озеро Редичі

Площа водойми: 20.0 Га
Середня глибина: 2.0 м
Максимальна глибина: 3.5 м
Умови риболовлі: Невідомо
Коли можна рибалити: Цілодобово
Умови для відпочинку: болото
Особливості:
Оновлено: 04 Березня 2019

Хто сказав, що восени для того, аби помилуватися красою природи, треба їхати в Карпати? У нас, на Волині, також є вдосталь місць, можливо не таких відомих чи розрекламованих, де можна відпочити душею.

Саме таке місце знайшов лучанин Cергій Палько, який на своїй сторінці у соцмережі Facebook виклав невеликий фотозвіт з трьохденної подорожі Черемськими болотами, яку він нещодавно здійснив із товаришем.

Черемський природний заповідник ‒ природоохоронна територія у північній частині Маневицького району Волинської області, загальною площею 2975,7 га. Заповідник створено з метою збереження типових та унікальних природних комплексів Українського Полісся.

За словами Сергія, не зважаючи на складні метеоумови (в тому числі шістнадцятигодинний дощ), похід був надзвичайно вдалий.



«Пройшли все, що запланували, навіть більше. Перша ночівка була під тентом на краю болота, друга в лісовій хатині біля теплої пічки. Побували на віддаленому озері Редічі, на багатьох сухих островах серед боліт. Саме болото пересікли в меридіанному напрямку в західній і східній його частині. Східна частина болота більш прохідна, хоча зустрічаються високі очерети, кущі, глибокі місця. Західна - майже непрохідна, великі площі затягнуті криволіссям з карликової вільхи (виправте, якщо не правий). На болотах є лосі, косулі, кабани, єнотовидні собаки, борсуки, видри... Серед ягід зараз ще зустрічаються лохина, чорниця!, брусниця і дуже багато журавлини», - поділився враженнями мандрівник.

 

 Схема руху. Салатові крапки - місця ночівок


Коментарі