Зимовий спінінг

Місце риболовлі: Стир за Варашем

Початок риболовлі: груд. 16, 2021 00:00

Тип риболовлі: Спінінг

В соц мережах купа фотографій з рибами на снігу, а в мене все немає часу вискочити на риболовлю. А кортить то як, та й шнур новенький на котушці дуже хотілося поганяти.  Наближаються вихідіні, а прогноз погоди - дощі, якраз до вихідних весь сніг і розтопився. Стояча вода вкрилась тонкою кригою, на неї ще не вийдеш, тому вирішуємо, разом із товаришем прогулятися берегами річки Стир в пошуках зимових щук чи судаків, і байдуже, що буде дощ. Окуня кось не було бажання шукати, хотілося впіймати щось цікавіше, тому дрібних приманок і не брав.
Прогріваю автівку, на дворі морозець, невеликий, -2, але уже не доведеться місити багно. Заїхав за Андрієм, далі на заправку випити кави, і на річку. Лиш виїхали за місто - земля вкрита снігом, це ще більше подобалося, адже є шанс прогулятися зимовими пейзажами. Так і було, приїхали на місце, перед нами засніжене поле. Склали спінінги, та й через поле до річки, порипуючи чобітьми по м'якому, свіжо притрушеному сніжку, на якому траплялися заячі сліди на нашому шляху. 
Прибуло до першої ями і почали її ретельно обловлювати. За якихось 20хв. Андрій виріши сказати: "це буде рибалка однієї покльовки". І ледь встиг закінчити фразу, як я почув звук фрикціону, обернувшись, я побачив як його спінінг в дугу, але швидко вирівнюється через прикрий схід... Це була дуже хороша риба, але він її не дістав. На жаль, більше ми не мали клювань, хоча бачив щучок, що стояли в березі, але приманки вони ігнорували, в іншому місці бачив невеликого жерешка, який ганяв дрібноту під поверхнею, я йому і коливалочку, і невеличкий воблерок, і неогружений силікон, а він ніби того і не помічав. 
Гуляємо тихою, зимовою річкою, дерева підфарбовані білим снігом виглядали не такими сірими та похмурими, як зазвичай. За відсутності вітру, на річці така приємна тиша, сніг, ніби шумопоглинаюче волокно, швиденько гасив будь-які звуки, чути було лише свої думки і як, час від часу, булькав тягарець із приманкою об воду. Невдовзі пішов лапатий сніг, який, на фоні цієї тиші, стукав об каптур куртки, ніби невеликі грудки чогось неважкого. Невеличкий морозець, дуже мальовничі береги річки, які місцями плавно спускалися до води, місцями піднімалися великими кручами, а десь ховалися в густих кущах верболозу. Ось стали випити гарячої кави із печивом, налили напій в чашки та й посьорбуємо потихенько, милуючись цим зимовим дійством. Гарно, дуже пощастило, що така погода - сухо та сніжно, це той момент, коли радієш, що синоптики помилилися, напрогнозувавши невеликий плюс та дощ. 
Добряче поганяв новинку - шнур Intech Micron X8 у діаметрі 04 - класна річ, в такому ціновому діапазоні, немає нічого подібного. Чотирьохжильний Micron у мене уже більше року, і проявив себе як доволі міцний та стійкий шнур, який, навіть після великої кількості рибалок не втратив своєї міцності і не рвався на вузликах при підсіканні риби. Діаметр Intech Micron X8, практично відповідає реальності, ну можливо зовсім трохи товстіший, але явно тонший за 06 YGK Upgrade x8, який у мене на іншій котушці. М'який, гладкий, дальність викиду просто клас, міцність теж на висоті, адже це річка, обривів мав достатньо, щоб зробити такі висновки, обірвати доволі складно, а це всього 04 діаметр, думаю в 06, на річку, буде ідеально, щоб гілки з коряг обламувати. Ганяв цей шнур близько 5 годин, обмерзлі кільця, гілки дерев, підводні коряжки, по яким протягував шнур, ваги тягарців 12-15г - хороший краш тест, а шнур лише трошки змінив колір на світліший, власне як і його попередник X4 - теж трохи міняв колір на світліший. Чутливість хороша, добре відчувається де коряга, де тверде дно, а де м'яке чи трава, хоч і спінінг був з доволі високим тестом 7-29.
А ви відкрилися зимовим спінінгом? 

Джерело: https://www.facebook.com/kos.wovka/


Коментарі