В пошуках великої риби Праги.

Місце риболовлі: р.Бероунка-1 (риболовне угіддя 401001)

Початок риболовлі: серп. 29, 2019 00:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Окунь1.2005Блешня обертова
Головень4.50020Блешня обертова

По дорозі на роботу постійно бачив хорошу широку річку з місцевими рибацюгами, які мирно висиджували біля родподів в очікуванні velký kapr. 

Зображення

Спінінг, доречі, в чехії не надто популярний, на відміну від коропової ловлі та нахлиста. Відшукав в довіднику до якого рибальського угіддя ця річка належить і в неділю вирішив їхати саме туди. Тиждень пройшов швидко, і кожен наступний день наближав до такої бажаної рибалки.
Недільного ранку по швидкому спакував речі і відправився на край міста, в Прагу-Ліпенце. А це годину часу добиратись 4 видами транспорту - трамвай...метро...автобус...пішки... Добре, що пішки не так і далеко.

Зображення

Пройшовши декілька сот метрів, довелось звертати на край паханого поля, бо річка була осторонь від дороги. В далині поля побачив косулю. 

Зображення

Диких тварин тут багато, тому їх можна побачити будь-де, навіть в центрі міста. Тварина не полошилась і пройшовши вздовж краю пашні до корчів,та будучи в метрах 25 від неї почув постріл десь поряд... Ну, думаю, можливо в чехів сезон полювання і якось би не хотілось стати наступним заголовком місцевої газети - "Стріляв в косулю, а підстрілив "оленя" :-) вирішив вернутись трохи назад і перейти на іншу сторону поля. Так і зробив. Виявилось, що саме та сторона на карті і була проїздом для машин але її переорали. Проте попереду видно було повноцінну грунтовку...
І ось вона - річка Бероунка. 

Зображення

Гарна річка з непоганими берегами, дещо схожа на нашу рідну Горинь, проте без водоворотів... ну я так думав і перше сприйняття виявилось хибним)) 
Зібрав снасті, на цей раз вже взяв таку ж саму палку, Флагман Матрікс, проте вже не в тесті 1-8, а 5-20, вцепив мепс циколоп, на щуку-монстра :-) , і пожбурив... Приманка впала на воду в метрах двадцятипяти... Шнур не тонув, і вона відблискувала сонячними променями 0_0 . "Що за нафіг?" - подумалось одразу. "Де глибина?" :-) Почав обкидувати сектор, і виявилось що все не так і радісно. глибина коливалась від 10см до пів метра. :wall: А дно в більшості покрите камнями.
Не помітив як шнур обернувся навколо тюльпана, і на забросі благополучно мепс улетів в якості подарунка річці. Ну що поробиш, таке буває)
Вирішив перейти на обертові блешні, і намагатись вицепити окунців, і можливо зубасту. Ага.. Ну-ну... :-) 
Забігая наперед і провівши вже декілька рибалок, про які буде згодом написано, зубастої я ще не бачив ніразу :facepalm: , але все ж ще пару риболовних виходів які очікують попереду можливо принесуть хоча б одну клюваку, хоча б одного шнурочка)
Нарешті перший окунець показався з під трави, що похилилась понад берегом. :) 

Зображення

А далі були головники, від малого до більшого, і ще декілька окунців. 

Зображення

Йшовши берегом - течія в річці змінювалась від дзеркально-спокійної до бурхливих потоків гірської річки.

На спокійній - клювали окунці і рідко головні. В місцях бурхливої течії - царство головнів, які проворно вискакували із камяного укритя і жадібно хапали приманки. Удари головня характерні, різкі. В одному з таких бурхливих місць був спійманий бігфіш того дня - оцей 330г красень. На той момент то був мій особистий рекорд :) 

Зображення

Вцілому ж за день було зловлено штук 5 окунів і штук 20 головнів. Проте в цей раз вони були значно більші, ніж під час рибалки на р.Рокитка. Ще було дві клюваки явно не головневі і чогось великого, самі клювання із розряду віддай спіннінг, мені він треба набагато більше.

Загалом сама річка дуже сподобалась і вирішив що наступна рибалка буде знову на цьому місці і в той же час...


Коментарі