєсвіж. Замерзає в середині грудня, Лодохід - в кінці березня. Заплава річки двустороння, заболочена. Русло частково каналізоване - від витоку до Дикого ставу в Нєсвіжі(7,3км), в 1,5км на північно-західному напрямку від с.Єськовічі. до с.Крутий Берег(2,8км). 

Основні притоки — Змійка, Сновка, Городниця (ліві); Міранка, Городейка (праві).

Долина річки густо заселена. Біля Нєсвіжа на річці є декілька ставів, що створені греблями : Дикий, Дівочий, Альбянскьий та інш. Стави частково використовують для рибоводства.

Впадає в Неман у с.Єрмічі. Ширина річкив данному місці - 35 метрів, швидкість течії - 0,3 м/с.

За словами місцевих, 2017 році після витоку стоків з цукрового заводу на річці був масовий замор риби.


Коментарі