Риба моЄй мЄчти

Місце риболовлі: Стир поряд з Луцьком

Початок риболовлі: трав. 09, 2019 00:00

Тип риболовлі: Спінінг

Риба яку було спійманоВага, кгшт.на що клювало
В'язь10OSP Orikanemushi

Правильним рибалкам (в моєму розумінні це ті, що відпускають все що спіймали) розкажу як я ловив "рибу моЄй мЄчти" або історію однієї приманки.
Якщо тут є торбохвати-годувальники, не доведи Господи, то хочу вас застерегти та порекомендувати пройти повз, оскільки це шкідливо для вашої скаліченої психіки. 
Якби сьогодні не було справ по роботі, то до цих пір сидів би на риболовлі, а так, хоча звіт коротенький за вчорашню рибалку писати вимушений.

А рибалка видалася знаковою особисто для мене, причому у всіх відношеннях. Вже неодноразово розповідав, що понад усе люблю експериментувати під час цього прекрасного процесу, причому роблю це майже маніакально.
Ну от подобається мені це і все. 
Тому, приїхавши вчора з товаришем на абсолютно незнайоме місце, дорогу куди вказав додаток MAPS.ME (до речі, рекомендую встановити), незнаючи що там за риба живе, вирішив поставити якусь чергову "кракОзябру" від O.S.P., щоб побачити що вона з себе представляє у воді. Місця-красиві, "по-моєму" закоряжені (обожнюю таке), тому сам зробив висновок, що головень тут є однозначно. 
Десь на десятій проводці біля мого таргана утворився бурун, покльовка і чую, що то сильна риба, але сход.
Пішов до товариша, який ловив неподалік і розповів про досить немалого головня, з незрозумілою покльовкою. Цих "хлопців" я трохи переловив, тому весь час в голові крутилися сумніви. 
Через трохи ще одна покльовка, але риба знову сходить. Незважаючи на те, що ловив ультралайтовою снатю, переконаний, що щось "закілушне" точно. Ну от незрозуміло мені щось, а що-не знаю.
Вибрана мною тактика лову на спіннінг на одному місці все одно не дала мені права кудись йти далі в пошуках рибальського щастя, тому сиджу і далі продовжую полоскати приманки, не дивлячись на відсутність проявів активності представників водного світу. 
Але через деякий час, коли вчергове поставнений "тарганчик" не хитрим способом був занурений десь на сантиметрів десять під воду, на віддалі метрів шести від берега, цікава покльовка і приємний спротив на тому кінці снасті. Якийсь дивний той головень відчуваю, поводить себе ніби короп, все в коряги рветься і все одно-щось воно не те. Коли підтягаю до берега,так ось воно в чому причина-так це ж яЗь.
Швидко фотографую, зважую (980 грам) і назад у воду. Задоволенню немає меж, бо, по-перше, абсолютно нова приманка розловлена, по-друге-піймана риба, яка в наших водоймах, на жаль, рідкість і, по-третє, язь-боєць ще той на свої розміри. 
Перекуривши, задоволенний йду шукати товариша, щоб йому розповісти і запропонувати приєднатися до мене, бо хлопчина він хороший, рибак правильний, всю рибку також відпускає, щоб він також спробував спіймати цього річкового красеня, бо він їх ще ніколи не ловив.
Коли він почав ловити неподалік мене, то я знову отримую покльовку і дістаю з води десь (не зважував, так "на око") півкілограмового "хлопчика". Товариш мене швидко на телефон зафіксовує у вигляді фото (хрестик випадково "виліз"), а рибина-мерщій у воду. 
Потім покльовки призупинилися, тому я йому запропонував просто посидіти і поспостерігати разом зі мною за водоймою і щоб стихло, бо ми трішки зашумно себе поводили.

Через хвилин п"ятнадцять закидаю, і на першій проводці-покльовка і-ОБА на ! Риба гарно чинить спротив, дає про...ся моїй ультралайтовій вудочці, але без шансів-і він зважується (рівно 2250 грами!!!), позує для фото і відпускається назад у воду.
Після перших трьох язів, приманка, котра виконала свою "роботу" в повному обсязі: розловлена грунтовно, відправляється в коробку з приманками, щоб чекати через місяць-два чергового виступу (ну такі в мене "бзіки" живуть в голові ). 
І риболовля продовжилася. Далі були і покльовки, і піймані лише язі, і сходи "конкретних" екзеплярів, але це вже інша історія. 
Одним словом, нові місця виправдали себе себе, тяга до експериментів також і задоволення отримане неймовірне !
Для тих, кому цікаво подивитися, декілька не зовсім вдалих в естетичному розумінні фото і 
УДАЧІ ВАМ ВСІМ ! 


P.S. Не забуваймо, що наше покликання берегти і примножувати красу рідної України, а не торбити все безжально з виправданням "мама рибки просила принести" !!!

Джерело: https://www.facebook.com/profile.php?id=100007955163264


Коментарі