Несподівана Горинь, 20.07.2019

Місце риболовлі: Горинь, с. Метків

Початок риболовлі: лип. 20, 2019 05:00

Кінець риболовлі: лип. 20, 2019 13:00

Тип риболовлі: Поплавок, Фідер

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
Лин1.0003Хробак
Лящ1.00013Опариш
Плітка0.4003Опариш, Хробак

Компаньйони: Саня Лащук.

Погода: з ранку було ясно, почало припікати сонце, але з години дев'ятої на небі стали високі хмари, що не пропускали проміння. Тобто було доволі тепло, але хмарно. Вітер змінних напрямків, але ми його не відчували, бо нас захищали складки місцевості.

Рівень води: мені здалось, що якраз нормальний.

Час ловлі: зранку й до обіду.

Місце: пряма ділянка річки Горинь десь біля села Метків.

Вартість рибалки: тут рибалити безкоштовно.

Зловлено: підлящі, плотва, линки.

Наживка: опариші та хробаки на фідер. На вудці суто хробака.

Прикормка: для фідеру використовував траперівський лящ, для поплавчанки траперівську базу для стоячих водойм. Додавав варене пшоно.

Снасті: фідер та поплавчанка.

Я тошнів кілька днів, щоб з кимось з своїх друзів поїхати на риболовлю, але ні у кого не виходило. Ще й на додачу Прилбичі приспускають якраз зараз, а в Кричевичах відбувався фестиваль. І всі морозились відкривати щось нове, якісь сімейні турботи та інші справи. То ж я вирішив тряхнути стариною і поїхати просто на нашу місцеву річку Горинь. Добре, що у мене є легкий на підйом друг Сашко, якому питання про риболовлю взагалі не питання.

Будильник на третю ранку і ми розсікаємо нічні простори по дорозі до бажаної цілі. "Остання миля" для хлопців зі стальними нервами і високим кліренсом серед складок лугу і ми на місці. Ще до сходу сонця фідерок у воді на точці під бровкою протилежного берегу. Клювання були не такі часті як хотілося, та й розмір риби відверто не радував.

Тому я приноровився ще й закинути поплавчанку попід лілії. Корму у мене було з велетенським запасом, що ще залишився з невдалого дня рибалки в селі Пугачіка. То ж я з настійливою періодичністю кидав туди кульки розміром з грецького горіха. Не й ще й пшона вареного, бо зварив аж цілий кілограм (не так зрозумів напарника).
Коротше, на фідер клювало не дуже. Санька навіть казав, що це найгірший кльов, який він тут бачив. Ну, але я обрав собі 10 хвилин період перезакидання фідера і намагався не відхилятися.

Нарешті Сашко попросив підсак і перший нормальний підлящ було взято. А в мене клювали лише риби на долоню, а то й менші. Потім компаньйон знову попросив підсака, але рибина зійшла далеко від берегу.

З години десятої у мене почався якийсь рух на поплавок і я спіймав гарну плотву, потім мав схід якогось лящика (чому саме його, бо через слиз на повідку). І ось нарешті поплавця воляжно виклало на поверхню і я беру линочка. ЛИНКА!! На Горині! В цей момент я був супер щасливим. Після нього я мав схід якоїсь рибини на поплавок.

В околі одинадцятої години вершинку фідера не било різкими ударами, як всі попередні рази, а почало розгойдувати. Підсічка, і я відчуваю на тому кінці щось залікове. ПІДСАК!!! Вже біля самої голови останнього я підтягнув на поверхню свого противника - ляща. Справжнього золотого красені, за нашими оцінками в ньому було від півтора до двох з половиною кеге, цей красень зробив цирковий кульбіт з повздовжнім перевертанням через свою голову і благополучно звільнився від гачка. ААААА!

Ну, нічого не зробиш, треба жити далі. І тут на вудку майже підряд я ловлю ще двох линів. Загалом вже три за риболовлю, при чому найбільший грам добрих 400. І його трихвилинне виважування з-попід лілій залишиться в моїй пам'яті ще дуже надовго.
 
Загалом я був вражений тим, як тут гарно й спокійно можна прокайфувати. Якби не важкість добирання, то ціни б цьому місцю не було.


Коментарі