Знайомство з третім ставом в селі Синів

Місце риболовлі: Синів третій став

Початок риболовлі: черв. 17, 2023 09:00

Кінець риболовлі: черв. 17, 2023 12:00

Тип риболовлі: Поплавок, Спінінг, Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Осетер1.0001Хробак
Щука3.0005віброхіст
Червонопірка20Опариш, Пінка, Хробак

Мій одногрупник запропонував порибалити кілька годин на третьому ставку в Синові. Він на щуку, а я на що хочу.

То ж я взяв поплавчанки й фідера середнього тесту.

Приїхали ми на місце, я був здивований чистотою берегу, новісінькими вимосткам, проведеною електрикою з інтернетом та будиночком для гостей. Схоже тут намічається гарне місце для сімейного відпочинку. Аби лише в господарів все вдалось задумане реалізувати.

Я сів собі скраєчку від всіх тих пірсів просто в натоптаному місця посеред лепехи на пологому березі прямо на траві. Рівень води був помітно вищий звичайної норми. А погода в цей день виявилась значно кращою, ніж казали в прогнозі. Сонячно, але доволі парко.

Мені охоронці сказали підгодувати місце для риболовлі на вудку чимось солоденьким і використовувати хробака як наживку. Має клюнути на таке осетер!

На опариш чи пінку майже одразу почала брати червонопірка розміром до долоньки. Вона вішалась і відразу після закидання і через деякий час як вже приманка була на дні. Іноді вона клювала й на хробака.

А от фідер вперто мовчав. Лиш іноді видавав якусь покльовку і я за ці кілька годин зміг ним зловити пару окунів і пару червонопірок. У мене взагалі склалось враження, що там де я ним ловив посередині водойми все дуже замулене.

Переходимо до найцікавішої частини цього звіту: всього на поплавчану вудку з хробаком я заробив 5 клювань. Одне зміг реалізувати і таки дістав осетра з води. Моя перша в житті така риба зловлена, щастя! Цікаво, що крайня риба змогла порвати своїм напором мою снасть і при тому порвала вище поплавка. Але нікуди з місця злочину не попливла, так і лишилась стояти неподалік. Мій дружбан поліз спасати поплавка у воду, вхопив таки ліску, але рибу дістати так і не зміг. Вона виявилась сильнішою за 80-кілограмового дорослого чоловіка і порвала повідка :)

До речі, цей мій компаньйон Віталік теж отримав купу емоцій у вигляді десятка клювань і 5 виловлених щупаків, один з яких був таки заліковим.

Поруч сусід з вимостки ловив на один методний фідер, в заліку були коропці по пару кіло і теж осетер!

Дуже цікаво, неповторний досвід. Сподіваюсь це місце не зіпсують, воно дуже перспективне.


Коментарі