Острів, 05.05.2021

Місце риболовлі: Острів

Початок риболовлі: трав. 05, 2021 07:00

Кінець риболовлі: трав. 05, 2021 15:00

Тип риболовлі: Флет-Метод, Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Карась сріблястий2.60016Опариш, жовтий попап
Короп дзеркальний7.00010Попап
Короп6.0003Попап

Компаньйони: мої два сини Матвій та Артем, Діма Сафонік, Саша Мельничук.

Погода: температура до +19, постійний вітер південного напрямку, сонячно.

Рівень води: трішки вищий норми на кілька снтиметрів.

Час ловлі: з ранку й до обіду.

Місце: самий крайній сектор №18 із західної сторони ставка.

Зловлено:  здебільшого карасики не великого розміру на фідер й коропчуки в півкілограми, кілька коропів було від 2 до 2.5 кг. Всі коропи на флет.

Наживка: опариш, попапи, вафтерси.

Прикормка: Haldorado Ponty Piros на класичному фідері й суміші методних прикормок Haldorado з морозилки у флетах.

Мав можливість порабилити лише світловий день посеред тижня між святами, тому обрав спортивну водойму в нашій області до якої не далеко їхати.

Сектор ловлі номер 18

Ми стали з самого краю ставка в районі, де росте багато комишу, під який ми й кидали. Дистанція ловлі метрів 50, ловили без додаткового загодовування, лише на ті прикормки, що були в годівницях. Одна вудка у мене була з класичним фідерним монтажем на гачку опариші й в якості годівниці гарбузик в який ми напихали червону фідерну прикормку, а на іншій вудці флет годівниця з волосяною оснасткою і наживкою попап.

На опариші клювали виключно карасики, а на попапи карпики й зрідка карасі. Щодо насадок, то в Діми найкраще працювала кислотна грушка помаранчевого кольору, а я більше перебирав насадки. Клювання були на все, але що цікаво - на жовтий ананас зловились підряд чотири карасі і жодного коропового клювання.

Карась водойма Острів

Погодка була чудовою, я навіть розгулював собі в футболці. Ми прекрасно відпочивали на чистенькому березі. Клювання відбувались в першій половині дня з інтенсивністю раз в 20 хвилин і це без додаткового прикормлювання! Діти були раді. Потім вже в обід кльов послабився чи то ми зовсім розслабились :)

А чого вартує покуштувати в теплий сонячний день на березі озера звичайного холодного морозива! Це словами не описати)

Риба дня клюнула на вафтерс нейтральної плавучості від CC Baits з персиковим ароматом і рожево-помаранчевого кольору. По відчуттях риба була явно крупнішою за п'ять кілограм і я його виважував разом зі своїм молодшим сином, щоб він відчув цю тяжкість і хвилювання від боротьби. Ми допустили помилку, що вирішили його підсачувати набагато ліворуч від нашого сектору ловлі в далині від вудок компаньйонів. Там в метрах 15 від зрізу води стався мертвий зачіп на дні і рибка попливла собі рости ще більшою. Треба було форсувати все робити на вимостці, де точно чисте дні й достатньо глибини. Якби там не було, але син був у захваті від всього процесу.

Лускатий звичайний короп, водойма Острів

Дуже чисто й гарно тут, привітна охорона й багато риби. Обов'язково буду тут рибалити ще. НХНЛ!


Коментарі