Острів, 28-30.06.2022

Місце риболовлі: Острів

Початок риболовлі: черв. 28, 2022 11:00

Кінець риболовлі: черв. 30, 2022 10:00

Тип риболовлі: Поплавок, Флет-Метод

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Карась сріблястий3.50015Опариш, Попап
КоропПопап
Короп дзеркальнийПопап

Компаньйони: два моїх сини Артем й Матвій та Саша Чернюк.

Погода: літня спека +31 в тіньку, жодної хмаринки на небі, майже безвітряно.

Рівень води: в нормі.

Час ловлі: ми провели на озері три дні.

Місце: місце номер 5 з будиночком.

Вартість рибалки: 800 гривень за оренду самого будинку + 200 гривень за кожне ліжко на добу. 

Зловлено: коропи та карасі. Один линок також попався. По розміру риб ми мали лише один трофей і всі інші коропи такі собі.

Наживка: використовували попапи й вафтерси.

Прикормка: багато коноплі й інших зернових в суміші + пелетс.

Снасті: важкі фідерні палки й одна поплавчанка.

Наважився я таки поїхати бодай один раз за це літо на справжню риболовлю з ночівлею на грубу рибу. Забронював свій улюблений сектор 39 в Прилбичах, поставив бокс на дах свого авто і повністю спакувався.

Але через цю постійну загрозу зі сторони військ Білорусі довелось змінили місце риболовлі на щось поближче, то ж ми поїхали в Острів.

Риболовля на водоймі Острів

Найголовніше, що потрібно написати про цей виїзд - це спека. Це була одна з найнестерпніших рибальських сесій в моєму житті. Жодної хмаринки, без вітру. Просто паляче сонце впродовж всього світлового дня.

Годували ми свій свім (зону з кормом для риби) на відстані 80 метрів від берегу. Всьому нами було закинуто не менше як сімдесять спомбів, бо мій малий їх рахував спеціальним лічильником :) Найбільше клювань було на краях цієї плями. В фаворі були насадки білого й жовтого кольорів.

Вдень покльовки були лиш зрідка, ввечері не було зовсім (!). За дві ночі поспіль жодного піку сигналізатора. Клювало мабутьт найчастіше зранку. Карасі сором'язливо ледь помітно опускали свінгер, а коропи щодуху розкручували шпулі котушок.

Ми варилися на березі, а риба варилась у воді :)

Окрім риболовлі на тяжкі фідери я також закинув поплавчанку і гарно годував ту точку кожного разу, як закидав далеко спомб. І там теж почало клювати на другий день. Я мабуть стратив там десь покльовок з 10, більшіть з яких це були порвані повідки, але також якось якийсь підводний здоровань зміг й гачка поламати. Загалом на поплавок вдалося вийняти лише одного величенького коропця вагою до двох кілограм й з десяток карасиків. То був кайф.

Вартість та умови

Ми знімали будинок прямо на місці ловлі. В нього було дві кімнати по два ліжка в кожні і плюс один диван. Достатня кількість розеток, холодильник і світло всередені й ззовні. Прямо до будинку прибудована як його складова дуже простора бесідка, яка повністю захищала нас від пекучого сонця. На території можна було набирати без обмежень свіжу воду з свердровини (смак просто ідеальний). В нас був мангал з дровами і велика качеля в тіньку. Це все коштувало 800 гривень за оренду самого будинку і по 200 гривень за кожне ліжко, ціни на добу.

Окремо хотів би відзначити продавця сільського магазина, який особисто об'їжджав по периметру озеро і пропонував прохолодні напої, цигарки й морозиво.

Відео з риболовлі:

Висновки

  • в сильну спеку годі сподіватись на кльов;
  • найкраще клює зранку;
  • дуже класно, що є можливість бути в постійній тіні та з електрикою;
  • риба постійно пригала, гуляла і ходила по ставку, але не особливо клювала;
  • тут можна ловити навіть на поплавок, не звачаючи на смішну глибину під берегом.

Коментарі