Перша рибалка в чеському місті Прага. Або клює як у Чорних Каменюк.

Місце риболовлі: р.Рокитка (риболовне угіддя 401008)

Початок риболовлі: серп. 25, 2019 00:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Головень5.00040Блешня обертова
Окунь0.4506Блешня обертова

Отож документи були готові. І ось настав вихідний день. Відкрив список водойм, знайшов, що біля будинку всього в 300м є річка... ну я так думав, що то річка... Але все по порядку.

Зображення

Отож речі готові, складені. Чай налитий в термос, бутерброди спаковані, катушка, приманки, і обовязкові атрибути у вигляді метра(придбаний кравецький півтораметровий, ну а що, а вдруг трофей :-) ), екстрактора(в моєму випадку рибальські плоскогубці), та підсаки(по їхньому - подберак :hi_hi_hi: ). Повний надій вийшов з хати. Пройшовся по вулиці, звернув в лісосмугу і... і виявилось що під гордою назвою річки приховується потік шириною 3м і глибиною 10-30сантиметрів.

Зображення

:facepalm: Мда, такого я не чекав. Але поглянувши з містка в воду запримітив пару рибин. Надія на улов не згасла. :) Сів на березі, дістав ліцензію, заповнив де буду ловити і зібрав снасті. В данний раз рибалка була на річці Рокитка (номер угіддя 401008). Ловив на УЛ палку Флагман Матрікс 1-8 з катушкою daiwa ninja 2000a, шнур дешева 4жилка. З приманок - вертушки мепс, пробував на воблери, але при такій глибині то мазохізм). Отож за декілька годин бродіння по берегу збився вже на 100 клюванні, а на 10 рибі перестав рахувати. Клювало чи на на кожному забросі. Видно що данна водойма не користується популярністю, та воно й не дивно, в декількох місцях відчутний запах каналізації. На дні водойми лежали старі велосипеди, шини, навіть вдалось знайти електросамокат, по стану його видно було що в воді він не перший тиждень і встиг добряче припасти мулом, а з частого улову - вологі серветки. Я думаю, що то результат свинства на вулиці , коли їх змиває з тротуару і вони потрапляють в дощовий колектор, а вони всі ведуть до найближчих водойм. Взагалі ж річка ця з камянистим дном, і лише подекуди дно глинисто-піщане з мулом. З улова стало зрозумілим що видовий склад не дуже то й великий, окунь та головень.

Зображення

БІльше нічого не захотіло куштувати приманок. Найбільшим рибом на той день був оцей невеликий красень - Jelec tloušť :) 

Зображення

Ходячи берегом почув рідну мову дессь ззаду, обернувся і бачу двох наших, один другому тикає пальцем в мою сторону:
- О! Диви, диви! Чех рибу ловить!! :sh_ok: 
Я чуть не випав з сміху, але виду не подав :-) 
Відійшовши на метрів 20 вони підішли ближче до води:
- А що тут риба є? Диви, Вася, оно риба!! - один вказує рукою іншому десь на воду.
Хлопці й не догадувались, що спроба порибалити без відповідних документів тут дорого обходиться...
Вже закінчуючи рибалку на останніх забросах місцева дівчинка років 10 з того берега декілька разів сказала, що б я не лякав рибу) От як діти тут думають про довкілля)

Вцілому ж за цю рибалку зловлено було штук 6 окунів(50-100г) і штук 40 головнів (50-300). Всі попливли підростати, а в ліцензії, в графі улов, поставлені прочерки)
Довольний повертався додому і думав, що це не єдина водойма, і в наступний раз обовязково гайну ще кудись...


Коментарі