Сом на 9.5 кг 110 см

Початок риболовлі: серп. 29, 2019 00:00

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Судак0.5001яскраво жовтий віброхвіст 4'
Судак0.7001мепс 3 яскраво червона

На водойму приїхав о 6:00, поки лодку спустив, поки сам туди заліз було вже 6:30. Час вже пізній для судака на цій водоймі, але туман не дав сонцю освітити водойму. Тож годину ще мав на судака, а там думав обійти ще три точки де був окунь зазвичай та щука.
На першій точці покльовка судака 500 грм. Приманка 4 дюйми, яскраво жовтий віброхвіст, відкритий гак , джигголівка 10 грм. Глибина водойми 2-3 м. Проводка не швидка, два оберти.
Далі тиша, відійшов на іншу точку( 50 м. далі, водойма не є великою). Тут дивна історія, син другий раз спінінг в руки взяв, перші спроби в спінінговій справі, я йому поставив мепс 3 яскраво червону блешню . З нею простіше , закинув і крути собі. Так от, судак 700 грм. В нього ємоціїї , підсак, риба є. Все добре. Відкрили термос, пьемо чайок, говорим за життя. Має 12 років, вже дорослий.
Я допив чай, і покидую собі по сторонам, покльовок не було. І тут...
Ледь ледь помітне пощіпування , я відчув інстинктивно, і ударчик такий собі не сильний. Я підсікаю звичайно... Сила супротиву величезна, спочатку думав щука, хвилин 5 не розумів взагалі що за риба. Спінінг до 10.5 , нитка 1.0, флюр 0.33. відчуваю як флюр по зубам звенить, точно думаю щука. Але хвилин за 10 вийшов на поверхню. Ще 1-2 хв. І паркую блище до лодки, в підсак не лізе, одна голова і зайшла :).
Рукою під зябри, перекинув у лодку. До речі в пащу до сома руку теж без рукавиці не засовуйте, буде біда.
Після цього звичайно судаки попливли підростати, ми з малим гребемо до берега.


Коментарі