р. Чорногузка, від Новостава до вул. Львівської 16.02.2022

Місце риболовлі: Чорногузка

Початок риболовлі: лют. 16, 2022 00:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Щука
Окунь

Коротка прогулянка приміською мікро річкою, показала, що щука прокидається та активно переміщається, та їсть. Озброївшись ультралайтовими спінінгами, перед робочим днем, вирушили із Толіком, на нову, для нас, ділянку річки, у пошуках окунів та щук. Оскільки вода ще холодна, риба обережна, але надії впіймати щуку теж були, тому в якості повідка ставлю нейтрального діаметру 0,2мм , на мою думку, флюрокарбоновий повідець Intech Shock Leader. 


Деякий час без натяку на покльовку, класичні окуневі локації "мовчали", щука теж не давалась в знаки. Аж ось, з цікавого місця, де на поверхні проявляв себе мальок, Толік отримує перше клювання та всікає чудову рибу. На спінінг до 3,5г риба дала хороший бій, і першу хвилину не давала змоги її підтягнути до зручного місця. Проте з часом, риба втомилась і вдалося її приборкати, де Толік оперативно та майстерно її підхопив руками. Ось красуня позує на фото, після чого її відпустили у рідну стихію. 


Початок покладено, рибка є, та ще й по міркам мікро-річки - трофейна. Проте після неї, знову тривали час без клювань, змінюючи приманки, переміщуючись по березі, шукали чергові затишні місця, але й течію не пропускали. Невдовзі і в мене відбувається клювання в момент, як тільки приманка торкнулась дна, під протилежним берегом. Підсічка, і почалось виважування рибки, яке супроводжувалося активним потріскуванням фрикціону. Приблизно хвилина і бійка щука опиняється в моїх руках. Флюрик доволі потертий, але тримається, хоча для подальшої риболовлі його варто перев'язати. Кілька фото, та до води її. До слова, це перша рибака на спінінг, в цьому році, тому відкриття спінінгової ловлі в мене уже виявилося успішним.


Ранки ще короткі, перед робочим днем не багато часу на риболовлю, але ще пів години в запасі точно є. Біля чергової затишної місцини, де є зворотна течія річки, я отримаю клювання, проте риба, мабуть не просіклась, і за секунду боротьби вона зійшла. Через хвилин п'ть ще одна "прищепка", підсіла на паузі, коли розповідав Толіку якусь історію, але через відсутність клювання і вона не просіклась, тому показалась на поверхні і відчепилась.


Уже прямуючи до авто, зупинись, на кілька секунд, біля містечка з відсутньою течією, де вранці я отримав клювання окуня. Чуйка говорила мені, що він там є, але треба лише його вмовити. Що мені і вдалося зробити, парочка пасивних окунів, на тривалій паузі підібрали приманку. Окуні не хотіли позувати, демонструючи свого гребеня, що, за моїми спостереженнями притаманно тим окуням, які не хочуть клювати, і лише одиничні екземпляри вдається вговорити. 
Ось і окуні в заліку цьогорічного спінінгу, отже відбулося повноцінне відкриття! На жаль, час на риболовлю вичерпано, і на цій позитивній ноті ми завершили риболовлю. 

Джерело: https://www.facebook.com/kos.wovka/


Коментарі