Підкова, 04-05.06.2023

Місце риболовлі: Підкова

Початок риболовлі: черв. 04, 2023 15:00

Кінець риболовлі: черв. 05, 2023 10:00

Тип риболовлі: Поплавок, Флет-Метод

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Червонопірка10Пінка, Хробак
Окунь3Хробак
КоропПопап
Короп дзеркальнийПопап

Дуже коротенький вступ: мені потрібно було завести молодшого сина в Київ на медичний огляд в понеділок ввечері, то ж я вирішив по дорозі ще й порибалити на спортивній водоймі Підкова.

Дружина та старший син також виявили непереборне бажання провести вихідний день на природі, то ж ми сімʼєю вирушили на риболовлю!

Я заздалегідь забронював сектор номер сім в тіні дерев. Приїхали ми вже після другої години, підготували табір і всі зручності для моєї дружини. На "дурника" риба чомусь клювати не захотіла - це коли закинути фідером без загодовування просто куди-небудь. То ж я беру в руки спомб і працюю на дуже зручній для себе дистанції 65 метрів. Склад корму: варена конопля, кукурудза, тигровий горіх і пелетс (кормовий 60%, фороелевий 30%, халібут 10% - все пересипано крилевою мукою).

Ловив на чотири фідери. Два на 65 метрах, один кидав на 80-90 і ще один був пошуковим, я ним навіть вздовж берегу праворуч кидав :) Клювало приблизно однаково на всіх відстанях без якоїсь переваги по насадці чи корму.

Найбільшою рибою виявився білий амур вагою в під 9 кілограм, якого витягував мій старший син. Після цього я кілька разів давав фідер в руки молодшому, щоб і той позмагався з великою рибою, але в нього вони сходили далеко від берегу.

Окрім цього великого амура, більше нічого такого ми з води витягнути не змогли. Всі піймані коропчики були з тогорічного зарибку, вагою під кілограм. Я звісно, що був не задоволений такими результатами, але дітям то було в радість. Ще окрім фідерів я взяв з собою поплавчанку і ловив нею на хробачки й пінку, там постійно клювала червонопірка і ще й попадались в прилову окунці. То ж діти взагалі не скучали.

Після заходу сонця щось кілька разів смикало на один з фідерів, але риба не вчепилась. То ж я вийняв його і той пошуковий,  бо він у мене не закріплений ніяк на розподі. Вночі нічого так і не клюнуло і я писпався.

Зранку після підгодовування знову поклювали тузики. Син власника розповів нам, що риба зараз все ще хворіє після активного нересту, який тут відбувався в двадцятих числах травня і відтак коропи зараз майже не клюють.

В десятій ранку подзвонила лікарка і сказала, що потрібно на процедуру зʼявитись до третьої години, а не на вечір як було домовлено раніше. То ж я змушений був терміново припиняти відпочинок-риболовлю і збиратись на виїзд в столицю.

Якби не подзвонили з лікарні, то можна було б ще рибалити, а раптом з прогрівом води риба таки б зашевелилася і діти ще змогли б потягатись з рибою завбільшки з них самих? 🤪 Ех, наступного разу)

Всі покльовки:

Час Наживка Номер снасті Риба Вага
18:20 можливо груша 3 Білий амур 🏆 8.5кг
19:45 полуниця 2 Короп 1кг
19:48 груша 1 Дзеркальний короп 1кг
09:20 сквід 3 схід  
09:23 ананас 2 схід  
09:35 сквід 3 Короп 1кг
10:00 полуниця 2 схід  
10:30 краб-банан 4 Дзеркальний короп 1кг

Висновки:

  • Клювали лише коропики-тузики.
  • Багато сходів.
  • В сьомому секторі можна ловити на відстаннях і 125 метрів!

Коментарі