Чабани, 1 травня 2023

Місце риболовлі: Чабани-Коловерти

Початок риболовлі: трав. 01, 2023 00:00

Тип риболовлі: Пружини-смоктухи, Флет-Метод

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Карась сріблястий11.000
Короп1.700

Умови лову: рибальський квиток коштує 500 грн. В нього входить кількість зловленого де - карась 50 грн/кг, короп 90 грн/кг. Зловив більше і хочеш забрати - доплачуєш. 
На виході із водойми охоронець зважує зловлене.

Водойма: один берег для лову, інший берег дикий. Берег для лову має імпровізовані альтанки але без столу і місць для сидіння, слугує більше прихистком речей від сонця та дощу. Таких на водоймі є лише чотири.

Доїзд: доволі проблематичний оскільки дорога проходить дуже часто між полями. 
Власна рекомендація (кожен обирає сам) їхати через село Щекичин, набагато краща ґрунтова дорога. Через село Іваничі теж можна їхати, але минулого разу після дощу був великий ризик застрягнути.
Після дощу дорогою через Іваничі - лише 4х4 і висока машина! Через Щекичин можна паркетником на передньому приводі сміло в дощ. В суху погоду - легковушка надійний варіант.
Дорога має багато (дуже багато) вибоїн, тому будьте готові насолоджуватися повільною їздою під спів пташечок в небі.

Чистота дна: після останньої альтанки є місця для риболовлі, але там треба добре маркеритися, є коряги на дні. Знайомі на двох порвали там 7 флетів із шок лідером. Після поряд із альтанками - чисті. На 100м в глибину водоймі про зачепи не чув.

Кількість риби та її види: карась, короп. Точної кількості мешканців підводного царства годі очікувати. Скажу лише одне - риби дійсно дуже багато, встигав ловити на два вудлища.

Нюанси:
Риба бійка, можуть бути сходи. Краще використовувати ліску із середньою розтягуваністю. На шнур ловити нестерпно (я пробував).

На що ловити:
Точної рекомендації дати не можу, оскільки клює дуже добре і для людей які хочуть відвести душу по карасю на флет/поплавок/вбивцю карася/різного роду кормачки - ця водойма максимально підходяща.
Я ловив на флет та саморобні кормачки з двома пружинами.
На флет набивав G-stream halibut + puhach baits robin red liquid (без ліквіду також добре рибка відгукувалася) + puhach попап 6мм фіолетового та рожевого кольору. Жовтий та оранжевий колір мали меншу кількість клювань. Пробував 12мм попап фіолетового кольору в надії впіймати більшого карася, але найбільший карась (за пів кг) клюнув за 6мм попап. Також добре працював сипучий метод червоного кольору від Interkrill.
На кормачки набивав варену вдома мастирку (варіть кг гороху впевнено) і на гачок чіпляв часниковий пуф, іноді пуф + 4 опариші, черв’як, пуф+черв’як. Рибка позитивно реагує на животинку, завжди обирала більше той гачок де є тваринний компонент.

Власні думки: 
Їхати самому цікаво, але якщо ви їдете вперше на рибалку із можливо такою інтенсивністю клювання - беріть два вудлища. 
Клює часто, я не мав часу тримати всі 4 вудлища закинути ми. 
Сонце дуже пече, схід відбувається прямо в груди на берег де можна ловити - як наслідок обличчя і руки за день сильно обгоріли. 
Під час дощу, рибацький бік, що сам по собі є схожим до дамби але з ґрунту, розмиває і стає дуже слизько на тій глині.
На поплавок ловили інші рибаки на водоймі а також мої знайомі, що день до моєї риболовлі їздити, то навіть мали можливість впіймати декілька коропчуків-тузиків.

Мій загальний улов (разом із випущениии підростати рибками)сесію тривалістю 8 годин склав біля 11кг карася і 1.7кг коропа


Коментарі