Коловерти-Чабани, 20.05.2023

Місце риболовлі: Чабани-Коловерти

Початок риболовлі: трав. 20, 2023 08:30

Кінець риболовлі: трав. 20, 2023 17:00

Тип риболовлі: Поплавок, Флет-Метод, Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Карась сріблястий8.50053Опариш, Пінка, Хробак
Короп5.0005Попап

Компаньйони: Валентин. 

Погода: небо з білими хмаринками, температура +22, напрям вітру був з дамби до "бесідок", тобто східний, тиск повітря 749 мм. рт. ст..

Рівень води: в нормі мабуть.

Місце: третя бесідка від кінця ставу, тобто ми були десь посередині.

Вартість риболовлі: 500 гривень за кожного рибалку.

Зловлено: багато карасів та кілька коропів-тузиків в районі кілограму-півтора кожен, також в моєму прилові були мікро-окунці, пару пліток та одна величенька червонопірка. А у Валентина на карася клюнюла дебела щука, яку він майже дотягнув до берега 😲

Наживка: я ловив на опариш, пінку та хробака - однаково добре клювало на все. Мій напарник суто на попапи малого розміру 6 мм.

Прикормка: трапер карп-лин-карась розмішана з фанатик "бомба". Компаньйон ловив на пелетс.

Снасті: поплавчанка, фідери.

Поїхали в нову для мене водойму, яка знаходиться в Корецькому районі і до якої потрібно їхати розбити сільськими дорогами і навіть трохи полями. Хоча їхати лише 60 кілометрів, але добирались ми дві з половиною години. Ще й довелось охоронця шукати на місці, щоб він нас впустив.

Сонце вже зійшло, а комарі все ще не вгамовувались! Вони здавалось були активними тут цілий день, варто лише знайти якусь тінь і вони відразу атакували. Комарі і надокучлива мошка. Будете сюди їхати - потурбуйтесь про захист.

Я ловив на 40 метрах одним фідером приблизно в одне місце і навмання кидав інший фідер з методною годівницею. Спочатку загодував 5 годівниць корму і тоді причепив повідець. Клювання відбулось відразу ж. І клювати не переставало цілий день. Іноді карась атакував ще коли я тримав фідер в руках. Розмір - стандарт на долоньку. Іноді попапдались трішки більшенькі.

На метод я ліпив прикормку з морозилки Haldorado Brutal Liver, то на неї не клювало. А от змінивши прикормку на методну суміш (замочений пелетс) від свого напарника, так відразу отримав клюванняю Всі мої корпці було зловлено саме на метод, жоден не клюнув на класичну оснастку з опаришами.

Також я закинув й поплавчанку, щоб перевірити, що клює під берегом на хробачка. Тут теж клювали карасі. Взагалі ці карасі клювали всюди і на все. 

А от період кльову коропів у Валентина тривав не довго, лише десь півгодинки після десятої. Відразу після заходовування спомбом. Ловив він постійно десь на 70 метрів від берега. І там також клювали ті ж самі карасі 😬 

Відео з риболовлі (інколи заважає вітер):

Висновки:

  • краще утриматись з поїздкою в дощ!
  • КОМАРІ і мошка
  • карасі всюди і на все, не дають підійти коропу ніяк
  • brutal liver тут не працював
  • готуйтесь, що зранку сонце світить прямо в лице
  • сидіти на березі в деяких місцях не зручно зовсім

Загалом ми залишились задоволені риболовлею.

Враження:

Нову для себе водойму, я стараюсь ще оцінити за шкалою Малафея (детальінше про це буде у відео):

- Доїзд 3/10 (їхати треба селами, дороги вибиті, потім ще й полем)

- Ціна 3/10

- Тутешня природа й краса 7/10

- Зручності 2/10

- Риболовля на цій сесії 7/10

В загальному оцінка 4.4


Коментарі