Козова, 30.08-01.09.2019

Місце риболовлі: Козова

Початок риболовлі: серп. 30, 2019 22:00

Кінець риболовлі: вер. 01, 2019 11:00

Тип риболовлі: Флет-Метод, Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Лящ6.00042Мотиль, Опариш
Сом карликовий коричневий50Мотиль, Опариш, Пінка
Плітка10Опариш

Компаньйони: Слава Воронцов, Діма Сафонік, Саша Мельничук.

Погода: спека з чистим небом. +31!

Рівень води: в нормі.

Час ловлі: ловили постійно, стомлювались від тих канальних (як ми їх називали "анальних") сомиків.

Місце: десятий сектор.

Вартість рибалки: нас спитали чи бажаємо ми добровільно внести гроші на зариблення ставу, ну ми й скинулись 300 грн.

Зловлено: підлящі, канальні сомики, плотва.

Наживка: пінка, опариш, мотиль. Я ж ловив на попапи, толку було не багато. Клювали лише підлящі до кіло.

Прикормка: всяка різна, однаково добре клювало на ВСЕ.

Снасті: фідер.

Ми з друзями трішки вагалися куди поїхати на наступну (завершальну?) риболовлю, але після реклами Славіка вибір був однозначний:

  • ідеальний берег
  • тверденьке дно
  • покошена травичка
  • за спиною ліс з лавками, столами й мангалами
  • клюють підлящі, проскакують карасі й навіть карпики 😱
  • лише 200 кілометрів від Рівного

Отож ми поїхали в КОЗОВУ

Виїхали ми вже після роботи в п'ятницю, дорога доволі хороша, лише на самому ставку після проливного дощу берез був весь в коліях і канавах з водою. Мені-то було все легко на Скаутинці, а от Сашко на своєму пиріжку Пежо добряче застряг, але ми за допомогою сокири і покинутих дров його визволили😄 

Рибалити ми почали лише зранку і кьов був дуже хороший. Ловилися підлящики та набридливі сомики, які всіх дуже бісили. Я ж вирішив ловити на метод, кидати далеко й годувати спомбом. Наперед забіжу, що мої зусилля були марними. Коропи не клювали взагалі. Навіть жодному з фідеристів не попалось жодного карпика чи карасика на гачок.

Після розмови з деякими місцевими риболовами було з'ясовано, що ловлять тут коропів в заливі попід комишами протилежного берегу і переважно вночі. Найкраща наживка - це горох (якого у мене і близько не було). Натомість на попапи клювали найбільші лящі цього виїзду. А вночі повний мовчок.

Цей останній день літа й перший день осені видалились особливо спекотними. Найбільший кайф був від виїзду в село за пивом і моржом.

Рибалили ми на різних дистанціях, клювало всюди однаково інтенсивно. Юра ловив на 30 метрах, хлопців від 45 до 55. Я ж жбурляв флет-годівниці до кліпси на 80 метрів. Багато хто по березі користувався човнами для завозу прикормки й насадок, а дехто навіть радіокерованими катерами. Але ми не бачили, щоб бодай в когось був кльов. За ці три дні лише було помічено одного коропа десь до двох кілограм в наших сусідів.

Загалом ми натаягали велику кількість риби, насміялись, скуштували шашлики з іншими стравами приготовленими на природі. Ну й цвяхом програми були лящі гарячого копчення. 

P.S. Чоловік сів на наше місце в неділю після обіду з човном і вареним горохом. Я йому дзвонив у вівторок - він не мав жодної покльовки.


Коментарі