Вірля без води.30.04.20.

Місце риболовлі: Вірля

Початок риболовлі: квіт. 30, 2020 00:00

Кінець риболовлі: квіт. 30, 2020 00:00

Тип риболовлі: Карпфішинг, Поплавок, Пружини-смоктухи, Флет-Метод, Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Короп9.00010Кукурудза

Начитавшись позитивних відгуків за попередні роки,вирішили спробувати порибалити на Тернопільщині.Попередньо зідзвонившись з власником(насправді охоронцем),розпитали кращу дорогу,як кльов,що працює по наживках і т.д.Зі слів охоронця клює в кожного по різному,залежно від снастей,наживок,вміння ,але риби багато,зарибили карпом і амуром восени(1-2кг),ранньою весною (1-3кг)і пару тижнів тому 500-700гр.і між іншим додав що рівень води трохи впав.

Дорога нормальна,після Кременця в сторону Почаєва,не дивлячись на навігатор,звертаємо в Дунаївці  на Савичі і далі є вказівники на вірлю або Юріївський монастир,став за ним.

Останні 3 км лісова дорога,перед тим 5 км ямковий асфальт,але в загальному задовільна.

Заїхавши десь о 6 ранку почали шукати місце,але вільним був тільки острів,що має певні плюси при виборі куди закидатись,на перший погляд,а мінуси у відсутності затінку,дуже продувається в вітряну погоду,але є будиночок з бесідкою,де можна перекусити і погрітися.взагалі є ще два повноцінних будинки на 4 ліжка кожен з туалетами,душами,плитою всередині і мангалом і столом на вулиці.вартість будинків 700грн будень і 800пятниця субота.Цей берег вкритий гарним сосновим лісом і має виступи або пірси ,що додає естетичного задоволення при ловлі.Як на мене це найбільш цікаві місця для ловлі.(саме біля будиночків).

Поносивши всі речі на острів,починаємо міряти глибину і тут шок.Глибина в перпективних напрямках,на 10-15м від берега 20-40 см, а далі став весь зарослий через малу глибину,а кидати в інший бік немає можливості,тому що там закинуті рибацюги з берега. В результаті частина вудок закинута в траву,з розрахунку на вдачу і якомога далі від берега,а частина в берег в сторону сторожки(до неї метрів 40-50).бо там знайшли глибину 60-80см.на маркування і розпитування охорони пішло біля 2 годин,і ситуація наступна: став виритий екскаватором,тому ніяких бровок,старих русел і перепадів не може бути впринципі.

По рибі присутній дуже гарний карась до 1 кг,полюбляє хробаків та часниковий пуф,але він на жаль якраз нерестився,короп і амур присутні до 7 кг,і плотва в великій кількості,є щука і толстолоб до 10 кг,судак відсутній ,окунь мілкий.

Умови ловлі -карпи і амури до 1 кг і більше 3 кг відпускаються,за денну ловлю(200грн) забираєте 2 рибини,за добову(300грн)3 рибини.карась плотва не лімітується.

Тепер по рибалці: перепробували різні варіанти-поп апи,бойли,силіконову кукурудзу,діповану,консервовану,горох,пучки черв'яка і опариша,результат один - працює кукурудза.при чому на неї дуже задовбує плотва і маленький карп.малого Карпа дуже багато і він реально задовбує.пробуєм відсікати крупнішими насадками перестає брати.і така ситуація майже у всіх,майже.

Була одна компанія що пібрала ключик,бо вони вже не перший рік сюди їздять і рецепт наступний -вони були в другому будиночку від сторожки і возили вже другий день снасті лодкою за метрів 150-200,щоб зорієнтуватися на місці -навпроти дамби зліва,ложили туди снасть і підсипали горох і ,,секретну кукурудзу,, квашену в чомусь 3 тижні.я думаю це ніяка не кукурудза працювала,а правильний завоз снастей,лодкою видно де немає трави і між нею на якесь незаросле місце прикорм і снасть.виважування теж тільки кожне четверте можна вивести до берега,а так в лодку і до риби з підсакою.Але не дивлячись на незручності,в них карпи 3-4кг і амур 6 кг.

По нам результат десь 10 карпів на двох,але всі менше кіля,отже відпущенні .майже так само по всьому берегу,карась не брав,плотву підгодовувать постійно і клює на все-перловку,пластилін,мастирку,кукурудзу на поплавок.

В загальному їхати відносно недалеко 110км,дорога нормальна,природа гарна,умови ловлі і будиночки комфортні,можна їхати сім'єю на карася,плотву.карпа треба просити більш підготованим ,з корабликом і лодкою,і бути готовим завозити і доставати рибу лодкою.

На жаль воді взятись ніде,сусідній ставок весь перекачаний і рибі не вистачає кисню і вона дохне,але власники продовжують зариблювати отже щось собі думають.

Телефон забув,отже 1 фото

Р.С.хто буде їхати черканіть про результат.

 

 


Коментарі