Супер Марафон, Прилбичі 13-15.05.2021

Місце риболовлі: Прилбичі

Початок риболовлі: трав. 14, 2021 06:30

Кінець риболовлі: трав. 15, 2021 12:30

Тип риболовлі: Флет-Метод

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Карась сріблястий0.9401Попап
Короп дзеркальний2.0002Попап

Про наші минулі виступи на цих змаганнях можна прочитати тут: https://rivnefish.com/reports/3273/ і ось тут: https://rivnefish.com/reports/4045/. Минулоріч змагання перенесли через карантинні обмеження аж на липень, але цьогоріч все відбулось традиційно в травні. 

Нас в команді було троє: я, Діма й Слава. Саме останній потягнув жереб в якому секторі ми будемо змагатися, тому що минулого разу в Підкові йому вдалось взяти так крайню точку ловлі на водоймі, що було принесло нам перше місце в зоні. І от Славік витягує сектор А2, і це п'яте поле майже кінець водойми перед малою дамбою. Там було доволі вогко під ногами, мабуть ще донедавна в березі стояла вода. Але більш-менш ок.

Ми облаштували табір, проміряли як могли рельєф дна і визначились де й як будемо ловити ту рибу. Насправді тут доволі мілко і все дно представляло собою мул, десь менше і десь більше. А я пам'ятаю ті часи, коли я чергував тут навесні проти місцевих браконьєрів, то вздовж берега тягнулись якісь зарості комишу на відстані 45 метрів від берегу, вже від того не лишилось жодного сліду.

Отже, зі стартом змагань ми відразу закидаємо спомб з кормом на що відразу отримуємо зауваження від сусідів, що це порушення регламенту змагань, адже годування дозволено лише з восьмої ранку😬 Доводиться чекати (і перечитати ті правила змагань). 

Перше якесь недоклювання о 07:30 - якісь кволі потяжки у воду з інтервалом в 30 секунд, але підсічка нічого не приносить.

Починаємо годуватись: спочатку викидаємо половину вареної коноплі з перемеленим тигровим горіхом. Додаємо туди білі пелети, що швидко розчиняються у воді. Відгуку з підводного царства жодного (хоча в цей час онлайн вже бачимо, що риба в інших зонах ловиться повним ходом). Продовжуємо годувати нашу обрану точку і тяжким кормом — вареним бойлом від, попередньо спеціально підготовленим. Чекаємо.

Чекаємо. Перекидаємось по таймеру, пробуємо різні насадки.

І знову чекаємо. По нашому березі у всіх нулі, а люди на тих дальніх берегах водойми ловлять. Ех, знову не той жереб витягнули, риби просто тут немає. Вся надія, на вечірні й ранішні проходи. Але не здаємось і все-одно стараємось та ловимо. Чекаємо на ту покльовку.

І ось нарешті в 18:35 покльовка і маємо прикрий схід 😥 Рибка відчепилась через кілька секунд після засічки. Трясця! Після восьмої вечора в нас відбуваються клювання, але рибка мала. Варто виділити лише білого амура на майже 9 кілограмів і останню покльовку — паротяг, що набирав прискорення, але не засікся! Журбинка.

Після спокійної ночі зовсім без покльовок перед сходом сонця ми ловимо підряд двох великих коропів з різницею у 5 хвилин вагою в десять та шість з половиною кілограмів. Це виводить нас в призи)

Всього наша команда мала вісім клювань і шість реалізованих риб.

Нічого більше не клювало після цього ранкового дублю ні у нас, ні у жодного сусіда по берегу зони А. Також кльов був відсутній повністю і в зоні ловлі. Варто ще тут додати, що наша зона вийшла занадто довгою і відповідною місця дуже нерівнозначні, адже перші 15 місць ловили в мілких місцях з великими покладами мулу, а далі починається розширення водойми.

Таким видався для нашої команди цей супермарафон. Але загалом це був один з найвдаліших турнів з точки зору кількості пійманих трофейних риб, але це стосується зон ловлі біля дамби. Саме на цьому турнірі було поставлено новий рекорд водойми — спіймали місцеву рекордсменку лускату коропиху Лілю з вагою в 30 кілограм 60 грам, і це на фідер! Ця ж команда всього спіймала 165 кілограм риби за 30 годин.


Коментарі