Повноцінне відкриття коропового сезону 2021. Або міні дуель Сarpfishing Team "Рівняни" - "Robin Carp" м.Вінниця.

Місце риболовлі: Уляники

Початок риболовлі: трав. 14, 2021 10:00

Кінець риболовлі: трав. 16, 2021 10:00

Тип риболовлі: Карпфішинг

Повноцінне відкриття коропового сезону 2021. Або міні дуель Сarpfishing Team "Рівняни" - "Robin Carp" м.Вінниця.

Ще минулого року коли наша команда Сarpfishing Team «Рівняни» планувала закривати сезон 2020 на озері Уляники, мій тоді ще онлайн товариш – Сергій команда «Robin Carp» м. Вінниця (оскільки знайомі ми були лише в ФБ і інколи зідзвонювалися), напросився до нас в гості на закриття, але в силу певних робочих обставин йому не вийшло приїхати. Тому закривали ми сезон в самі, командою в повному складі.

Наближалася весна, і тут дзвінок Сергія, в ході діалогу він запропонував разом десь порибалити. Наш риболовний сезон був вже майже весь розпланований за вийнятком весняного періоду, і я сказав що якщо і десь їхати разом, то тільки на озеро Уляники, оскільки саме весною можна потрапити на хороший кльов місцевих монстрів. В ході діалогу Сергій запропонував організувати міні «батл», далі тему розвинули і  прийняли рішення провести таку собі «дуель» з фінансовим невеличким призовим фондом – «як кажуть – на цукерки», де переможець буде визначатися по нійбільшій вазі спійманих трьох риб. Я запропонував забронювати 14 та 13 сектор, адже вже два роки ми ніяк туди не можемо потрапити (постійно зайнятий), так і самі сектори по своєму цікаві, і трохи віддалені від інших які знаходяться по цій стороні. Отже, на цьому і домовилися, вибрали всім підходящі дати з поміж вільних від змагань чисел, далі бронюванням сектору займався Сергій, попри свою наполегливість і амбіції які вже в ході живого спілкування виявилося що «пруть» поперед нього семимильними кроками, йому вдалося забронювати ці сектори на потрібні дати. Ми були щасливі що нарешті потрапимо знову в ту частину водойми.

Перший день. День виїзду, знайомство з «Robin Carp», пера риба 20+

Наближався день виїзду, і якогось особливого відчуття й атмосфери що ти їдеш на рибалку не було, робочі заполонили повністю голову, і лише сівши в 00.00 в автомобіль Івана котрий заїхав за мною, тільки тоді я відчув по справжньому що ми їдемо на рибалку. Цього разу Ваня як на диво був гіпер активний, адже напередодні щось йому там колупався в роті стоматолог і через ті знеболювальні не міг говорити цілий день взагалі оскільки язик і рот був онімівшим, а тут я, язик розморозився і ми їдемо на риболовлю, і Ваню не переговорити, зазвичай в цій ролі я, було смішно і водночас цікаво.

По дорозі заїхали в супермаркет біля якого нас чекав Олег, заодно докупити все необхідне і далі вирушили в сторону озера. Тим часом команда «Robin Carp» в складі Сергія (мого онлайн товариша, а потім як виявилося – Сергій Золотий - метер двадцять - Єнот»), Вадима (якого вони називають якимось «Літинським маніяком», може помиляюся J , та Бориса (просто врівноважена людина якій постійно вдавалося втихомирити тих двох вище описаних «обезбашеных»)). Так от хлопці з Вінниці вирішили їхати на вечір і там біля водойми ночувати, і вже в дорозі вирішили трохи нас потролити виставивши пост в ФБ, що їдуть «почистити нам кишені». Для нас особисто дана поїздка була, більше можливістю виловити справжнього трофея які живуть в даному озері й почути ті славнозвісні звуки сигналізатора, які зненацька перевертають все в середині тіла, розганяючи шалений «паровоз», враховуючи наш попередній виїзд, де ми за три доби почули лише один «пік», також даний виїзд був більше відпочинком перед дуже серйозними та пріоритетними змаганнями які мають розпочатися через два тижні після даного виїзду, де наша команда візьме участь. Але якщо виклик кинуто, то мусимо його прийняти й гідно відповісти та дати бій, тому налаштовані боротися.

Дорога пролетіла не дуже швидко, оскільки чекпойнт на Чебуреках ніхто не скасовував, по приїзду на парковці ні команди «Robin Carp», ні їх авто нема, сторож каже що хлопців теж не бачив теж. Телефоную Сергій, а він якимось незрозумілим голосом каже що вони біля якогось «коровніка» сплять, зорієнтувавши нас де той «коровнік» виявилося хлопці трохи вище і в стороні як об'їжджати озеро, поставили намет і там заночували. Ми ж під'їхали познайомилися, вирішили кинути монетку що б визначити хто буде тягнути дві кульки в яких були номера наших секторів, і по принципу жеребу розіграти хто де буде рибалити. Цього разу я вирішив що тягнути сектор буде Ваня, адже він ще не перевірявся на скільки він фартовий, в Олега був одного разу шанс, після чого йому не доручають тягнути сектор. Ваня цього разу витягнув нам 14 сектор, в який я хотів спочатку, але по приїзду взнавши що рибалка по його словам спіймав за добу в 13 секторі десять коропів 20+, я свою думку змінив. Хлопці ще про цей результат 13 сектора не знали. Отже, нам дістався -14, і ми вирушили розкладатися, поки хлопці зкладалисвій табір біля «коровніка».

Далі не менш важким було правильно розмістити табір на тих горбах, хто рибалив в даних секторах знає про що йде мова, а нам потрібно було десь розмістити два шатра Carp Pro й один Gazebo. Далі настала черга маркуванню, рибалили ми в даному секторі два чи три роки тому було важливим добре відмаркуватися і перевірити попередні данні. В результаті обрали такі точки: 1 вудилище намагалися закидати максимально далеко з 0,3 ліскою, нам вдавалося класти його на відстані 130 метрів, друге вудилище на відстані 95 м (нам дану точку підказав Ігор Козирь), який приїхав до нас і підвіз свою продукцію, за що йому красно дякую, через обмаль вільного часу не вдалося довше і предметніше поспілкуватися, але сподіваюсь ще будуть нагоди. Але забігаючи на перед скажу що дана точка нам не принесла жодної риби, хоча кормили ми її постійно. Третя точка (орієнтир на протилежному березі два дерева) відстань теж 132 м тверда ділянка дна, дуже твердий в порівнянні з іншими ділянками (далі було дуже проблематично докинути) і остання четверта точка лівий край початку комиша відстань 126 метрів, теж дуже тверда ділянка дна. Всі точки окрім 95 метрів були мілководним з глибинами 2-1 метра.

Що стосується прикормки, то ми намагалися використати максимально мілку та легку прикормку.

Перше та друге вудилище ми годувалии міксом в складі якого був: пелет Crazy Carp Green Betaine - 2 мм; пелет Crazy Carp Krill pellets (кріль) - 6 мм та 4,5 мм, а також Crazy Carp  SHRIMP PELLETS (креветка) - 6 мм; в до даної суміші пелетів ми також додавали трохи передроблених в сипуху бойлів  Crazy Carp  THE NUTZ;

Третю та четверту точку ми годували пелет Crazy Carp Green Betaine - 2 мм; пелет Crazy Carp Krill pellets (кріль) - 6 мм та 4,5 мм, Techno Carp Robin Red Method mix; Techno Carp Method & PVA Micropellets Krill & Halibut Mix;

В обидва мікси добавляли як власноруч зварену коноплю, так і коноплю компанії Robin.

Кожна насадка з поводком летіла в воду разом с стіком

1-й стік мікс: Crazy Carp Mini Ultramix pellets (1,5мм-2мм) та Crazy Carp NEW 2021 THE NUTZ​: ACTIVE STICK MIX додатково заливали  THE NUTZ: BIO-ACTIVE BOOSTER

2-й стік мікс: Techno Carp Method & PVA Micropellets Krill & Halibut Mix

Вудилища закинули ми близько 11.30-12.00, але команда «Robin Carp» ще щось там возилася з маркуванням та кліпсуванням.

Погода протягом дня була дуже мінливою, то парило, то накрапав дощ, який різко зупинявся з’являвся вітер, то знову починало парити, суцільні погодні качелі.

Далі вирішили навести порядок в секторі та потрібно було замаринувати реберця, над якими цього разу вирішив заморочитися – я. Олег і Ваня займалися годуванням точок. Так час наближався вечора. Вже було розпалено мангал, підготовлено реберця та шашлик, зроблені заготовки на салат та соус до шашлику, лишилося все посмажити та скласти до купи. Поки Олег чаклував біля мангала, ми займалися логістикою навколо вечірнього столу, адже всадити потрібно було шість чоловік. По при те, що все було готове, все ніяк не вдавалося всіх зібрати до купи, то одні в'яжуть поводки та стіки, інші пере закидаються, комусь дзвонять, хтось пішов в «зелену будку», а м’ясо остигає – повний хаос творився. І ось нарешті нам вдалося всім разом всістися за одним столом і вже нормально познайомитися. Особливо приємно було коли хлопці подарували в якості презента нашій команді – подарунок, свою продукцію (готові до використання зернові в ЖБ банках ТМ Robin) і підписали пакунок і в придачу до святкового столу пляшечка Jack Daniel's Old No.7. Зі сторони виглядало ніби в когось День Народження – було дійсно приємно. А далі весела компанія, смачна їжа, смішні та цікаві історії, і як Олег каже по всім законам карпфішинга в нас відбулося клювання, біля вудилищ найближче був Ваня тому він і почав виважувати, в результаті ми почули справжній паровоз в цьому сезоні і нам вдалося завести в підсак першу нашу рибу цього сезону коропа вагою 16,500; який клюнув на  Crazy Carp THE NUTZ & COCONUT HYBRID WAFTERS. Через годину Ваня мав перекинути четверте вудилище і почав його вимотувати та відчув супротив, що ніби на тому кінці там щось є, і дав мені палку виважувати, але ми відразу домовилися що дана спроба як використана не рахується, адже клювання не було. На виважуванні – я, відразу відчуваю що риб іде якось не зрозуміло немов якийсь мішок, Ваня каже що можливо забагрився і тільки завівши в підсак ми помітили що то не короп, а товстолоб – перший спійманий мною товстолоб вагою 11,800. Згодом на протязі години, ми отримуємо ще два клювання не все теж саме четверте вудилище, обидва ми реалізовуємо серед яких наша перша риба 20+, а саме короп вагою 21,800; який клюнув на помаранчевий вафтерс.

Через годину ми отримали схід і знову четверте вудилище, решта точок мовчали. Паралельно з тим справи відносно риби в команди «Robin Carp» йшли не так добре, як в нас, судячи з їх клювань, вони заточилися на ловлю сомиків які періодично паркували у свій короповий мішок.

З такими  постійними паузами наш святковий стіл продовжувався до пізньої ночі. Компанія була весела і цікава. І це все супроводжувалося постійними підколами та жартами. Якось зненацька розпочався дощ, і ми швидко перемістилися вже в шатро команди «Robin Carp», де продовжили  вечерю. Але не спавши майже добу, все ж таки хотілося і трохи відпочити, свою лепту до нашої втоми добавив дуже крутий берег в даних секторах, де постійно доводилося ходити то вверх то вниз по сходах, ноги просто гуділи.

Протягом майже всієї ночі накрапав дощ. І я тільки знайшов позу в якій мені було комфортно заснути й помалу почав провалюватися в «сонну яму» як тут роздався звук пейджера, а подумав що то сон чи глюк і не придав цьому значення, хоча зазвичай я вже в цей час стою  вудилищем в руках і виважую, а тут все було навпаки, підірвався Ваня і вискочив з намету, але зрозумів що моя черга і почав мене кликати, я тоді вже з просоння встав і почав виважувати. Рибу завели в піскак і вага показала 17,200; даний риб, клюнув на пінопласт. Ваня хотів ще з фотографуватися, але я вперше проігнорив дану пропозицію і сказав, щоб він його відразу випустив, мотивуючи тим що ми з такою мілкою рибою не фотографуємося, да й, тільки почав засинати.

Потім ще два клювання ми мали в районі 5.00. Спрацювало третє та четверте вудилище поп ап Techno Carp Golden Spice 10 мм – короп 8,000; та поп ап Techno Carp Pop-Up Blackberry 10 мм – короп 12,000;

Більше клювань до 10.00 в нас не було.

Так пройшла перша доба нашої дуелі на озері Уляники. В результаті за добу нам вдалося спіймати сім коропів мах.-21,800;  мін – 8,000; товстолоб – 11,800 та амур – 12,000. Команда «Robin Carp» спіймала всього три коропи 12,500; 19,200 та 11,800; ну і сомики. За підсумками першої доби ми лідирували з загальною вагою трьох риб 55,500; в сусідів три риби заважили 43,500;

Другий день. Переміна погоди, цілковите затишшя. Історія про єнота

Настав ранок другого дня. Зі сходом сонця погода почала різко мінятися в кращу сторону, вітер почав надувати в наш залив, і я почав тішити себе надіями що зараз нам надує ще більше риби й ми згадаємо те ельдорадо яке вже було в нас в цьому секторі. Аналізуючи тактику ловлі сусідів і їх розташування вудилищ, в дальності ми їх переважали, тому при ймовірності проходу риби під берегом в нас було більше шансів її спіймати, але в них був один козир (відкрита вода), яка давала їм можливість ловити ближче і зустрічати рибу на середніх дистанціях, але чомусь вони прижималися своїми крайніми правими вудилищами до нас, хоча всю рибу за минулу добу ми спіймали на 3 та 4 вудилище, на 1 та 2 жодної риби. Чому вони не розвернулися всіма вудилищами до центру, відкритої води знаючи що по дальності вони нас не перекриють я так і не зрозумів, до того ж четверте їх вудилище не принесло їм жодного клювання. У випадку клювань на наші перші дві вудки розташування їх четвертого вудилища було б логічним, щоб ловити рибу спід нас якщо не перекидаєш (не закриваєш нам хід риби), або ловити далі за нас і закрити нам прохід. Але то їх міркування і їх тактика.

Відразу після екватора нашої дуелі в 10.10 в нас знову зпрацювала четверта палка і короп вагою 10,000; був заведений в підсак. Трохи згодом спрацювало знову четверте вудилище короп вагою 10,200 клюнув на  Crazy Carp THE NUTZ & COCONUT HYBRID WAFTERS. І далі затишшя.

Паралельно з тим наші дуелянти паркують коропа вагою 21,000; - першого коропа 20+ для кожного з учасників їх команди. Сергій домовився з дружиною що збриє свою бороду після того, як спіймає коропа вагою 20+. Борода його ще з минулого року росла і жила своїм життям, а коропи 20+ так і не клювали, можливо він свідомо катався по таких водоймам, щоб як змога довше і змога сильніше відростити той мохнатий комок, але цього разу йому вдалося все ж таки спіймати рибу 20+. І мені цікаво по цей час хто щасливіший більше? Сергій що переступив планку 20+, чи його дружина, що не буде більше тертися об той клубок на його фізіономії J. Фото з трофеєм, святкування Джином та апельсинками.

Близько обіду в команди «Robin Carp» відбулося ще одне клювання яке тривало близько півтори години. Вже почав я згадувати казку про Ріпку, де тягнули всі, так само і цього разу. Після клювання рибу вдалося відразу підвести то помосту, але підняти її не вдавалося взагалі, риба кружляла прижавшись до дна на відстані двох метрів від помосту то в праву сторону то в ліву, і жодного разу не було можливості побачити бодай плавник чи хвіст, щоб зрозуміти що то за риба. Борис який перший її виважував ставив на те що то сом, хлопці ж ставили свої інші версії, де на кону замість грошей були різноманітні приколи, хто хотів 50 грамів чи пляшку, а хто просто поїсти, адже жартували між собою що їх не годувати поки вони не спіймають нормальну рибу. Ми ж, в якості глядачів, вже і сиділи й лежали на помості, і ходили займалися своїми справами, пере закидалися, а той риб по черзі вигулював хлопців по помості. І якогось разу він трохи показався, то був короп який після заведення в підсак заважив 13,500;  (час виважування тривав півтори години).

В нашому секторі протягом дня особливо не було клювань, ми перейшли на сомиків теж (спіймали одного чи два). Трохи згодом хлопці спіймали коропа вагою 17,000 який вивів їх на перше місце по трьох великим рибам. Але часу ще вистачало, щоб один одного обійти по декілька разів.

Проаналізувавши наші клювання, а точніше відсутність клювань на наші перші два вудилища і крайнє вудилище сусідів, приймаємо рішення зробити рокіровку і трохи змінити розташування. В результаті це нам дало можливість спіймати рибу з нової точки.

Цього разу ми вирішили влаштувати спільний обід, щоб не довелося ввечері бігати від столу на клювання. Традиційна гаряча сковорідка з салатом та яєшнею під Jack Daniel's Old No.7. та Олеговий бурбон чи скотч (точно не пам’ятаю). Благо риба не заважала цього разу нам нормально посидіти.

Головним веселуном цього разу був Сергій, який спочатку зачитав звої замальовки які він занотовує під час рибалок – після чого ми мало не порвали живіт від сміху, а далі добив мені здається «короночкою» - історією про Єнота. Кожен жарт і анекдот можна розказати по різному, йому вдається розказати так, щоб люди плакали й повзали від сміху. В такому ключі настав вечір, і всі розійшлися годуватися, перезакидатися в надії вечірнього і нічного кльову. Близько 20.10 нам вдалося спіймати коропа на третє вудилище вагою 11,200; але цього було мало, для того, щоб повернути собі лідерство, нам потрібно було ловити коропа 18,500 - 19,000; оскільки найменший наш короп важив 16,000;

Проте ніч пройшла в повній тиші. Хоча постійно перезакидалися це не принесло результату.

День третій. Фініш

Настав ранок третього дня, час збору табору, але ще чотири години є в запасі. І в нас клювання, але якесь не внятне, після підсвічки й виважування ми завели в підсак карася.

Вирішуємо частіше перезакидати вудилища в надії знайти рибу і спровокувати її на клювання, але це теж не дало результату. Згодом пролунав будильник і потрібно було визначати переможця в нашому міні турнірі. Отже, за весь період рибалки ми мали 17 клювань з яких сомик, карась, товстолоб та амур, два холості клювання, все решта коропи. Загальна вага найбільших трьох риб в нас склала 55,500. Команда «Robin Carp» по при те, що мала менше клювань і ловила в основному сомиків, і спіймала всього шість коропів, проте три найбільших заважили 57,200 і обійшовши нас на 1,700 виборола перемогу в нашому батлі, за що отримала банку наповнену грошима. З чим їх і вітаємо.

В цілому самим виїздом залишилися задоволені, відпочили, познайомилися з новими людьми, Ігорем Козирем, командою «Robin Carp» (Борис, Сергій, Вадим) з вами цікаво і весело, дякую компанію та проведений час та компанію. Нарешті порибалили в секторі в якому вже давно ми не були.

Дана риболовна сесія дала можливість зробити багато висновків, а саме:

  • Формат таких виїздів «аля дуель» набагато цікавіший, в порівнянні зі звичайними рибалками, є спортивний інтерес, дружній формат, що дозволяє і відпочити й позмагатися.
  • Сектор, по при те, що я хотів порибалити в ньому він виявився для нашої команди не виграшним, а його витягнув Ваня. Тому це було в перше й останнє коли Ваня тягне сектор
  • Як би повернути час назад чи я щось зробив би по іншому, так зробив би, проте в основному лишався б на обраних точках
  • На мою думку відсутність клювань в останній день пов'язана з тим, що просто в заливі не залишилося риби. Перед нами риболов який рибалив в нашому секторі спіймав всього дві риби за всю рибалку і з'їхав, після чого почав ловити активно його сусід в 13 секторі
  • Чи вплинули тактично на наш результат команда «Robin Carp»? Ні не вплинули. Вони ловили свою рибу з середніх дистанцій ближче до лівого краю свого свіму, а крайніми правими вудилищами не ловили й не закривали ймовірний захід риби в залив (оскільки не перегравали нас по дистанції). А ми ж в свою чергу намагалися дотягнутися 1 м вудилищем і зустрічати вхід риби, але це не дало результату, тому вибирали все що лишилося в заливі після наших «попередників»
  • Точка яку нам підказали не принесла нам результату взагалі, хоча я звик не слухати що кажуть, а думати сам, проте вирішили спробувати, але результату не дало
  • Чебуреки та чекпойнті в кафе «Пончик» краще не їсти в вечірню пору доби, їх розігрівають, вони втрачають свій смак, відрижка до самих Уляників гарантована. Краще купувати свіжі (тільки з жару) у світлу пору доби
  • Проаналізувавши історії команди «Robin Carp» краще Дубрівку не пити, бо на вас можуть напасти єноти, якщо зловживати, то і «бєлочка» гарантована, а згодом і дурка.
  • Приємно коли тільки приїхав на водойму, тебе відразу впізнають рибалки, і запитують чи ми взяли своє відро для водяного? І де будемо ховати клад? (для всіх умови однакові, ніяких здачи точок схованки все в відео)
  • А ще жінка Вані сказала, що о все суші ще боком вилазять, надіюсь що ми спокутували вже свою провину на цих двох виїздах і наступний в нас буде успішним у всіх його відношеннях.

P/S Відпускайте рибу, бережіть природу – команда Carpfishing Team «Рівняни»

Шукайте наш «кладєц» скоро в відео місце схованки.


Коментарі